[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool och Hoffenheim är överens om en övergångssumma för Roberto Firmino – och LFC är dessutom överens med spelaren. Övergångssumman ligger på £25-30 miljoner. Det enda som återstår för att Firmino ska bli helt klar för Liverpool är att han får arbetstillstånd i Storbritannien, men Liverpool tror att han kommer att få detta, samt den obligatoriska läkarundersökningen (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool är nära att göra klart med Firmino för £28,4 miljoner sedan Ayre flugit till Chile för att slutföra övergången. Liverpool tror även att man komma att lyckas signa Nathaniel Clyne, trots att man inte vill matcha Southamptons krav på £15 miljoner (The Telegraph).

* * *

Liverpool är på väg att göra klart med Roberto Firmino för en summa som kan uppgå till £29 miljoner. Initialt kommer Liverpool att betala £25 miljoner men summan kan stiga ytterligare, vilket skulle innebära att brassen blir klubbens näst dyraste spelare genom tiderna (The Guardian).

* * *

Liverpool är nära att köpa loss Firmino för £28 miljoner. Liverpools scouter har varit i kontakt med spelarens representanter och efter att ha fått tillåtelse av Hoffenheim flög dessutom Ian Ayre till Sydamerika. Ayre är nära att göra klart med Firmino, som i så fall skriver på ett 5-årskontrakt med en årslön på omkring £3,5 mijoner. Firminos övergång till Liverpool kan även signalera att Raheem Sterling är på väg till Manchester City, som förbereder att bud på omkring £50 miljoner – en summa som Liverpool är villiga att sälja honom för. Utöver Firmino vill Rodgers värva en anfallare samt högerback; Sterlings eventuella försäljning kan göra att Liverpool får råd med Christian Benteke. Liverpool har budat £22 miljoner för Benteke, men detta är hela £10 miljoner mindre än vad Aston Villa kräver för belgaren. Liverpool kollar även på andra alternativ i form av Carlos Bacca och Salomon Rondon, men Benteke är fortfarande den anfallaren som Rodgers helst vill ha. Vidare har Liverpool etablerat kontakt med Real Madrid rörande Denis Cheryshev, som skulle gå på omkring £15 miljoner, och möjligtvis kan även ryssen vara på väg in för att få in ytterligare kant alternativ när Sterling säljs. Liverpool kommer även att höja budet på Nathaniel Clyne – från £7 miljoner till £12 miljoner – vilket borde vara tillräckligt för att Southampton ska acceptera en försäljning (The Mirror).

* * *

Ian Ayre har flugit till Sydamerika för att ro hem Roberto Firminos signatur. Arbetstillståndet och läkarundersökningen återstår, men ett femårskontrakt ligger på bordet. Firmino kommer att kosta Liverpool lite under £29 miljoner (The Daily Express).

* * *

Enligt Sky Sports är Liverpool och Hoffenheim är överens om en övergångssumma för Roberto Firmino och brassen ser ut att genomföra flytten under de kommande 24 timmarna.

Sky Sports News reporter Dharmesh Sheth sa: “This is potentially very good news for Liverpool.

“We understand that they have agreed a deal with Hoffenheim for attacking midfielder Roberto Firmino.

“He is at the Copa America in Chile at the moment, but he has given Liverpool a verbal undertaking that he will join in the next 24 hours.

“Sources in Germany have also told us that the deal is as good as done.

“As far as we are concerned, we have been told that the deal has been agreed and that he has given a verbal undertaking that he will join in the next 24 hours.

“Could this have a knock-on effect for a certain Raheem Sterling? They play in similar positions.

“Raheem Sterling has been the subject of two rejected bids from Manchester City. Will Manchester City come back with a third bid, given this news?

“Will Liverpool now think they have got someone in place and be willing to sell Sterling to Manchester City?”

15 kommentarer
 1. Klass värvning!!! Få in clyne och innermittfältare så är detta året vårt

 2. Vågar jag tro på detta innan de går ut med det officiellt på hemsidan/fb-sidan? Ber om ursäkt om frågan eventuellt är dum.

 3. Verkligen bra nyheter det här, om det stämmer.
  Vågar inte hoppas förens det bekräftas av klubben.

  Är det bara klubbarna som är överens eller är hans personliga detaljer också på plats? Om inte, är det ju något som kan hindra övergången?

  Cred till Ayre och ledningen för snabba och bra transfers i detta fönstret, är man ju inte bortskämd med.

  • Joakim: Enligt flera tidningar är Liverpool även överens med Firmino.

  • @Pelle: Ja, det var Firmino jag menade också. Vem trodde du jag syftade på? 🙂

  • @Pelle: Missade ditt ”även” där. Sorry. Vad tror du han kommer tjäna i veckan?

 4. Om detta verkligen stämmer så är det en kanonvärvning. Men hur har vi lyckats få en så bra spelare utan CL-spel? Det måste väl vara coutinho som har övertalat honom:)

  Detta tyder väl på att Sterling är på väg bort vilket jag tycker är riktigt synd.

 5. Törs faan inte tro på det än, men hoppas verkligen det är sant och blir klart.

  Släpp Real-ryssen å det snaraste, måste finnas bättre att få för den summan som nämns…

 6. Firmino istället för Sterling plus 20 mille är bra business. Nu kanske en tjur som Benteke skulle kunna passa in för att skapa ytor.

 7. Mycket bra! Äntligen en spelare med perfekt kvalité för att göra skillnad och tillför direkt samt rätt ålder för att växa i värde! Snabb teknisk direkt i sitt spel bra skott speluppfattning målskytt mm

 8. Intressant att Firmino har nästan identisk statistik som Sterling, några fler ass och verkar dribbla mer än Sterling. Byta Sterling mot Firmino och gå cirka £20M plus känns ju onekligen som en bra affär. Speciellt eftersom Sterling vill bort.

  https://pbs.twimg.com/media/CINt-LLWoAAdcfc.png:large

 9. LFC har gjort värvningen officiell 🙂 Känns gött! Är näste man Bacca?

 10. Om summan kan uppgå till £29m, så lär vi inte gå £20m plus på försäljningen av Sterling. Om vi får £50m kommer QPR att ta £10m medan vi får £40m. Så det blir snarare att vi går £11m plus!

 11. QPR ska väl ändå ha 20% minus £5mil som LFC redan betalat?

Kommentarer är stängda.