Nu händer det grejer!

Virgil Van Dijk har idag lämnat in en transfer request till Southampton då han inte anser sig ha något annat val. Här nedan kan ni läsa det välskrivna meddelandet från den holländska mittbacken.

https://twitter.com/skysports_bryan/status/894591954939514880

https://twitter.com/skysports_bryan/status/894592014993547264

* * *

Van Dijks uttalande och transfer request fick såklart fart på den brittiska presskåren. Det ska dock sägas att The Liverpool Echo och de andra pålitliga källorna inte kommer med särskilt mycket ny information i sina artiklar. Samma status gäller som tidigare, Liverpool kommer inte buda innan Southampton ger klartecken om något annat.

* * *

Den tidigare BBC-profilen Ben Smith skriver på sin Twitter att transfer requesten inte nödvändigtvis betyder att Van Dijk dyker upp i röd tröja innan fönstret stänger. Men mittbacken vill fortfarande till LFC.

https://twitter.com/BSmith/status/894599997194473473

* * *

Southampton verkar trots detta tydliga besked från sin spelare inte ändrat synen på att han inte är till salu. Detta efter The Telegraph snackat direkt med klubben.

4 kommentarer
 1. Ska nog inte sälja skinnet innan något är skjutet … jag är ingen rocket scientist men sätt till de senaste året så är det just det defensiva delen som sviktat …. har ju även bl.a. framkommit från flertalet förståsigpåare i England …. vi behöver verkligen denna transfer om nått ….. har ju varit uppenbart redan innan klopp kom …. landar vi inte vvd så är detta fönster åter ett skämt … vi är tydligen en av få klubbar i Pl som har gått plus de senaste åren pga spelarförsäljningar vilket kan härledas till uteblivna framgångar rent sportsligt … ja klopp har en filosofi att kunna lyfta unga spelare … men hur länge vill Cotten, Mane , Bobby etc vara kvar om framgångarna uteblir pga av att vi inte lever i nuet utan ser ofta i framtiden … vi behöver så klart kvantitet men även kvalité nu när det förhoppningsvis vankas Cl fotboll .., vvd är förhoppningsvis kvalité …

 2. Om SOTON inte säljer nu så skadar dom bara sitt eget rykte. Varför skulle en bra spelare gå till SOTON om dom vägrar sälja när spelaren känner sig redo för nästa steg? Lite samma situation som RBL är i. Jag kan ju förstå att dom inte vill sälja sina bästa spelare men dom borde inse vart dom ligger i hierarkin.
  Och det här säger jag inte bara för att Liverpool är ute efter deras spelare. Liverpool har ju också valt att släppa sina bästa spelare när dom velat ta nästa steg. Det är just för att behålla ett gott rykte i ögonen på spelarna. För vissa är Liverpool slutmålet, drömmen och för andra är det ett steg mot högre höjder. SOTON och RBL är inte slutdestinationen för någon spelare. Därför borde dom vara extremt försiktiga med vad dom håller på med nu.

 3. Om SOTON inte säljer nu så skadar dom bara sitt eget rykte. Varför skulle en bra spelare gå till SOTON om dom vägrar sälja när spelaren känner sig redo för nästa steg? Lite samma situation som RBL är i. Jag kan ju förstå att dom inte vill sälja sina bästa spelare men dom borde inse vart dom ligger i hierarkin.
  Och det här säger jag inte bara för att Liverpool är ute efter deras spelare. Liverpool har ju också valt att släppa sina bästa spelare när dom velat ta nästa steg. Det är just för att behålla ett gott rykte i ögonen på spelarna. För vissa är Liverpool slutmålet, drömmen och för andra är det ett steg mot högre höjder. SOTON och RBL är inte slutdestinationen för någon spelare. Därför borde dom vara extremt försiktiga med vad dom håller på med nu.

  • Du kan ju också vända på det. Om Southampton säljer nu så skadar de sitt eget rykte. För hur ser det ut om de först har anmält Liverpool, sen nekat varje bud för att sedan helt plötsligt sälja? Ska de vara stenhårda för att sedan mjukna? Då gör de bort sig själva. Dessutom finns det ingen anledning för dem att sälja i och med tv pengarna så klarar de sig utan en försäljning. Jag tror de skickar ner Van Dijk i B-laget ett tag och efter transferfönstret har stängt så kommer han tröttna på att inte spela A-lags fotboll och då kommer han komma till tränaren med svansen mellan benen och så är allt glömt och han får spela matcher igen. Finns ingen anledning för honom att spela med B-laget fram till januarifönstret. Och vilken klubb vill ha honom då när han visat att han försöker bråka sig bort från klubben? Plus att hans fysiska status är det ingen som vet något om när han inte spelat A-lags fotboll på länge.

   Personligen tycker jag inte Liverpool ska försöka få igenom den här transfern efter allt som hänt. Känns som vi skadar vårt rykte då. Bättre stå rakryggad och satsa på det vi har. Jag tror det kommer räcka ändå till en topp fyra den här säsongen. Det är inte mittförsvaret som är det stora problemet, det är att vi har inte en ordentligt bra defensiv innermitt som kan agera spelförstörande när det behövs. Kolla på Chelsea med Kanté till exempel. Eller att United har köpt in Matic. I dagens snabba anfallsfotboll är det mittfältets defensiv som är nyckel till ett bra försvarsspel eller inte. Om vi ska köpa in någon mer spelare så är det där vi ska lägga pengarna, inte på en mittback.

Kommentarer är stängda.