Målvakten närmar sig en permanent övergång till Besiktas.

Sommaren 2018 anslöt Loris Karius till Besiktas på ett 2-årslån. Enligt uppgifter som läckte i samband med övergången betalar Besiktas £2,25m för lånet och £7,25m för att göra övergången permanent sommaren 2020 – det vill säga nästa sommar. Kriterierna för att köpet ska triggas automatiskt är att Karius spelar ett visst antal matcher för Besiktas och att de kvalificerar sig till Europa-spel.

Hittills har Karius upplevt såväl med- som motgångar i Besiktas. Förra säsongen bestod till stor del av motgångar med bland annat några väldigt uppmärksammade tavlor, men den här säsongen har varit desto bättre för den numera 26-årige målvakten.

Nu berömmer Besiktas vicepresident Emre Kocadag sin inlånade keeper: ”Karius spelar väldigt bra den här säsongen. Vi kommer att vidta nödvändiga åtgärder för att få honom. Han är en värdefull spelare, vi vill att han stannar. I januari kanske saker kommer att hända”, sa Kocadag till Fanatik.

Enligt Fotomac kommer Karius att flyga till England under vinteruppehållet för att föra samtal med Liverpool. Karius förhoppning ska vara att Liverpool ändrar sina krav en aning för att möjliggöra en permanent övergång.

Det har tidigare förekommit uppgifter i turkisk media om att Besiktas är beredd att matcha prislappen, men att de inte har ekonomiska möjligheter att betala hela summan direkt, utan istället vill betala genom avbetalningar. Det är oklart om Liverpool är beredd att acceptera den typen av avbetalningsplan för Karius, men klart är i varje fall att Alisson och Adrian gör att han inte behövs i LFC.