Senaste nytt

Krönika: Zaha i ett nötskal

En av ligans lurigaste spelare slog till igen mot Liverpool.

Wilfried Zaha har haft en karriär med djupa dalar och relativt höga toppar, som av allt att döma kommer att göra honom till en klubblegend i Crystal Palace. 27 år gammal skulle han fortfarande kunna hamna i en storklubb, många minns nog att Arsenal verkligen försökte förra sommaren, men min gissning är att den höga prislappen gör att han blir kvar i Palace. Det är förstås inte kattskit att vara kung i Palace, som ju är en stabil PL-klubb med härliga supportrar, men många menar att detta är en spelare som hör hemma på en betydligt större scen.

Ibland blir jag inte riktigt klok på Zaha. Han är lite av en street-spelare. Extremt lurig i 1mot1-situationer, kan ta sig förbi vilken motståndare som helst och kan skapa målchanser ur ingenting. Det är förstås imponerande egenskaper som utgör Palaces absolut största offensiva hot och som dessutom fixar många frisparkar åt laget.

Gårdagens match mot Liverpool var Zaha i ett nötskal. Han fixade frisparken där Palace gjorde ett mål, som dock blev bortdömd av VAR. Han gjorde mål på en fin prestation. Och han missade en förbannat bra målchans i slutet av matchen.

Som Liverpool-supporter andades man förstås ut när Zaha dunkade bollen högt över målet, men jag satt och tänkte att ”det här är så mycket Wilfried Zaha som det kan bli”. Han har massvis med bra egenskaper, men i avgörande moment sviker han ofta. Målchanser missas, avgörande passningar slås bort. Och det är just därför som han inte är en av de allra bästa i ligan, och det är just därför som de allra största klubbarna inte lägger en enorm summa på honom.

Däremot tror jag att Zaha är bättre än han visade i Manchester United. Han var inte redo för den flytten, men inte ens om flytten kommit nu hade han växt ut till en absolut toppspelare. Det är i varje fall vad jag tror.

Hur ser ni på Zaha?

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Kommentarer

  1. Kristian

    Tror fortfarande att Zaha skulle höja ett lag som Tottenham, United eller fungera som bra backup bakom Salah eller Mané. Men det man saknar från Zaha är poängspelet, han är förmodligen bäst på att ta sig till lägen och i 1 mot 1 lägen. Men när det kommer till att göra mål eller sätta sista passen så har han inte alls samma kvalitet som våra tre där fram. Tror dock inte att Klopp skulle spendera dom pengarna på en spelare som är 27 och skulle mestadels sitta på bänken.

    Men kan se att Mourinho skulle sätta på sig spenderbyxorna i januari, är ju en uppgradering mot Moura eller Lamela som kantspringare. Tror att Emery river sitt hår att han inte fick igenom pengarna där istället för att lägga en massa pengar på Pepe som hittills har varit en stor besvikelse. Tror inte att Solskjaer får igenom att ta in honom, men har är nog rätt nöjd med Martial och James där.

  2. Faint

    Jag ser Zaha som en spelare som hade potentialen att bli en av PLs absolut bästa spelare som skulle vara eftersökt av alla toppklubbar men som aldrig tagit det där sista steget som t.ex. Mané har gjort.

    Han verkar också fortfarande sakna mognaden i sitt spel. Han har inte riktigt den där ”been there, done that”-attityden en spelare i hans ålder brukar ha. Han blir för ivrig eller stirrar sig blind på målet när lägen dyker upp, speciellt om han får tid att tänka. Då skjuter han 3m över ribban och sumpar ett helt avgörande läge.

Laddar...