Coutinhos vara eller icke vara i klubben är ett stort samtalsämne – men medierapporterna i de aktuella länderna är otroligt motstridiga.

De flesta LFC-fansen är nog åtminstone lite rädda för att Philippe Coutinho ska lämna klubben för spel i Barcelona innan transferfönstret stänger. Brassen har som bekant briljerat under de senaste säsongerna och utvecklats till en riktig toppspelare; att Barcelona är intresserade har alla förståelse för.

Det är allmänt accepterat att Barcelona vill signa Coutinho och alla begriper att katalanerna har en rejäl transferkassa i och med försäljningen av Neymar till PSG.

Engelska medier rapporterar att Liverpool vägrar sälja Coutinho. LFC vägrar rent av inleda förhandlingar med Barcelona. Förhandlingsläget är gynnsamt för Liverpool, eftersom Coutinho har ett långt kontrakt utan utköpsklausul. Vissa engelska medier uppges att Coutinho visserligen skulle vilja genomföra flytten, men att han är proffsig och inte har för avsikt att försöka pressa fram en transfer. No deal alltså, enligt brittisk media.

Spanska medier rapporterar däremot att Liverpool går med på att sälja Coutinho och att en övergång ligger nära till hands. Vissa rapporter uppger att brassen kan skriva på innan veckoslutet. Nära övergång alltså, enligt spansk media.

* * *

* * *

Det återstår att se vilka som får rätt, men om vi bortser från ryktena och endast går efter fakta (långt kontrakt utan utköpsklausul) så kan nog vi LFC-fans känna oss relativt bekväma med situationen.

5 kommentarer
 1. Ska han säljas ska det fan vara 1,5 miljard minst som ska komma in. Vetefan om ens det räcker med tanke på vilken käftsmäll det i dagsläget skulle bli för truppen o satsningen.

 2. ”Tror” han blir kvar en säsong till , men som väldigt många andra spelare från Sydamerika så lockar spel i Spanien mer än i England ( om nu inte ”lönen” är avsevärt högre i PL ) ….
  om han säljs så här sent så står vi verkligen med byxorna nere …. ( undrar vad som hände med de utlovade € 200 mille som skulle stärka/bredda truppen inför kommande CL spel, som det ser ut nu så har vi fortsättningsvis lika tunn trupp som förra säsongen …. Salah in men Lallana långtidsskadad …. solanke in men många frågetecken på skadorna kring Sturre …. Morenos försäsong har sätt mycket lovande ut å jag hoppas han får chansen denna säsong då han i alla fall breddar truppen + att Millner kan kliva upp på mittfältet igen å delvis ersätta Lallana … mittfältet ser bra ut då vi har flera alternativa spelartyper , anfallet ser ok ut beroende på på hur man ser det å hur vi ställer upp … mane å Salah blir en dödlig kombo på kanterna men vi har ingen vidare backup om nån av dem går sönder el blir borta pga andra omständigheter , om klopp nu inte väljer att spela cotten el Bobby på kanten …. i det centrala anfallet så finns det ju flera alternativ vilket lär behövas …. Matip, Lovren, Klavan med Gomez som backup är vårat största problem å osäkerhetsfaktor ….. fixar vi inte VVD måste klopp försonas med Sakho annars blir detta ännu en antiklimax säsong )

  • Kan hålla med dig om Coutinho. Skulle vara katastrof att förlora honom så här sent.
   Men kan däremot inte hålla med dig att vårat största problem är mittförsvaret. Där har vi helt okej mittbackar. Inte världstopp men de håller en bra PL nivå. Självklart skulle man vilja ha bättre mittbackar men det får inte vara det viktigaste just nu.
   Prio ett MÅSTE vara en bra defensiv innermitt som är duktig på att agera spelförstörare. Kolla på Kanté i Chelsea t.ex. Eller kolla på United, finns ju en anledning varför Mourinho var så angelägen om att få in Matic. Eller om man går längre bak i tiden; titta på hur viktig Veira och Gilberto Silva var för Arsenal.
   De flesta som har spelat fotboll på vilken nivå som helst förstår att det spelar ingen roll om man har fantastiska mittbackar om inte det finns en bra bollvinnare framför dem.
   Så detta måste vara det viktigaste just nu! (förutom att få behålla Coutinho)

  • Fast om du tänker på det så vill Klopp få in både Keita och Van Dijk vilket i runda slängar blir 1,5 miljard och lägg där till 400 för Salah så är vi uppe i nästan 2 miljader. Tycker det är bra att det inte sprids pengar hej vilt men man tycker ändå Klopp borde haft någon backup plan eftersom nu dessa transfers verkar skita sig men han verkar vara bestämd herr Klopp.

  • King: om man ställer lagdelarna mot varandra så är försvaret ( enligt mitt tycke ) våran akilleshäl å har varit de senaste åren ( 5-10 år ) ….. vi saknar en defensiv ”general” i backlinjen … jag tycker allt för ofta att det blir hönsgård i försvaret vid hörnor å fasta defensiva situationer … sedan förstår jag hur du tänker med en defensiv spelfördelare men vi pratar om lite olika saker här, skulle som sagt inte tacka nej till en def mid med som typ Keita ( hoppas vi lägger ett 3:e mer attraktivt bud då vi verkar ha pengar som hittills inte spenderas , hör dock ryckte om att vi ska vara intresserade av Vidal istället men hoppas det är en rökridå ) …… vårat största problem är ju inte att göra mål eller att hålla i bollen då vi ligger i toppen på bollinnehav samt gjorda mål de senaste säsongerna ….så prio bör vara en säker backlinje som inte skapar oro varjegång med idiotbrytningar/tröjdragningar mm vid defensiva situationer ….

   Pär: jo man tycker det borde finnas minst en backup om man inte får det man vill ha el så hostar man upp med det pris som den säljande klubben vill ha, vilket vi hittills inte har gjort då pengarna är kvar på banken … om jag går in i en butik så måste jag ju vara medveten om att det jag vill ha inte kanske finns å måste då ha ett el flera liknande alternativ för att inte sabba kvällen middag 😉 …. ang de 200 m så tycker jag att det ofta är mycket snack från ägarna men lite verkstad … ägarna är bra i marknadsmässigt syfte men i sportsliga framgångar en katastrof ….

Kommentarer är stängda.