Liverpool har offentliggjort att Ian Ayre lämnar klubben i maj 2017. Detta kommer att ske i samband med att hans kontrakt går ut. Av allt att döma verkar Ayre har tagit detta beslut själv.

Mer info finns på länken nedan:

11 kommentarer
 1. Tack för det.
  Hans inverkan på att rekrytera spelare har inte varit bra. Sen vet jag ju inte vad som har gått fel med vissa värvningar men känslan har varit att ayre har varit fel man.

  • Ayre va dock nyckelpersonen i att få in Klopp. Sen är det knappast hans fel att Klubben, d.v.s. ägarna, inte velat betala överpriser för spelare. Han har en budget han får jobba med. Sen har han också dragit in väldigt många stora och tunga sponsorer som Standard Chartered och Guaruda International. Ayer har gjort ett bra jobb för Liverpool och är den enda lokalt födda CEOn i en av dom stora klubbarna i England. Tycker Ayre har fått oförtjänt mycket skit för något han inte direkt har haft någon kraft att ändra på.

  • Ayre åkte till Klopp, bad han skriva på ett kontrakt, tog ihand och sa tack innan han åkte hem igen.

   Så visst var han delaktig men INTE en stor pusselbit i den hela affären.

  • Lugn nu.
   Ayre hade givetvis ingen påverkan i att vi fick Klopp. Tror du verkligen det?
   Det räcker ju med att höra på ett par konferenser med Klopp så hör man om hans respekt för klubben, atmosfären, fansen, historian.
   Sen är det klart att det är Ayre som har hand om själva påskrivningen, förhandlingen men det är ju inte hans förtjänst att vi fick Klopp.

   Ayre verkar vara en relativt duktig affärsmän som har gjort ett bra jobb med att öka vår revenue och få in sponsorer. Å andra sidan har han totalt misslyckats med alla våra marque signings fönster efter fönster. Alla klubbar har en budget att förhålla sig till och Dortmund har inte mer pengar än oss. De norpade Henrikh Mkhitaryan. Alla spelare har inte nobbat oss på grund av pengar, det är mycket som spelar in. Ofta helhetslösningen, sysselsättning för spelarnas tjejer/fruar, det sociala vid sidan av osv. Svårt att säga något annat än att han misslyckats rejält på rekryteringsbiten.

  • Fast ärligt talat, om valet hade stått mellan Liverpool (då) och Borussia Dortmund (då) så hade nog 98% (mer en känsla, siffran är självfallet taget helt ur luften) av fotbollsspelarna valt Dortmund.

  • Joakim – Säger bara det tidningarna har skrivit. Klopp väljer ju inte att avsluta sin ett års semester som han hade planerat bara för att det va Liverpool som frågade. Han hade bud från flera klubbar men en fin historia och fina fans. Liverpool är inte så jävla unikt som du tror. Ayres är den som tog kontakt med Klopp, gav han klubbens ”pitch” och fick honom att skriva på. Visst finns det andra som också hade kunnat få in Klopp till klubben men nu va det ingen annan.

   Ayre kan ju inte trolla fram pengar utan han jobbar ju med dom pengarna han får från klubben. Flera spelare som Mkhitaryan, Konoplyanka, Teixeira och Willian föll ju igenom pga att Liverpools bud på spelaren va för lågt eller att den andra klubben president vägrar skriva på papprena i sista sekund. Sanchez föll igenom för att hans fru vill flytta till London.
   Jag undrar vad hade Ayre kunnat göra åt dessa affärer? Han kan ju inte direkt gå bakom ägarnas rygg och lova pengar som inte finns tillgängliga.

  • @PJ — Du uttalar dig som det kommer från dig och ingen tidning. Du vet alltid hur det är och har gått till, främst på AB. Var har jag sagt något om att Liverpool är ”unikt”? Det jag sa om vår historia, fans och atmosfär är ju inget jag personligen har hittat på. Dock inte sagt det är unikt för vår klubb (vilket jag aldrig sagt heller) men om du jämför med många andra klubbar så är det inte alla som har det, långt i från.

   Intressant att du verkar sitta på exakt fakta varför spelarköpen inte gick igenom. Det är du nog rätt ensam om som svensk fan med ingen insyn i klubben. Svårt att argumentera då, jag nöjer mig med att konstatera att av hans stora köp så har inget gått igenom. Oavsett orsak är det underkänt. Han kanske inte är så bra på sälja in klubben trots allt, vilket stärker tesen om att Ayre och hans pitchande hade väldigt lite med att få Klopp.

 2. Har fått mycket skit från supportrar som ständigt letar syndabockar, jag är övertygad om att han gjort ett bra jobb och det är såklart inte av snällhet som FSG vill ha kvar honom på sin post. Tack för allt Ian Ayre!

 3. This is Anfield hade en otroligt intressant artikel där de listade ett par sportchefer/tekniska direktörer som möjligtvis kan komma in.

  Jag minns inte om det var Anfield Index eller Anfield Wrap där de hade en person med i ett program som tydligen hade närgående källor till Liverpool FC, och därför kände till Klopp’s påskrift långt innan det var officiellt, sa då (nån vecka efter Klopp’s tillträde) att Michael Zorc skulle tillträda i någon slags roll i Liverpool FC till sommaren 2016.

  Vad tror ni?

  En annan fråga. Vem tror ni har legat bakom våra hittills två nyförvärv i Matip och Grujic? Är det den berömda (och tack vare Rodger’s onödigt berömda) transferkommittén, Klopp eller, smått konspiratoriskt, eller finns det redan en ”sovande” sportchef i klubben?

  • Jag tror inte att den typen av ”sportchef” är aktuell så länge TC finns. Det var Klopp och hans assistent som låg bakom Grujic och Matip, inget snack om den saken. Men de hade säkert TC:s ’blessing’ också.

 4. Anledningen till att vi har haft problem att plocka in dem riktigt stora spelarna dem senaste åren är ju en kombination av olika saker.

  1. Brendan Rodgers, inget stort affischnamn, han har inte dåligt rykte men absolut inte ett rykte som är i klass med Liverpool.
  2. Uteblivet CL-spel under MÅNGA säsonger.
  3. Ägarnas förnuftiga tankesätt gällande pengar….

  Så jag tror inte att Ayre ska få så mycket skit för allt, då det har funnits många fler faktorer. Tex Konoplyanka så verkar det vara deras ordförande som inte skickade in dokumenten i tid. Många andra spelare som vi är sura över att vi inte landade hade ju fler klubbar att välja mellan…

  Nu har vi Jurgen Klopp som man märker har en karisma som är sjuk. Spelare KOMMER vilja vara en del utav ”de nya Liverpool”. Vi går mot ljusare tider!

Kommentarer är stängda.