Liverpool spelade ut Manchester United i Europa League, Chirivella skrev på ett nytt kontrakt, Rafa skrev på för Newcastle, och Götze verkar närma sig en flytt från Bayern München. Det här har onekligen varit en händelserik vecka!

* * *

Den första händelsen att avhandlas är förstås också den viktigaste. Jag syftar på den väldigt övertygande 2-0-segern mot Manchester United. Hemmapubliken på Anfield skapade en magisk stämning som nådde ut ända ut i TV-sofforna. Liverpool spelade med en otrolig energi både med och utan boll. Precis i 3-0-segern mot City saknade motståndarna från Manchester ett motmedel. Det känns bra att Jürgen Klopp har utklassat både Manuel Pellegrini och Louis van Gaal under de senaste veckorna.

Daniel Sturridges återkomst har verkligen hjälpt laget. Sturridge tillför verkligen mycket. Han är klasser bättre än lagets övriga anfallare, trots att han inte kan vara i toppform än. Han tänker oftast helt rätt och tajmar sina löpningar på ett bra sätt. Han ser till att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Och samarbetet med den allt mer succéstämplade Roberto Firmino kommer bara att bli bättre. Firmino är inte alltid bra under 90 minuter, men han utgör alltid ett hot. Firmino är alltid en potentiell matchvinnare, han kan både skapa chanser åt sina lagkamrater och göra mål själv.

Samtidigt är tendensen tydlig. Liverpools presspel är mest effektivt när man möter lag som har ambitionen att spela sig ur pressen. Lag som bemöter pressen med genomtänkta långbollar som iscensätter kontringar klarar sig betydligt bättre mot Liverpools presspel. Liverpool måste bli bättre på att försvara sig mot motståndarnas kontringar när man sätter in ett presspel – här har Klopp någonting att jobba med under den kommande försäsongen.

* * *

En av mina personliga favoriter, Pedro Chirivella, har skrivit på ett nytt kontrakt med Liverpool. Han är den av klubbens unga spelare som jag tror absolut mest på. Det finns fina element i hans spel. Inte bara hans passningsspel utan kanske framförallt hans spel utan boll. Chirivella står för ”pass and move-fotboll” när den är som bäst. En intelligent spelare som bara kommer att bli bättre med tiden.

* * *

Newcastle United har gjort en jättevärvning. Ett riktigt kap! Eller hur ska man annars beskriva rekryteringen av Rafa Benitez? Att byta Steve McClaren mot Benitez måste betraktas som ett fantastiskt byte. Sedan Rafa lämnade Liverpool har han som bekant varit i Inter, Chelsea, Napoli och Real Madrid. Inga dåliga klubbar, om man säger så. Nästa klubb blir alltså Newcastle. Om Newcastle lyckas hålla sig kvar kan nog deras supporterar se fram emot en rolig säsong nästa säsong.

* * *

Eventuellt kommer Bayern München att dumpa Mario Götze i sommar. Den numera 23-årige bollvirtuosens kontrakt går ut 2017 och hittills har inga kontraktsförhandlingar inletts. Liverpool uppges vara en av flera intresserade klubbar. Det ska onekligen bli intressant att se om LFC kan genomföra den här värvningen. Götze är den typen av affischnamn som klubben skriker efter och intresset för Alex Teixeira visar att Klopp är ute efter en mångsidig offensiv spelare. Och vi vet sedan tidigare att Klopp gillar Götze.

Samtidigt ska man ha i åtanke att Götze är en skadedrabbad spelare som varken kommer bli billig i övergångssumma eller lönekostnad. Så han kanske är en mer lockande tanke för Klopp än för transferkommittén och ägarna?

4 kommentarer
 1. Beniteze slår klart högre än MacLaren…
  Han har en gedigen meritlista och erfarenhet av att tränar större klubbar… Men det känns som det stannar där… Newcastle kommer åka ut med eller utan Beniteze! Han kommer aldrig mer än en cup coach! Om jag saknar han nej… Det bästa han gjorde för oss var att värva Alonso!

  • Lägg av nu. Det enda bra han gjorde för oss var alonso???? Skärp dig!

  • Torres, Agger, Skert, Reina….
   Vinna CL, ytterligare 1 CL-MÄSTARE final, Fa-cup seger, 2a i PL….
   Några fler bra saker gjorde han allt för oss?

  • Ja, minns man bara Alonso från benitez tid har man glömt mycket. Visst att man svor många gånger över konstiga byten och en del annat, men man får inte heller glömma att benitez hade en helt annan spelarbudget. Tänk att vi spelade med igor biscan i en champions leaguefinal, och vann 🙂

Kommentarer är stängda.