Newcastle vill värva tillbaka Andy Carroll. De är beredda att betala £15 miljoner, men de tror att Liverpool värderar anfallaren till närmare £25 miljoner (The Times).

Liverpool är inte intresserade av Jordan Rhodes (Twitter).

Liverpool visar intresse för Sporting Lissabons 18-åriga mittfältare  Joao Teixeira (The Guardian).

* * *

Lästips:

Lite om Liverpools talang Villyan Bijev, som för tillfället är utlånad till Düsseldorf. Läs mer HÄR.

Ett blogginlägg om min favorit Kyriakos Papadopoulos går att läsa HÄR.

* * *

Manchester United visar intresse för Demba Ba. Utköpsklausulen i senegalesens kontrakt innebär att han blir tillgänglig för en liten summa i sommar. Liverpool, PSG och Spurs har också uppmärksammat klausulen (The Daily Mail).

Liverpool är den senaste klubben att visa intresse för Salomon Kalou, vars kontrakt med Chelsea går ut efter säsongen. Arsenal och PSG är också intresserade av ivorianen (TalkSPORT).

*  *  *

Liverpool och Newcastle har inte varit i kontakt om Carroll (Skysports.com, The Shields Gazette).

Carrolls agent Mark Curtis har förkastat ryktena som gör gällande att Carroll kan vara på väg tillbaka till Newcastle (BBC Sport).

* * *

Lyon har tackat nej till Arsenals förslag om att få låna Aly Cissokho. Däremot är Lyon beredda att sälja Cissokho för £8 miljoner (The Mirror).

Arsenal ligger närmast till hands för Southamptons 16-åriga jättetalang Luke Shaw. Vänsterbacken är även högintressant för ett gäng andra storklubbar, däribland Chelsea och Manchester City. Han skulle troligtvis kosta omkring £4 miljoner, trots att han ännu inte har debuterat för Saints A-lag (The Daily Mail).

* * *

The Times bedömer att Birminghams Nathan Redmond är Liverpools troligaste nyförvärv den här månaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Är det någon som har någon uppfattning om hur tillförlitliga The Times brukar vara?

  • John Doe: The Times är en av de absolut mest pålitligaste tidningarna. Det är dock inte en av deras mest pålitliga journalister som har skrivit just den här artikeln.

 2. Låt oss ställa förra årets tråkiga misstag till rätta:

  Carroll till Newcastle för £35 miljoner och Torres till Liverpool för £50 miljoner.

 3. Jag säljer gärna Carroll då han varit totalt värdelös.
  Men att köpa tillbaka Torres hade varit ännu mer idiotiskt.
  Han kan ju knappt göra mål igen. Han är nog fan sämre än Carroll just nu.
  Då lyfter jag hellre upp Adam Morgan eller någon annan talang!

 4. Säljer man Carroll kan man lägga ner..

  Han har en ruskig potential och måste får mer tid och chanser att slå igenom. När han spelade i Newcastle var han en önskespelare, som kändes omöjlig.. Nu har vi han och misslyckas kapitalt med att få ut de kvaliteter han besitter. Ska vi vara någorlunda långsiktiga och ev. försöka oss på europa spel måste vi ju ha en bred trupp, och Andy har ju kvaliteter som få andra med sin längd och tyngd. Vi bör nog snarare fråga oss varför inte truppen gör mer mål trots nära en miljard spenderats på nyförvärv inför årets säsong..

 5. I min bok så är Henderson och Carroll spelare vi ska ha tålamod med.

  Lucas, Henderson och Shelvey är om ett par år Masken, Alonso och Gerrard.

  De som värvades inför i år för att prestera direkt är i första hand Downing och Adam som var etablerade EPL stjärnor för respektive klubbar. Carroll skulle visserligen göra fler mål men det skulle även Suarez som faktiskt i just målskyttet underpresterat.

  Hade våra unga värvningar bidragit lite mer och våra äldre presterar som i Villa och Blackpool hade nog i gen haft anledning att söka nyförvärv eller gnälla.

  Vi måste ändå ha tålamod anser jag, halva startelvan är trots allt ny.

 6. Salmon*
  Du pratar om att Carroll har en ”ruskig” potential och mycket kvaliteter? Kan du utveckla hur du menar för jag ser dem inte?? Betalde vi 35£ för längd och tyngd?
  Lite STÖRRE krav än så måste vi ändå ha på en anfallare som ska spela i ett av världens bästa lag än att bara vara lång och tung?

 7. Håller med dig DeeZ!
  Om vi var ute efter tyngd och längd hade vi kunnat signa Zigic för en spottstyver jämfört med Carroll….

 8. Deez *
  Det jag såg av Carroll i framförallt Newcastle var klass, att kombinera den stora kroppen med det one-touch spelet, avsluten och det flyt han hade i spelet var en fröjd att se. Att göra detta som 20-21 åring i världens kanske bästa liga, det tyder på klass och potential i mina ögon.

  Att vi nu inte förmår nyttja denna förmåga, tillsammans med ett antal andra förmågor vi inhandlat för dyra pengar tycker jag tyder på visa brister i ledningen. En kille som Downing har alltid gjort mycket poäng, (8+8? ifjol) nu har han väl knappt fått till en enda assist?
  Det jag försöker säga är att Carroll är långt ifrån ensam om att inte nå sin fulla potential nu.

  Jag tror tyvärr du får vakna upp och inse att vi i dagsläget INTE är ett av världens bästa lag.. Vi är på sin höjd ett 4-6 lag i PL och inte så heta som vi så gärna vill tro..

 9. Till Kingpin & deez
  Om du ej kan supporta din klubb och deras spelare när det går dåligt är du inget riktigt Liverpool fan 🙂

  Carroll har ej fått en ärlig chans ge han 1/2 år innan vi skeppa iväg han

  Ynwa 🙂

 10. Även om jag är kritisk till köpet av Carroll så bör han få ett halvår till innan han säljs. Men om han nu har den enorma potentialen som del pratar om, varför är då inga storklubbar intresserade av honom?

 11. Ingen kan väl med handen på hjärtat påstå att det inte var flera storklubbar som var intresserade av Carroll efter hans första halvår i EPL med Newcastle.

  Sen kom skadan och rehab och en rätt tveksam höst med Reds och självklart svalnar det intresset när vi lagt ribban och degat 35 miljoner pund.

  Ponera att han gör 15 mål i vår och tar en ordinarie tröja i England, ja då är nog en annan syn på hans marknadsvärde. Kommer det ske? Knappast, men det är rätt lite som ska till för att en anfallare ska få till det.

  Carroll hade en i ribban mot Newcastle, två superchanser mot Blackburn osv. Med självförtroende och lite mer beslutsamhet och givetvis skicklighet hade han gjort 5-6 mål till på de matcher han fått spela och sannolikt spelat mer överlag och gjort fer mål osv..

  Ja ni hajar vad jag menar, han har ett ansvar att leverera, men om inte laget ger honom en chans så hamnar vi där vi är.

  Man värvar inte en spelare som Carroll om tanken är att spela ”pass-and-move”, man värvar honom för att dunka in precisa inlägg som han gjorde mot City och i Toons. Barton levererade dessa, Gerrard har gjort det sista 2-3 matcherna och om det hade varit den klassen i höstas tro fan att Carroll gjort fler mål.

  Downing, GJ, Suarez och kanske framförallt Adam och Enrique är fan högst delaktiga i att Carroll inte gör mål, så otroligt låg nivå som det är/har varit på våra crossar och inspel ska det inte få vara från ett aspirerande CL-lag i England.

 12. Det du DÅ såg var klass och ett flyt som du tyckte Carroll hade. Tänker göra en jämförelse med; Johan Elmander som också under den tiden hade FLYT blandat med klass. Han hade 2 månader där han ett tag ledde skytteligan i PL. Hade du kunnat tänka dig att se Elmander i Liverpool tröjan? Ibland har man som person/spelare en ”rush som det heter i pöker. Vissa dagar får man rätt händer och floppen träffar alltid även om man sitter på 2,9 på hand. Betalar man 35£ för en spelare som nu är 22 måste man kunna begära mer än att man bara kan nicka, vara tung och lång. Jag ser inte den potentialen som du ser. Han är inte snabb, klinisk, teknisk, touch, tycker inte heller att han rör sig bra inne i boxen utan mest står och väntar på bollarna ska dimpa ner. Betalar man 35£ då ska man ändå besitta 3,5 av de egenskaperna som jag räknar upp. Men visst, det är fler som har under presterat och downing är en av dem.
  Jag är också medveten om att vi inte är världens bästa lag och det kommer vi inte helelr bli så länge våran taktik bygger på att slå inlägg på en stilla stående Carroll.

  Carra23*
  Jag supporta till 110% men man måste få ställa högre krav?
  Att ge Carroll ett halvår sa vi redan för 1år sedan.
  Varför blir han bänkad till och från?
  Han håller inte!
  Varför suckar Suarez som oftast när Carroll varit inblandad i en målsituation?
  Han kräver mer och förväntar sig mer.

 13. Man kan jämföra Carroll med Gomez i Bayern. Var värdelös och nästan utskrattad.
  Sen fick han lite flyt och nu är han en av Europas hetaste anfallare.
  Han har ungefär samma profil som Andy. Såg också lite klumpig ut, men helt plötsligt föll alla bitar på plats och allt bara synkade och nu gör han mål på allt!

  Sen hjälper det naturligtvis att han har lagkamrater som Muller, Schweini, Robben och Riberi.

  Det tål att tänkas på innan man sågar en spelare. Med en så stor kropp och när alla muskler och alla delar faller på plats så blir han nästan ostoppbar ungefär som Gomez eller Drogba.

  Allt Andy behöver är lite självförtroende och att bollen studsar rätt för en gångs skull.
  Ribba in istället för ribba ut….

 14. Carra23.. med ditt resonemang så skulle det vara helt okej att ligga i lägsta divisionen och ha det dyraste laget i världen.

 15. Gomez har till skillnad från Carroll en rätt okej rörlighet och känns betydligt lättare i steget. Men självklart… värvar vi typ Muller, Schweini, Robben och Ribery så kanske vi kan spela med Carroll som stillastående fyrtorn i boxen, men vi kommer då också alltid att vara underbemannade i övriga situationer i anfallen. Jag anser att Torres har visat prov på att vara en mycket bättre huvudspelare än Carroll och han besitter kvalité i princip på samtliga andra delar vad gäller anfallsspelet. Scoutverksamheten borde nog självrannsaka sig, Sturridge och 35 miljoner för Torres hade varit en mycket bättre deal.

 16. Deez & Co:
  Är den nåt man borde sucka över är det väl vår käre kelgris Suarez alla missade jättelägen, straffar, gester och ständiga filmningar!?!!?!

  Tycker inte vi kommer mycket längre i denna diskussion för studen..
  Alla spelare tar olika tid på sig att aklimatisera sig och hitta sin roll i laget, hade alla fått typ ½ år på sig att prestera innan det var kicken skulle vi nog ha rejäla bekymmer..
  Misstänker att du var en av dem som tok-sågat Lucas i många år, om de enns höll på oss då? =)

 17. Tkr det är dags att köpa nån även fast vi brukar vänta till när det e fem dagar kvar ungefär men vill endå se en värvning Huntelaar skulle inte vara fel

 18. Salmon*
  Jag har haft en ganska ljummen inställning till Lucas genom åren, har verken totalt sågat eller skrikit av glädje över hans insattser.
  Men vi betalde heller inte 35£ utan säkert 4 gånger mindre. Då blir inte heller mina krav lika höga! Hoppas du förstår mitt resonemang!
  Jag håller med dig fullt ut, hade SuareZ fokuserat 100% på fotbollen och som du säger inte filmat, gnällt på lagkamrater, domare och publik så hade han gjort 8 balljer till! Han måste också blir mer klinisk i sina avslut!

 19. Anledningen till att Suarez inte sätter bollen är att han får för lite hjälp. Han måste alltid dribbla 2-3 motståndare och skapa sina egna lägen. Det som blir då är att han är helt slut när han kommer fram till läget och ska avsluta. Fick han bollar serverade som en Forward ska ha JA då hade han gjort flera mål.

  Suarez gnälla på lagkamrater? Det där har jag aldrig förståt. Hur ofta ser ni inte spelare göra det? Det handlar om att ställa krav på varandra och det förekommer såväl som i Divison 4 som i Premier League. Det är inte gnäll, det är att ställa krav.

  Oj:

  Man syr inte ihop en övergång på ett par dagar bara. I Januari så är det ofta dom sista dagarna som man gör övergångarna så det är inge konstigt med att vi eller någon annan handlat än.

  Sen allvarligt. Hur många spelare slänger sig inte? Jag tycker det är skönt att någon i LFC äntligen visar upp passionen för att vinna och slänger sig extra om det behövs för att vinna. Vi är alldeles för mesiga och ska alltid vara den fina klubben som inte gör något ont mot varken domare eller förstärker extra i en situation för att få en bättre fördel. Det tillhör dagens fotboll vare sig man vill eller inte. Anpassa oss efter det!

  twitter: jbostrom92

 20. Salmon.. Vet hur det med andra, men jag har aldrig sågat Lucas. Men har man köpt i en så begränsad spelare för så mycket pengar är det inte underligt att folk klagar. Att sedan klaga på Suarez, en spelare som verkligen jobbar i stället för att bara stå stilla i straffområdet och vänta på höjdbollar, tycker jag faktiskt är fel. Istället kanske man skulle fråga sig vad Suarez hade kunnat prestera, om han hade haft en klassanfallare att spela med istället för Carroll.

 21. Pelle:

  Är liverpool-rumours.co.uk något att lita på eller är det bara skit?

  För enligt sidan så är Podolski i princip klar…

 22. Känns det inte lite onödigt att värva Nathan Redmond när vi redan har Englands bästa yttermittfältare i den årskullen i Raheem Sterling, bättre att ge Sterling chansen i så fall tycker jag.

 23. Fröjd,

  Vem som helst kan skriva i din sidan, finns ju massor hos sitter hemma och drömmer.

  Men det finns även folk som är pålitliga.

 24. Det ska stå som istället för hos, nervositeten kommer fram med dryga timmen kvar till avspark.

 25. Peter//
  Jo, visserligen, men jag tror knappast att vi kommer ställa upp med två 94:or på kanterna. Vad jag menar är bara att man kanske borde testa Sterling först…

 26. Bra där b-george!

  Lite roligt rykte det där med Di Maria till Chelski. Enligt mig är han den värsta filmaren i la liga(Busquets räknas inte…) och det hade vart spännande och se hur han hade klarat engelsk fotboll.

 27. Fröjd, Den sidan räknar jag som en av internets absolut minst pålitliga… och då finns det ju jävligt många sidor på internet 🙂

 28. Läste igenom kommentarerna och åter igen så får jag känslan av att vi svenskar är alldeles för negativa i vårt tänkande om fotboll. Vi riktar oftast mkt fokus till det negativa, liksom vilka som underpresterar o.s.v. Och väldigt mycket prat om vilka som ”suger” och vilka som bör säljas.
  Om man kollar på fotboll med engelska kommentatorer och engelska fotbollssammandrag så känns allt mer positivt. De snackar om möjligheter och potensial etc. Även varit i England och tjötat fotboll med engelskmän och det är liksom inte alls samma fokus på vilka som är dåliga och bör skeppas iväg utan lite mer att man där söker lösningar på problemet ist för att bara se det som ett misslyckande, sälja och gå vidare..

  Blev kanske lite rörigt i texten nu ^^ men detta är ellafall hur jag tycker!

 29. Ja och de har också färre internatinella medaljer än Sverige. Leder man inte ligan och som i vårt fall inte har vunnit på över 20 år då är det dags att ”gnälla”.. På den här sidan består dock det kallar gnäll oftast av resonemang och tanke.