Senaste nytt

Q&A inför Watford borta

Äntligen är det dags för premiär, efter veckor av träningsmatcher ska allvaret börja. För vår del inleds ligaspelet med bortamatch mot Watford, ett möte som senast avgjordes genom Emre Cans konstspark. På Vicarage Road har man numer en ny tränare i Marco Silva och går intressant säsong till mötes, så det är ingen enkel inledning som väntar oss på lördag. Martin Klinteberg(@mklinteberg) har, som ni vet sedan tidigare, full koll på laget och berättar nedan om deras nuvarande status:

1. Med några månaders perspektiv, hur ser du tillbaka på säsongen 16/17?
Med stor besvikelse. Vi var nog många som trodde att klubben skulle, med ny tränare i Walter Mazzarri, ta nästa steg och förbättra den 13:e plats som vi skulle försvara. Dock fungerade väldigt lite under Mazzarris ledning och flera av våra nyckelspelare åkte på långtiddsskador. Vi klarade kontraktet med några omgångar kvar och sen gick det bara utför. Mazzarri var nog den enda som var nöjd och han fick gå efter sista matchen.

2. Ni har en ny tränare i år, hyllade Marco Silva, hur ser du på tillsättningen av honom och hur tror du han kommer förändra Watford?
Väldigt positivt att klubben var tidigt ute med värvningen av Silva och vi tog honom framför ögonen på ett antal andra klubbar. Han behärskar det engelska språket (vilket Mazzarri inte gjorde) och har dessutom redan erfarenhet av spel i England. Redan nu ser man en stor förändring i valet av nyförvärv där klubben istället fokuserat på att få in en del engelska spelare istället för enbart utländska ”legoknektar”. Känns som att Silva bygger för framtiden med värvningar av spännande framtidsnamn som Will Hughes och Nathaniel Chalobah. Två spelare som tillhör det Engelska U21 landslaget varav den sistnämnde står på gränsen till Englands A-trupp


3. Hur har er silly season sett ut? Är det några positioner kvar för er att lösa?

Enligt Silva så förväntas man plocka in en 5-6 spelare till innan Augusti är till ända. Redan har vi fått in spännande namn som Hughes, Chalobah, Femenia från Alaves, Bachmann från Stoke (målvakt som även tillhör Österrikes landslag). Lägg därtill Tom Cleverley som kom i julas och blev en nyckelspelare på mitten. Sen har vi fått behålla precis de spelare som man kände levererade under förra säsongen. Dock saknar vi en riktigt 15-20 målsskytt och det är på anfallssidan som jag är lite oroad. Man sägs ha en ny Brasiliansk stjärna, Richarlison, men där kan arbetstillståndet ställa till det. Även Burnleys Andre Grey sägs vara på ingång.


4. Vilka kommer bli era nyckelspelare under den kommande säsongen?

Förra årets mest omtalade nyförvärv, Roberto Pereyra, är snart tillbaka från sin långtidsskada och får han vara frisk kommer han tillhöra en av seriens främsta. Sen har vi målvakten, Heurelho Gomes, som trots sin ålder räddar poäng till oss i tid och otid. Cleverley är nämnd och Etienne Capoue, som i sina bästa stunder är grym, måste visa att han håller en hel säsong. Sen vill jag gärna nämna försvararen Sebastian Prödl som blev året Player Of The Season förra året och tex raderade ut Zlatan totalt när vi slog dem med 3-1 i början av förra säsongen. Med andra ord – en i varje lagdel – med avsaknad av en anfallare.


5. Vilka förväntningar har du på Watford säsongen 2017/2018?

Jag hoppas att vi skall kunna ta klivet upp på den övre halvan – precis som det var tänkt redan förra säsongen. I mina ögon så är allt sämre än en 10:e placering ett misslyckande. Jag vet att vi är kraftigt nederlagstippade av experterna men får vi bara in 2-3 riktigt bra spelare till så tycker jag att min målsättning är realistisk. Utanför planen är vi redan en grymt välskött klubb med uppdaterad arena, solida äger och perfekta träningsförhållande. Nu ska vi bara nå fram med laget också.


6. Vad är dina tankar i övrigt kring den kommande säsongen av PL? Vilka lag ser du göra upp om titel/nedflyttning?

Jag tror att det är samma ”sextett” som alltid som gör upp om titeln dv Chelsea, United, City, Liverpool, Tottenham och Arsenal. Ungefär i den ordningen också. Vad gäller nedflyttning så tror jag att lag som Huddersfield, Burnley och Brighton kan få det tufft att hänga med..

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...