Liverpool lånar in mittbacken Steven Caulker från QPR.

De många skadorna har gjort att Liverpool har jagat en mittback på lån. Nu har man gjort klart med en i form av Steven Caulker, som lånas in från QPR. Han har som bekant spenderat hösten på lån hos Southampton, där han inte har platsat.

I Caulker får Liverpool in en väldigt huvudstark, men ganska stabbig, mittback som verkligen får en oväntad (och sett till de senaste åren en ganska oförtjänt) chans i en storklubb. 24-åringen har allt att vinna och egentligen ingenting att förlora på den här tillfälliga(?) flytten till Liverpool.

8 kommentarer
 1. Vissa tycker Caulker i sina bästa år var bättre än Skrtel någonsin varit (nån av er som skrev detta på twitter?). Isåfall har vi potentiell ersättare Skrtel här redan. Han kommer in utan press och har som sagt allt att bevisa. Skulle inte förvåna mig om han kniper en plats i startelvan ganska direkt och blir permanent kvar hos oss. Bra värvning i.o.m. situationen vi befinner oss i.

  • I sina bästa år? Hahaha, du pratar om killen som om han va 38 och la precis skorna på hyllan istället för lite över ett år äldre än Illori 🙂

 2. Våra värvningar får en verkligen att tvivla på klubbens ambitioner..

  Caulker känns verkligen som en spelare som kommer lyfta oss mot den allt tuffare PL toppen, lr inte!

  Visst är det tuffa köptider, men finns verkligen pengar får man väl nån gång göra en satsning för att komma upp ur sliten! Till sommaren det väl storshopping av medelmåttor till överpriser igen, för kotten pengarna…..

  • Wow. Du vet väl varför man plockade in Caulker på lån? Man plockar in honom för att täcka upp för skadorna på lagets ordinarie mittbackar, inte för att förbättra startelvan. Det här är inte FIFA dom spelar.
   Liverpool har redan 5 mittbackar i Skrtel, Lovren, Sakho, Toure och Illori. Tre av dom håller en hög nivå och då kan man inte plocka in någon stjärnspelare på den positionen bara för att dom är skadade.

   Sen försöker Liverpool göra klart med Matip till sommaren. Det vore idiotiskt att köpa en ny mittback i januari. Lån är helt rätt och Caulker är faktiskt en riktigt bra spelare att få på lån för att agera back-up. Dock va Subotic Liverpools förstaval att låna in men han va för viktig i Dortmund för att lånas ut.

 3. Helt ok , smart å låna in då de Klopp vill värva förmodlingen inte är tillgängligt fören till sommaren.
  Caulker står noterad för 120 PL matcher, så borde veta vad som krävs för att spela i ligan. ..
  Välkommen och lycka till
  YNWA

 4. Jo för våra nuvarande mb håller verkligen toppklass, bara otur att vi inte vinner ligan varje säsong!

  Vill man nu ta in på övriga lag får man väl casha upp o få in klass Subtic…

  Kommer aldrig bli nåt av oss om vi inte köper in ett par färdiga klass spelare som orkar bära laget. Tyvärr kommer de inte ske med våra ädla vi är fairast i världen ägare…

  • Både Firmino och Benteke va färdiga klasspelare så vad gnäller du på egentligen? Lovren har varit en av ligans absolut bästa mittbackar under Klopp och han köptes in som en färdig klasspelare. Sakho håller också väldigt hög nivå. Subotic verkar vara riktig klass nuförtiden med sina fantastiska 3 matcher från start den här säsongen.

   Suarez va ingen klassspelare när han köptes in utan ett problembarn som kan göra mål i Holland. Sturridge fick inte ens plats i truppen hos Chelsea väldigt ofta och Coutinho va väldigt långt ifrån en startplats i Inter som verkligen inte rosade marknaden på den tiden.

   Suarez blev absolut världsklass i Liverpool. Sturridge är ligans näst bästa anfallare efter Aguero. Coutinho är ojämn men på sin topp finns det inte många offensiva mittfältare i hela Europa som är bättre.
   Man behöver verkligen inte köpa färdiga spelare. Det gäller bara att köpa bra talanger och ha en tränare som kan utveckla dom till sin fulla potential.

   Om du nu gillar lag som bara håller på med quick fixes och köper endast färdiga spelare så finns det bra med andra klubbar du kan hålla på som Chelsea och City. Om du inte tycker hur Liverpool jobbar och har alltid jobbat, d.v.s. Utveckla talang. Det är otroligt sällan Liverpool köper färdiga världsklasspelare. Så har det alltid varit.

 5. En spelare som även vi har allt att vinna på. 120 matcher istället för Ilori´s 0(?). Stark i huvudspelet och lyssnar man på Klopp när han berättar om varför han lånades in, så var det för att vi vill pressa högt och tvinga motståndarna till långbollar och Caulker är en spelare som vinner nickdueller. Han kommer förmodligen inte komma in och revolutionera vårt försvarsspel, men han är en bättre backup än Ilori och förmodligen även Toure.

  I bästa fall så passar vårt spel UTMÄRKT och han spelar så övertygande att vi vill värva honom i sommar. Då får vi en engelsman, beprövad i VÅR klubb, inte bara i PL och ung. I värsta fall så övertygar han inte tillräckligt och vi värvar en mittback som Klopp verkligen vill ha!

Kommentarer är stängda.