Startelvan: Reina, Kelly, Skrtel, Agger, Johnson, Gerrard, Spearing, Henderson, Downing, Carroll, Bellamy.

Bänken: Enrique, Coates, Kuyt, Carragher, Shelvey, Adam, Doni.

* * *

Liverpool vann matchen med 1-0 efter ett straffmål av Steven Gerrard.

Det var Liverpool som öppnade matchen absolut bäst. I den 13:e minuten gjorde Gerrard mål på straff – helt rättvist – då Hart redan hade blivit tvingad till flertalet kvalificerade räddningar innan dess. Straffen var verkligen solklar, men det var ändå starkt av domare Mason att ta beslutet så pass tidigt i matchen. Gerrard visade åter igen vilken säker straffskytt han är – skönt.

Liverpool fortsatte att vara det bättre laget, men City kom in mer och mer i matchen, samtidigt som Liverpool spelade defensivare än under matchinledningen. I andra halvlek hade City ett stort spelövertag – eller framförallt bollinnehav – då de egentligen inte skapade särskilt många heta målchanser. När de väl hotade spelade mittbackarna Skrtel & Agger mycket bra, likaså Reina, som trots allt stod för några fina räddningar.

Den i andra halvlek mycket defensiva taktiken kanske inte var något fröjd för ögat, men i den här typen av matchen är det resultatet som räknas. Jag minns när Benitez mycket defensiva taktik på bortaplan tog laget till en CL-final, som man sedermera vann, men jag är övertygad om att desto fler minns andra matcher – framförallt finalen – i den turneringen.

I kvällens match försvarade sig Liverpool väldigt bra, men jag hade gärna sett bättre kontringsspel. Man har tyvärr, överlag, ett ganska långsamt lag; kontringsspelet blir helt enkelt inte särskilt vasst med det här spelarmaterialet. En ung Michael Owen hade naturligtvis varit en riktig tillgång när man backar hem på det här sättet, men jag räknar med att Comolli & co redan jobbar på att hitta de spelartyper som saknas i dagsläget.