På onsdagskvällen väntar en riktig utmaning för Liverpool när Arsenal gästar Anfield. I skymundan av Leicesters succé och flera storlags misslyckanden gör Arsenal en gedigen säsong. För tillfället är Londonklubben ligaledare, vilket förstås är respektingivande.

Hos Liverpool handlar förhandssnacket mestadels om skadesituationen. På presskonferensen inför matchen sa Jürgen Klopp att han tror att Kolo Touré kommer att vara tillgänglig och att Mamadou Sakho ”vill vara tillgänglig”, men att det inte är helt klart om fransmannen kan delta. Varken Martin Skrtel eller Dejan Lovren kan spela. Det verkar däremot inte dröja allt för länge förrän kroaten kan göra comeback. Steven Caulkers inträde gör förstås situationen lite bekvämare, samtidigt som Tiago Ilori är tillbaka i klubben efter en misslyckad utlåning till Aston Villa. En matchotränad Ilori spelade så länge han orkade mot Exeter och känslan är att han behöver mer speltid mot lättare motståndare innan han är redo för matcher som ondagskvällens drabbning mot Arsenal.

Ytterligare en spelare som har återvänt från lån är Danny Ward, som gjorde en stark första halva av säsongen i Aberdeen. Kanske kan Ward utmana om en plats mellan stolparna; han bör åtminstone kunna konkurrera om platsen bakom Simon Mignolet. Detta är förstås inget vågat påstående med tanke på Adam Bogdans insatser under hösten. Bogdan har inte spelat mycket, men har ändå hunnit göra flertalet usla ingripanden som fick stora konsekvenser för matchutgångarna. Det räcker egentligen om Ward är hyggligt stabil för att han ska kunna konkurrera ut Bogdan.

På skadefronten noterar vi även att Klopp har aviserat att både James Milner och Jordan Henderson har sett bra ut på veckans träningar, men att Divock Origi tyvärr blir borta ”a few weeks” på grund av den skada som han ådrog sig mot Leicester City på Boxing Day.

Även Arsenal har spelare borta. Enligt BBC missar Alexis Sanchez, Santi Cazorla, Francis Coquelin, Danny Welbeck samt Jack Wilshere matchen på grund av skador. Noterbart är även att Arsene Wenger valde att vila Mesut Özil och Per Mertesacker mot Sunderland – de är troligtvis tillbaka i startelvan mot Liverpool.