[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu har Liverpool bekräftat att Roberto Firmino är klar.

28 kommentarer
 1. Ersättare till Sterling ? ( el är det Lacazette som blir det ? )

 2. Nu har jag inte sett jättemycket med Firmino, men gillar att han kan skjuta och att han tar löpningar utan boll, något som vi saknat väldigt mycket då jag tycker det verkar som att alla våra offensiva spelare (ex Sturridge) vill få bollen stillastående…

  Nu vill jag inte att vi ska chansa på den här säsongen då den känns extra viktig, men jag tror att med Firmino och Coutinho på banan så kan nog Balotelli bli den spelaren som vi hoppats på… Men som sagt, skulle inte våga riska det. Borini och Lambert kommer nog att säljas. Och att ha Sturridge, Balotelli, NY, Ings och Origi som ska tävla om 1-2 platser, beroende på hur Rodgers vill spela, men jag är rätt säker på att han kommer använda sig utav ett 4-3-3…

  Så nu behövs en Clyne, en ny anfallare och vad jag hoppas på en defensiv mittfältare som kan skydda 4 backslinjen på ett bra sätt. Så även om de skulle vara kul med Kovacic så tror jag inte att de är den typen av spelare vi behöver då vi redan har Hendo, Milner, Allen och Can på de positionerna…

  Så jag tror att de viktigaste är att vi hittar någon som försvarar vårt försvar på ett bra sätt, men som samtidigt kan slå en öppnande passning…

  • Tycker Can är den spelaren som ska ligga strax framför backlinjen. Då kan vi plocka in Kovacic.

   Lacazette är en drömvärvning, men tyvärr känns den omöjlig.

 3. Helt underbart! Nu vore drömmen att få in Illaramendi, Lacazette och Clyne. Drömmen…! Skulle inte vara fel att toppa det ytterligare med Kovacic! Dags att skeppa Lucas, Allen, Borini, Lambert, Enrique och Balo.

 4. Har transferkom. käkat speed? Mycket förvånad… Fönstret har inte ens öppnat!

 5. Måste nypa mig i armen, första gången sen Suarez som man blev såhär lycklig och överraskad på samma gång av ett spelarköp. Känns som att vi alltid går misste om sånna här spelare och istället köper någon engelsman som gjort en bra säsong. Riktigt bra köp!

 6. Norska experten Eivind B. Sundet som kommenterar Bundesliga säger att Firmino är en ganska komplett spelare och var överraskad att ingen hade värvat honom tidigare. Han har varit skadefri i princip hela tiden under sina år i Tyskland, i fjol missade han endast en match pga avstängning efter 5 gula kort.

  Det enda negativa kan vara är att Hoffenheim är ett utpräglat kontringslag och han fick mycket yta och deras spel var anpassat efter det. Är Liverpool förande laget så vet han inte riktigt hur han fungerar. Han jämför honom även med Reus och sa en annan intressant sak.

  Han tycker att Firmino borde vara en absolut drömspelare för Klopp i sitt gamla Dortmund och la till, tydligen är det inte tränaren som bestämmer alla värvningar i Liverpool. Kan Liverpool varit så sluga att de värvar en spelare som är typen som Klopp älskar, bara i fall vi gör en dålig start (vi har ju extremt tufft schema i starten)? Kanske är lite väl konspirationsteorier men samtidigt så tänker nog klubben på allt, efter förra säsongen och avslutningen.

  • Tror att det där är extremt långsökt.

  • Du kanske blir förvånad när jag säger detta men Liverpool och Dortmunds spelstil förra säsongen(13/14) va väldigt lika. Liverpool spelade med hög press och snabba spelvändningar precis som Dortmund. Den enda skillnaden va att Liverpool spelade med mer tålamod(bollen närmare mittlinjen än målgården) när dom förde spelet.
   Dortmund fick större problem än Liverpool när lagen började backa hem djupt men likheterna mellan lagen är väldigt många.

 7. Underbar prestigevärvning!
  Nu får vi hoppas han anpassar sig snabbt för då kan det bli åka av på Anfield i höst!
  Av det jag har sett av honom så är det en riktig trollgubbe som gör sjuka finter. Lär bli en hel del show under säsongen 🙂

 8. Firmino och Coutinho nya radarparet? – FaC

 9. Vafan! Jag förberedde mig på en lång saga som fallet brukar vara men det räckte med ”det var en gång” trots att inte fönstret har öppnat och att han är iväg på copan.

  Gött!

 10. Klass rakt igenom sjukt bra värvning!

 11. Drömmer om att Firmino kliver fram i Copa America och slår igenom på riktigt. Då kan Van Gaal stå där med långnäsa =)

 12. Någon som vågar på sig att dra ihop en skön drömelva nu, känner att det är dags nu får sådana spekulationer i kom.fältet!

  F.ö. älskar totaal, om ni har liknande bloggar länka gärna!

  • Helt klart känns 4-4-2 diamant som bästa formationen med nuvarande material:

   Migs-Manquillo(förhoppningsvis Clyne), Skrtel, Sakho, Moreno- Can-Hendo, Milner, Coutinho- Firmino, Sturridge( Förhoppningsvis Bacca)

   Milner och Hendo är så lika varandra att jag tycker mitten på en diamant är enda systemet där vi får ut fullt ut av dem om man som det verkar har lovat Milner en central mittfältsroll. Om inte så tror jag att Milner är vår bästa högerback i dagsläget…

 13. Bästa fönstret sedan? Jag måste nog säga att detta är innan det ens öppnat det bästa jag varit med om i mitt liv.(utan facit i hand) Torres, masken,babel, skrtel bla 07 men då satt vi inte i denna situation. Samt skrtel var knappast någon beprövad spelare tex. Nu plockar vi alltså in firminoo , milner, ings (bogdan, Gomes) så här tidigt vilket kanske gör att det till och med blir lättare att klippa andra större namn. Vill naturligvis ändå inte hetsa sönder men är hittlis mer än nöjd.

 14. Jag var en av dom som sade att Firminho aldrig kommer krita på för Liverpool. Är så glad över att jag hade fel. Klassvärvning!

  Min stora fråga är om Firminho värvat som backup anfallare när sturridge är skadad? Var detta vår Marquee signing? Det kanske inte blir någon mer ”anfallare”. Säljer vi Lambert och Borini men behåller Balotelli?

  Hoppas dock på att han är ersättare till Sterling.

  • Det fortsätter ryktas om att de letar efter en striker och att Firmino inte påverkar detta.

 15. Har ej sett han så mycket men min kompis som ser mycket bundesliga gillar honom skarpt då han är teknisk, en bra avslutare och en riktig matchavgörartyp

 16. Vi får hoppas att inte BR använder honom som wingback

Kommentarer är stängda.