Dominic Solanke är klar för Liverpool och blir således det första nyförvärvet under vad som förväntas bli en händelserik transfersommar.

Den 19-årige engelsmannen ansluter till Liverpool när hans kontrakt med Chelsea löper ut 1:a juli 2017. Forwarden sägs vara missnöjd med utebliven a-lagsfotboll på Stamford Bridge och kontraktssamtalen med Premier League-mästarna bröt därför samman.

Solanke ansluter på free transfer, men Liverpool kommer betala en kompensationssumma till Chelsea som senare fastställas av en tribunal. Enligt rapporter från The Liverpool Echo tidigare under tisdagen är det troligt att summan landar på omkring £3 miljoner.

Forwarden, som fyller 20 i september, har inte representerat Chelsea i Premier League men debuterade för Londonklubben i en Champions League-match 2014. Under 2014/2015 var engelsmannen utlånad till holländska Vitesse. I Eredivisie noterades Solanke för sju mål på 25 framträdanden.

Han har representerat Englands ungdomslandslag på alla nivåer och spelar för tillfället U20-VM i Sydkorea där han under turneringens gruppspel gjort ett mål.

På meritlistan har Solanke vunnit UEFA Youth League, U17 EM och FA Youth Cup vid två tillfällen.

Enligt rapporter från The Times och The Liverpool Echo tidigare under dagen var flera utländska klubbar intresserade av Solanke, inklusive RB Leipzig och Celtic, men LFC vann alltså kampen om forwardens signatur.

För supportrar nyfikna på Solanke väntas han delta i onsdagens åttondelsfinal i U20-VM där England ställs mot Costa Rica. Matchstart 13.00 i morgon, onsdag.

9 kommentarer
 1. Kan det vara homegrown-regeln som är orsaken till denna värvning ?

  • Inte omöjligt, och ett tecken på att Sturridge är påväg bort också i så fall…

  • Inte omöjligt men väldigt osannolikt i min åsikt. Liverpool har ju trotts allt Clyne, Milner, Henderson, Lallana, Sturridge, Ings, Gomez, Wilson, Ejaria, Woodburn, Ward, Ojo och Alexander-Arnold så dom har ju mer än tillräckligt för att täcka upp för regeln, även om nu Sturridge säljs och Ings samt Ward lånas ut. Med tanke på att Wilson inte ska lämna Liverpool på lån eller annat så kommer nog han tillsammans med kanske några andra unga skrivas direkt in i 25 mannatruppen istället för att skrivas in som akademispelare för att täcka upp för dom åtta som krävs.

   Tror dock Solanke kan få en relativt stor roll i laget nästa säsong om saker och ting händer med anfallsuppsättningen i sommar.

  • som sagt en annan anfallare kan ju vara på väg bort, ”silly season ryktet” säger att Origi vill ha mer speltid å kan tänka sig en flytt ….. mohamed salah verkar vara nära tydligen

  • Hoppas det är ett rykte Bredängen om Origi, för speltid har han fått så det räcker och blir över 🙂

  • Tycker Origi har fått bra med speltid och hans produktivitet har varit godkänd också, speciellt om man kollar på att han inte har varit ordinarie.
   Han har spelat sammanlagt 43 matcher med ett snitt på lite över 48min/match. Han har gjort 11 mål och spelat fram till fyra. Han gör mål varje 189:e minut vilket är i stort set varannan match. Det är väldigt bra för en reserv striker.

   Han har varit delaktig i nästan varje match den här säsongen och det vore konstigt om han skulle tyckas kräva mer speltid. För en ung anfallare så får han en hel del speltid i ett topp lag och både han och Liverpool skulle göra bort sig om dom skulle gå skilda vägar.

  • tja vem vet , PJ det är ju relativt vad du anser är ”mycket” speltid gämfört med ev vad Origi tycker …. jag anser att han inte visat ”framfötterna” särskilt mycket senaste tiden som forward … ett lån till till ett top ”8-14 lag” ( i PL ) med regelbunden speltid ( nästa säsong ) skulle vara önskvärt, vi lär se innan den 1 sept om detta är fake news ……

 2. Ja vi har ju bevis på att CFC spelare lyckas hos oss med bra resultat och under Klopp kommer hans utveckling bli enormt intressant att följa/se 🤗

 3. Har varit extremt roligt att följa den absoluta härdsmältan vissa ”supportrar” fått på twitter. Om man lyssnar på dom så är det som om fönstret stänger om några timmar och Solanke är den enda värvningen som ska göras i sommar.

  Tycker personligen det är en riktigt bra värvning. En enorm talang för kaffepengar.
  Sen har alla tränare och personer som följt honom hyllar honom enormt. Engelsk talang så man får väll ta det med iaf en liten nypa salt.
  En bra start på en, förhoppningsvis, bra sommar.

Kommentarer är stängda.