Chelseas talangfulle anfallare Dominic Solanke är ytterst nära Liverpool medan Ryan Sessegnon är på väg till Tottenham.

Liverpool ser ut att värva Chelseas forward Dominic Solanke. Både The Liverpool Echo och The Times uppger att en övergång är nära. LFC ser ut att ha vunnit kampen mot ett antal utländska klubbar för 19-åringen, som uppges vara missnöjd med antalet chanser han fått på Stamford Bridge. Forwardens kontrakt går ut i sommar men Liverpool skulle behöva betala en kompensationssumma runt uppskattningsvis £3 miljoner.

Solanke är för tillfället i Sydkorea och spelar U20-VM och övergången väntas färdigställas när forwarden åter är på engelsk mark. Solanke är onekligen en talangfull spelare och har representerat engelska ungdomslandslag på alla nivåer.

***

Paul Joyce på The Times uppger att Liverpools jakt efter Fulhams Ryan Sessegnon troligtvis får ett tråkigt slut. Vänsterbacken är intressant för flertalet klubbar och Tottenham är nu favoriter till 17-åringens underskrift. Sessegnon ska vara ett av Jurgen Klopps främsta transfermål, men LFC möter nu alltså hård konkurrens om engelsmannens signatur.

Tottenhams ökade intresse för Sessegnon kan bero på en ökad oro över Danny Roses framtid i klubben (Mirror).

Enligt L´Equipe trycker Liverpool på hårt för Monacos Benjamin Mendy. Vänsterbacken är en av flera succéspelare hos de franska mästarna som uppvaktas av lag från Premier League. Mendys signatur såg ut att bli en kamp mellan Manchesterklubbarna, men LFC ska ha konkretiserat sitt intresse det senaste dygnet.

Så sent som igår rapporterade Tuttosport att även Juventus överväger att buda på Benjamin Mendy.

Samtidigt menar Liverpool Echo att LFC inte är favoriter till fransmannens signatur. Istället är det mer troligt att vänsterbacken väljer en annan engelsk topp 4-klubb. Liverpools fokus ska vara inställt på att vinna kampen mot Tottenham om Ryan Sessegnon.

***

För några dagar sedan kom rapporter om att Lazios Keita Balde skulle vara av intresse för Liverpool. Nu sägs flera engelska klubbar vara intresserade av mittfältarens tjänster. Favoriter till 22-åringens signatur uppges dock vara Inter (Gazzetta dello Sport).

En möjlig ersättare för Keita Balde i Lazio kan vara den förre Liverpoolspelaren Fabio Borini. Corrierre dello Sport menar att den italienska ligafemman är intresserade av Borini.

***

Liverpools Danny Ward agerade segerorganisatör när Huddersfield tog sig till Premier League under måndagen. Coach David Wagner, som har en nära relation till Jurgen Klopp, sägs vara intresserad av att förlänga Wards lån över nästa säsong (Liverpool Echo).

***

Liverpool Echo dödade snabbt ryktena om att Iker Casillas skulle vara på väg till Anfield. Nu uppger L’Equipe att den rutinerade spanjoren ser ut att skriva på för PSG.