Enligt The Telegraph har det faktum att Liverpool numera betalar £36 miljoner mindre i bankränta om året gjort klubben betydligt starkare ekonomiskt, men trots detta kommer man inte att kasta pengar omkring sig när transferfönstret öppnar.

Tvärtom förespråkar NESV en smart strategi, där man helt enkelt ska få valuta för pengarna, som det så fint brukar heta på svenska.

Tidningen framhäver de citat som John W Henry har gjort rörande att inköp och kontrakt ska vara smarta ur ett långsiktigt perspektiv, och tar dessutom upp Tom Werners kommentarer om att scouting är oerhört viktigt.

Vidare skriver The Telegraph att Liverpools nya strategi är att rikta in sig på unga spelare som representerar en minimal ekonomisk risk. Tidningen nämner flera högintressanta namn i sammanhanget.

Steven Defour uppges vara en spelare som Liverpool har spanat in på sistone, och för en övergångssumma på omkring £12 miljoner representerar 22-åringen ett lämpligt alternativ för Liverpool.

Det gör även Ibrahim Afellay, som Liverpool också har järnkoll på. Han skulle – med marginal – få plats inom Liverpools budget.

Desto dyrare skulle Eden Hazard vara. 19-åringen är även ett intressant namn för Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea samt Manchester United, och skulle kunna gå på så pass mycket £18 miljoner att köpa loss från Lille.

Trots den extremt hårda konkurrensen tror sig Liverpool har en god chans att övertala Hazard om att skriva på för klubben, då hans agent troligtvis ger honom rådet att flytta till en klubb där han får spela regelbundet. Kenny Dalglish spanade för övrigt in Hazard i Lilles match mot Levski Sofia.

Roy Hodgson kommer dock inte att få signa spelare utan att trimma truppen. För tillfället har Liverpool ligans fjärde dyraste lag i löner, men ligger på 18:e plats i tabellen.

NESV ger inte Hodgson skulden för den här säsongens usla resultat, men däremot konstaterar de att många spelare i dagens trupp inte håller måttet. John W Henry är en analytiker ut i fingerspetsarna och konstaterar att den fjärde dyraste truppen bör ligga betydligt högre upp i tabellen.

Slutligen tar The Telegraph upp några exempel på spelare som inte hade rekryterats om Liverpool hade använt NESV:s värvningsstrategi. Dessa är exempelvis Robbie Keane (för hög övergångssumma med tanke på spelarens ålder), Alberto Aquilani (för hög övergångssumma med tanke på skadehistoriken), Paul Konchesky (£5m och fyraårskontrakt för en 29-åring).

Allt enligt The Telegraph.

* * *

Kommentar: Precis en sådan strategi som jag har efterlyst i många år nu. Det är väl egentligen inte särskilt mycket nytt som framkommer i The Telegraphs artikel, men det känns naturligtvis oerhört spännande att Liverpool gör ett seriöst försök att värva Hazard. Det känns vettigare att lägga pengarna på den typen av spelare istället för t.ex Carlton Cole.

* * *

Tranmere vill låna Liverpools reservlagsspelare Victor Pålsson (TalkSPORT).

* * *

Och lite rörande andra klubbar…

Barcelona har kontaktat PSV angående Ibrahim Afellay (Sport).

Roque Santa Cruz säger öppet att han vill lämna Manchester City i januari. Paraguayanen vill helst flytta till Spanien (Cadena Ser).

Juventus vill signa Ajax högerback Gregory van der Wiel (TMW).

Inter och Juventus är mycket intresserade av Hamburgs yttermittfältare Piotr Trochokowski, som blir free agent kommande sommar (TMW).

Chelsea är intresserade av Darijo Srna (The Mirror).

7 kommentarer
 1. Låter riktigt spännande och klokt. Men detta utalande gör nig ännu mer tveksam till roys fortsatta karriär inom klubben, då han själv föredrar och tydligen jobbar bäst med erfarna spelare.

 2. Tycker det vore synd om Roy om han inte får jobba kvar han är ändå värd denna chansen att få visa vad han gå i en stor klubb men förstår även om han skulle få gå. Joo hoppas vi köper unga spelare so kan prestera i 5-6 år till och inte 1-2. Men vore väldigt roligt att se en kaka i pool men kanske drömmer lite där.

 3. Rory Smith brukar ha bra koll på Liverpool.

  Allting som NESV säger är ju vettigt. Det känns väldigt bra att vi för en gång skull scoutar riktiga talanger som Hazard och Defour. Såna här typer av spelare har vi aldrig scoutat tidigare känns de som. Det har mer dykt upp medelmåttor som man undrar varför dom scoutats överhuvudtaget. King Kenny har förövrigt scoutat intensivt den senaste tiden, han har scoutat Defour, Hazard, men han har även varit och scoutat flera av våra kommande motståndare. Han var exempelvis på plats i Wigan när de mötte Bolton. På tal om den matchen, vore inte Rodallega intressant?

  Nu när Krasic har gått till Juventus så tycker jag att den mest uppenbara kantspelaren som vi ska värva faktiskt är Eden Hazard. Han har det där lilla extra redan nu, plus att han har en otrolig utvecklingspotential. Sen är det som artikeln säger, I Liverpool är han en starter, det är han inte i Chelsea och Barcelona.

  Afellay skulle säkert kunna ersätta Babel, men det kan gå lite hursomhelst med honom. Vad jag har fattat det som så håller Afellay åtminstone en högre jämn nivå i den holländska ligan än vad Babel gjorde. Men det är en chansning helt klart.

  • Ja, den här strategin låter riktigt bra… Hazard är förstås en makalös spelare och skulle ge Liverpool ytterligare en dimension. Nej, jag gillar inte Rodallega, visst är han bra men ingen ”special player” för mig. Afellay har bra spelsinne och passningsspel, så han skulle säkert smälta in bra. Jag håller förresten räkningen på hur många spelare som ryktas till LFC i januari, nu är de engelska tidningarna uppe i 19 spelare. Lär väl bli 50-60 stycken i slutändan.

 4. När Kenny såg Wigan – Bolton lär han väl även ha kollat på Lee Chung-Yong som jag (och även pelle vet jag) tycker borde vara en spelare för Liverpool.

 5. Eden Hazard borde vara prioritering att köpa är övertygad om att han kan bli lika bra som Messi

Kommentarer är stängda.