[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Olympique de Marseille är en av Frankrikes allra största klubbar. Den pågående säsongen har dessvärre varit väldigt dålig för Marseille, som ligger sexa i Ligue 1. Avståndet till serieledarna PSG är brutala 26 poäng.

Man kan förvisso inte förvänta sig att dagens Marseille ska kunna matcha PSG och Monaco, som ju har helt andra ekonomiska muskler att röra sig med, men klubbar som Lille, Lyon och Saint Et-Etienne är absolut överkomliga sett till spelarmaterialet.

Totaal Liverpool har tidigare skrivit om att flera nyckelspelare kan vara på väg bort från Marseille i sommar. Idag uppger L’Equipe att Steve Mandanda, André Ayew, Mathieu Valbuena samt Nicolas N’Koulou vill lämna i sommar. Det vore extremt tunga tapp för Marseille, då de spelarna utgör en betydande del av lagets stomme.

Målvakten och tillika lagkaptenen Mandanda har spelat över 220 ligamatcher för Marseille och dessutom 16 A-landskamper för Frankrike. 28-åringen har gjort sig känd som en bra men aningen ojämn målvakt. Han kommer troligtvis att kunna hitta en ny klubb, om han inte är allt för kräsen. Jag skulle bli förvånad om någon av de allra största klubbarna gör ett seriöst försök att signa honom.

24-årige Ayew är en mångsidig offensiv spelare som har ryktats till bland annat Liverpool och Newcastle undet det senaste halvåret. Min gissning är att han får nöja sig med Newcastle eller dylik klubb, då han inte har glänst tillräckligt mycket för att t.ex Liverpool eller Arsenal ska göra slag i saken och konkretisera sitt intresse.

Valbuena fyller 30 år i september. Han är troligtvis några år för gammal för att en storklubb ska vilja betala en betydande övergångssumma för hans tjänster. Med över 200 ligamatcher för Marseille och 30 A-landskamper för Frankrike besitter han fina meriter. Han har dessutom visat sig hålla god klass mot bra motståndare i CL-sammanhang. Om han briljerar i VM kanske någon storklubb chansar? Han har ryktats till Arsenal under ett antal år, men Arsene Wenger har aldrig gjort slag i saken och signat honom.

Om en vecka fyller N’Koulou 24 år för Frankrike och om några omgångar har han spelat 100 ligamatcher för Marseille. Den snabba mittbacken har egentligen alla verktyg som krävs för att lyckas, men dessvärre har han inte utvecklats särskilt mycket under de senaste åren. Han är kylig med bollen, men detta har snarare blivit en svaghet, då han försöker vara för kylig och således blir av med bollen. Trots den bristande utvecklingen är jag övertygad om att någon storklubb kommer att chansa här, eftersom många känner till hans kapacitet sedan tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer
 1. Kanske kunde vara nånting att jobba in ett franskt mittbacks par i Sakho och N’Koulou. Någon som vet om de spelat tillsammans och kanske kompletterar varann? Kanske rent av bästa kompisar? Personligen skulle jag vilja se mer av Ilori. Hoppas verkligen han får chansen och blommar ut lite mer nästa säsong. Känns som vårt spel skulle kunna få nytta av en snabb mittback. Ska bli väldigt intressant vad BR gör med backlinjen till nästa säsong. En del tycker Skrtel ska säljas men det hade varit idioti i min mening. Agger däremot ligger nog lite illa till. Mest pga alla skador tror jag. Synd för hans röda hjärta är underbart.

  • Ja hur går det för Ilori? Startade väl någon match i februari men sen var det väl inte mer av det?

  • Ilori har varit skadad på sistone. Det är därför som han inte har spelat.

  • Jag tror inte att de har spelat tillsammans. N’Koulou är inte fransman, han spelar för Kameruns landslag.

  • My bad! Trodde han var fransman. Tycker du han hade passat in i LFC Pelle? (Eller Jesper för den delen:)

  • Det är möjligt att han hade passat in, men tycker inte att han är riktigt tillräckligt bra för att rättfärdiga en försäljning av någon av de nuvarande mittbackarna och den övergångssumman som han skulle gå på.