[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

*De senaste uppdateringarna ligger överst i inlägget.

* * *

Liverpool är beredda att trigga Carlos Baccas utköpsklausul på £21,5 miljoner för att försäkra sig om att kunna genomföra värvningen så fort som möjligt. Manchester United är nämligen också intresserade av colombianen, men Ian Ayre är i Chile för att göra klart med Bacca. Trots detta är det inte helt uteslutet att Liverpool värvar Benteke istället för Bacca, men då måste Aston Villa sänka sitt krav på £32,5 miljoner. Både Firmino och Bacca är spelare som Liverpool tar in oavsett vad som händer med Sterling (The Mirror).

* * *

Liverpool vill fortfarande värva Benteke, trots hans utköpsklausul på £32,5 miljoner (The Daily Express).

Clyne är ytterst nära en övergång till Liverpool, då Southampton är beredda att acceptera det nya budet från LFC. Summan på £10,5 miljoner kan stiga med ytterligare £2 miljoner (The Daily Express).

* * *

I dagsläget är inte Liverpool nära att signa Carlos Bacca eller Salomon Rondon, men klubben kommer att fokusera på duon om man inte lyckas värva Christian Benteke. Det verkar ytterst osannolikt att Benteke kommer att hamna i Liverpool, då Aston Villa kräver hela £32,5 miljoner för hans tjänster och LFC vill helt enkelt inte betala den summan (The London Evening Standard).

Real Madrid förväntar sig att Liverpool ska intensifiera intresset för Denis Cheryshev om Sterling säljs (The London Evening Standard).

* * *

Liverpool har lagt ett nytt bud på Nathaniel Clyne. Budet ligger på £10 miljoner + ytterligare £2,5 miljoner i ’add ons’. Rodgers hoppas att detta är tillräckligt mycket för att Southampton ska sälja (The Telegraph).

* * *

Nu kommer Liverpool att pressa för att signa Nathaniel Clyne (The Daily Mail).

Roberto Firmino kommer att spela i tröja nummer 11 och James Milner i tröja nummer 7 (The Daily Mail).

* * *

Liverpool vill fortfarande ha in en etablerad målskytt. Klubben betraktar Roberto Firmino som en kreativ som kan tillföra mycket i offensiv väg, men inte som lösningen på anfallsproblemen. Liverpool var intresserade av Christian Benteke, men har blivit avskräckta av dennes prislapp, som ligger på hela £32,5 miljoner. Nu överväger Liverpool istället andra alternativ, så som Carlos Bacca och Salomon Rondon. Liverpool har följt Bacca och Rondon väldigt noga i Copa America och Ian Ayre är fortfarande på plats i Sydamerika (The Liverpool Echo).

Liverpool vill dumpa Mario Balotelli, Fabio Borini och Rickie Lambert för att få in pengar till nyförvärv (The Liverpool Echo).

Värvningen av Firmino påverkar inte Raheem Sterlings framtid. LFC är inte under press att sälja Sterling av ekonomiska skäl. Liverpool kommer endast att sälja för £50 miljoner, men Manchester City har ännu inte framfört ett tredje bud (The Liverpool Echo).

* * *

Christian Benteke har 2 år kvar på sitt kontrakt med Aston Villa och har informerat klubben om att han inte har för avsikt att förlänga. Benteke vill röra på sig i sommar, men det kan bli svårt. Liverpool är den mest intresserade klubben, men man är inte villiga att betala £32,5 miljoner för Benteke. Manchester United och Chelsea har också visat intresse för Benteke, men de prioriterar inte honom, och därmed är Liverpool den enda seriösa kandidaten i dagsläget (The Telegraph).

Aston Villa vägrar sälja Benteke för mindre än £32,5 miljoner – och Liverpool vägrar betala den summan (The Guardian).

28 kommentarer
 1. Känns mer och mer som BR vill återgå till 4-1-2-1-2, inte mig något emot men vem skall bänkas offensivt isåfall eller räknar de med att bli av med Sterling under sommaren?

  Sturridge Firmino
  Cou
  Milner hendo
  Can
  Moreno skrtel sakho NY(clyne tack)

  Kanske?

  • Men en hyfsad bänk med Markovic, Ibe, Lallana, Origi, Ings, Allen, Ilori (som gick sönder idag igen).
   Sen lär väl både Ings och Origi få chansen att spela om vi inte värvar in en garanterad etta/tvåa i anfallet.

  • Jag tror de räknar med att Sterling säljs. City kommer med ett bud på 45+5 och saken är biff… Annars går inte ekvationen ihop med alla värvningar… Det blir överfullt på de offensiva platserna.
   Värvningen av Firmino tycker jag dock öppnar upp för Balotelli och Lambert. Tror de skulle passa väldigt bra med Firmino bredvid sig i ett två manna anfall. Lambert blir vi nog av med, men Balotelli kan bli mycket svårare att bli av med, då kan det vara bra att ha lite alternativ för att få honom att prestera så pass att någon tar chansen att köpa loss honom i januari…

  • Om han får chansen och presterar, varför skulle han då säljas?

 2. Finns de några uppgifter ang vad firmino får i lön per vecka?

  • Ja, det verkar vara lite över £100 000. Kort och gott ungefär det som Liverpool är beredda att betala Sterling (men som han vägrar skriva på för).

  • Det som är skrämmande i detta är att Sterling inte inser vilken otrolig chans han har att visa upp sig i Liverpool utan väljer ett CL lag där han blir backup. Firmino inser nog att han kommer bli en hjälte i LFC efter Coutinhos övertalan…:)

 3. Men snälla, kan vi inte bara släppa Cheryshev om vi ö.h.t.är intresserade. Släpp Benteke som en het potatis TACK. Alldeles för dyr och alldeles för osäkert att han passar in.

  Vi har börjat detta fönster så bra, keep up the good work.

 4. Fönstret så här långt är så bra! Sjukt gläjande att vi lyckas slutföra vår värvningar mer eller mindre direkt när det börjar ryktas.

  – Origi
  – Ings
  – Milner
  – Firmino
  – Gomez

  Kan vi på det addera Illarramendi och Clyne någorlunda snabbt också, ja då vet jag inte vad man ska känna. Väldigt positivt och motiverande, men vafan har vi hållit på med tidigare? Så här långt verkar vi ändå dra hem värvningarna utan att bli blåsta ekonomiskt. 12 för Clyne är en rimlig summa och ca 20 för Illarramendi lika så.

  Sedan är det den ständiga diskussionen om anfallaren. Det här är nog för första gången jag inte känner något större sug efter den positionen, det ska verkligen vara ren och skär klass isf. Inget chansande. Som flera varit inne på, vi har Sturridge och vi har Balotelli som borde få helt andra förutsättningar att lyckas med tanke på vad som finns bakom. Sedan måste vi vara någorlunda konsekventa i vad vi gör, har vi nu värvat Ings och Origi som är två unga talanger, då kan vi inte blockera deras möjligheter så tillvida det inte verkligen är klass vi stoppar in där.

 5. Jag tycker det verkar som vi går tillbaka till en 4-2-3-1 eller 4-3-3 uppställning nu.

  Kanske en uppställning som denna:
  Migs
  Clyne-Skrtel-Sakho-Moreno(Flanagan)
  Milner-Hendo(Can)
  Lallana-Firmino-Coutinho
  Sturridge(Bacca)

  • Det ser onekligen bra ut, hoppas Ibe får starta efter ett tag in i säsongen nör han har presterat regelbundet.

   Ekvationen som inte går ihop i mitt huvud är de starka intresset för en målgörare, då vi har coutinho som är given. Skulle vi värva Bacca måste väl ändå cou, Firmino, Bacca eller sturridge sitta bänk, känns som mycket pengar på bänkenx även om vi spelar med två forwards. Vilket skulle göra att origi knappt lär få speltid vilket jag verkligen hoppas han får i år.

   F.ö. verkar jag vara den enda som förespråkar ny målvakt, mignolet känns inte som en topp-fyra-klubbsmålvakt.

  • Att clyne är nära känns bra, speciellt med tanke på hur de gått senaste gångerna vi har ryktats vara nära någon denna sommar.

  • Vi har ju en ny målvakt. Lär knappast hända mer där.

   Att förlita oss på Sturrdige vore idiotiskt efter den säsongen vi haft…. och Coutinho??? När blev han en 25 mål/säsong spelare??

  • Det är väl inget problem? Ska vi vara med i toppen så måste vi ha den konkurrensen! Å de gånger Sturridge är hel får väl bara ses som bonus ändå… 4-4-2 diamant rymmer tre av dem utan problem. Tycker det är det system vi ska sats främst på!

 6. Med Firminho som löper mycket i djupled så tror jag att Balotelli kan passa in mycket bra. En Coutinho som lägger bollar mot Firminho som kör diagonal pass för Balotelli tap in/Bacca ännu bättre, eller så skjuter han och det blir retur och mål. Är ju där Balotelli är bra. Även Benteke skulle passa in bättre nu med Firminho, verkar som grabbarna har en plan ändå =)

  • Var ser du sturridge spela i ett sådant anfall, eller föredrar du honom på bänken?

  • Antar att han menar om Sturridge sitter i samma situation som i föregående säsong. Alltså på en träningscykel på Melwood.

  • Jag räknar med Sturridge som en bonus spelare =D
   Får han vara skadefri är han ju given.

 7. Sitter och inventerar truppen, i dagsläget:
  Målvakter: Mignolet, Bogdan, Ward.
  Ser detta som spikat.
  Försvarare: Manquillo, Wisdom, Gomez, Skrtel, Touré, Ilori, Coates, Jones, Sakho, Lovren, Moreno, Enrique, Flanagan, Smith.
  Behov: Ny högerback (Clyne), ev ny vänsterback.
  Ut: Coates, Enrique, talang(er) på lån?
  Mittfältare: Can, Lucas, Allen, Milner, Henderson, Brannagan, Dunn, Rossiter, Williams, Coutinho, Lallana, Markovic, Ibe, Ojo, Sterling, Firmino, Teixeira
  Behov: Def mittfältare.
  Ut: Lucas? Sterling? talang(er) på lån?
  Anfallare:
  Sturridge, Origi, Ings, Balotelli, Borini, Lambert, Sinclair, Yesil
  Behov: Klassanfallare
  Ut: Balotelli, Borini, Lambert, talang(er) på lån

  • Tror att Manquillo återvänder till Atletico, har för mig att Rodgers inte valde att förlänga en säsong till. Undrar även hur Rodgers tänkt använda Wisdom, han är ju egentligen skolad mittback men har fått spela mest som högerback i WBA. Kan tänka mig att han kommer vara backup till Clyne (om vi löser honom). Frågan är hur vi gör med vänsterbacken där vi idag bara har Moreno och Enrique, där jag är ganska säker på att Enrique kommer att ryka.

   Coates lär ju bli såld i sommar och sen så är jag orolig över Ilori som verkar vara gjord av glas. Så här kommer nog A-truppen se ut nästa säsong, med backup på varje position. Baserat på att vi spelar 4- 2 – 3 -1

   Mignolet (Bogdan)

   Ny (Wisdom) Skrtel (Toure/Gomez) Sakho (Lovren) Moreno (Ny/Flanagan efter nyår)

   Can(Allen) Henderson(Ny)

   Lallana (Ibe/Ings) Coutinho (Milner) Firmino (Markovic/Origi)

   Sturridge (Ny)

   Sedan kommer vi säkert att ha med en hel del ungdomar som får spela i EL och de andra inhemska cuperna.

  • Känns som Milner kommer att starta denna säsongen, han är bättre än Can just nu tycker jag tyvärr.

   Värvar vi en ny forward som kan starta vill jag nog helst se två forwards.

   Men, tror ledningen har bättre koll på det där än vad jag har, får en ju hoppas iallafall!

  • Du är inte särskilt konsekvent i hur vad du skriver om vad du önskar..

 8. Värvar vi clyne så har vi en högerback som kommer att hålla i 10 år framöver. Gillar han skarpt och med tanke på johnsson kvalitéer så är detta en uppgradering upphöjt i oändligheten.
  Bacca tror jag också skulle passa oss bra: snabb, smart spelare som är bra i boxen. Dock lite till åren men vi behöver ju lite rutin också.

  Vi skulle behöva få in en ny mittback också, vår stora akilleshäl förra året. Sahko är ju grym när han spelare dock väldigt skadebenägen, skrtel stabil men ingen toppback och så rundningsmärket lovren, som jag hoppas säljs i sommar. Vi behöver klass där men enligt några trovärdiga källor så verkar vi inte gå efter en ny mittback, vilket jag tycker är synd.

  Jag ville även ha in en def mittfältare men jag tror att Milner, hendo o can kan fungera som ett def block i mitten som kommer bli oerhört svårt att nöta ner.

  Får vi in clyne och bacca så är jag nöjd, skulle vi få in en klassmittback (har dock inget förslag själv) så skulle jag bli mer än nöjd och skulle vi även få in kovacic så känns det fantastiskt. Dock är jag orolig för om BR klarar av att få ut det bästa av det här laget, om han verkligen är rätt man för det här. Jag är ytterst tveksam men hoppas att han motbevisar mig.

 9. Kan vi nypa clyne och bacca så har vi fått tre stekheta spelare som varit jämna mer än en säsong, tre soelare franför näsorna på scum, tre spelare där vi inte blivit blåsta och dessutom tre spelare som ka gå in direkt i elvan. Måste ju i sig rankas som det bästa fönstret sedan vi tog in suarez redan på förhand. Är det möjligen så att ayre lärt sig sin läxa från föregående förhandlingar? Eller är det rent av så att rodgers backat från sin begäran om ”final say” och låte kommiten jobba fritt?

  Hur som helst sjukt kul att se

  • Jag tror att det handlar om ett helt annan research än tidigare samt att kontakt i många fall etablerats tidigare än vad vi sett. Dessutom kan vi nog väga in lite andra aspekter som skiljer sig mot tidigare.

   12-13; Rodgers var ny. Vid jul fick vi in Sturrdige och Coutinho. Fortfarande lite oklart vilka spelare som palla trycket och rätt hämmade av hela situationen med relativt nya ägare och en trupp som var dyr och rörigt ihopsatt.
   13-14; Dålig ligaplacering, svår situation med en avstängd Suarez som tjafsa om att röra på sig. Vi visste varken ut eller in… inte särskilt lockande projekt att hoppa på.
   14-15; bra ligaplacering i ryggen, underskatta Suarez betydelse, vi gick inför bättre breddspelare men knappast så häftigt projekt att hoppa på. VM-år

   15-16; Rodgers har en bättre trupp att jobba med, vet vart svagheter funnits på ett annat sätt än tidigare, vi har inte varit superberoende av någon spelare och har underpresterat. Ändå är vi med i topp fyra racet länge. Det må vara att det är Copa America och U21 EM men annars lugnt. Dessutom tror jag att man värderar försäsongen betydligt mycket mer den här gången än tidigare. Att få hit spelare i tid och kunna jobba ihop en grupp. Utåt ser vi inte lika skadeskjutet ut som tidigare och jag tror att bra spelare förstår att de har det i sina egna händer när det kommer till om det ska spelas CL eller inte, då är troligen LFC väldigt attraktivt för klasspelare som inte riktigt hamnar på radarn för de allra bästa.

   Det är sjukt glädjande iaf med Firmino, Milner och eventuellt Clyne. Tre spelare som mer eller mindre borde gå raka vägen in i elvan och de ställer sig på positioner där man ifjol ofta undra om vi ens hade spelare på plan. Addera därtill Origi och Ings och vi har faktiskt två anfallare som borde kunna leverera och dessutom har vi Balotelli som faktiskt får bättre förutsättningar att lyckas…. Sturridge ser jag bara som en guldkant när han kan spela. I dagsläget är jag faktiskt inte säker på att jag skulle se Sterling som självklar i elvan. Jag skulle välja Ings före honom i anfallspositionen, helt enkelt för att Sterlings nivå på avsluten är för låg. Coutinho och Firmino är definitivt prioriterade framför Sterling. Innermittfältet får han inte spela på. Lallana och Markovic har en del att bevisa också och det borde finnas där… dessutom kanske vi får in en ny anfallare i Bacca eller annan…. Vad ska vi med Sterling till då? 50 miljoner in och 40 kvar efter QPR fått sin del… känns som att de kan spenderas mycket bättre.

  • Väldigt Bra summerat, lägg där till att i år så har rodgers förmodligen suttit lite lösare och kanske backat lite efter fisakosommaren förra året. Och ayre framstår som en handlingarnas man och åker till chile och sajnar marqee-signings höger och vänster, känns det som, annat än ridigare somrar under honom!

Kommentarer är stängda.