Det råder kaos i Napoli inför CL-drabbningen mot Liverpool.

Det här sannerligen inte till vanligheterna att fotbollsklubbar väljer att bötfälla hela spelartruppen. Detta har dock nyss skett i Napoli, där presidenten Aurelio De Laurentiis härjar.

Bakfrunden är att spelartruppen ska ha vägrat att åka iväg för en veckas hårdträning – någonting som De Laurentiis ansåg var nödvändigt att beordra efter en dålig säsongsinledning. Carlo Ancelotti var också emot idén, men klubben svarade omedelbart genom att släppa ett pressmeddelande där man uppgav att spelarna skulle bestraffas.

Enligt ESPN har De Laurentiis tagit beslutet att spelartruppen ska bötfällas på 25% av månadslönerna, vilket motsvarar sammanlagt €2,5 miljoner. Den procenten är den maximala procenten som en spelare får bötfällas enligt gällande regler i Italien. Den enda som slipper är Kevin Malcuit, som är långtidsskadad och därmed inte har deltagit i ”myteriet” mot De Laurentiis.

Dessutom har klubben förbjudit spelarna från att prata med medierna på obestämd tid. Dessvärre trotsade Elijf Elmas just detta under senaste landslagssamlingen och bötfälls därmed för den företeelsen också.

Napoli ligger för närvarande 7:a i Serie A, med 5 poäng till CL-platserna. De har inte vunnit någon av sina 5 senaste ligamatcher. Deras situation i CL-spelet är desto bättre – där innehar de just nu andraplatsen bakom Liverpool.