[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

På lördagen tog Liverpool ett steg närmare ligatiteln – trots att man inte spelade.

Detta tack vare Sunderland, som vann med 2-1 mot Chelsea. Resultatet var naturligtvis i allra högsta grad anmärkningsvärt, då José Mourinho hade ett facit på 77 raka ligamatcher på hemmaplan utan förlust.

Den stora matchhjälten blev den från Liverpool utlånade Fabio Borini, som satte det matchavgörande målet på straff i den 82:a minuten. Extra kul för Borini som ju spelar för Sunderland, tillhör Liverpool och har ett förflutet i Chelsea.

Straffen som Sunderland blev tilldelad var solklar, men väldigt olyckligt för Chelseas del. Den vanligtvis så pålitlige Cesar Azpilicueta halkade, vilket gav Jozy Altidore ett kanonläge. Då valde Azpilicueta att kapa Altidore och straffen var ett faktum.

För Sunderlands del innebär segern att laget förvisso fortfarande ligger sist, men bara har 3 poäng upp till Norwich som ligger på den eftersträvansvärda 17:e platsen.

Matchfakta:
Chelsea – Sunderland 1-2 (1-1, 0-1)
1-0: Samuel Eto’o 12′
1-1: Connor Wickham 18′
1-2: Fabio Borini 82′ (straff)

7 kommentarer
 1. Då ser vi till att hjälpa Sunderland i morgon som Tack för hjälpen. #MakeUsDream

 2. Mitt andralag är sunderland:)
  Även jag tycker straffen är solklar.

  Vi måste vinna imorgon, då har vi ett grymt läge.

 3. Underbar seger för Sunderland! Och Liverpool! Nu måste vi ta tag om titeln och vinna mot Norwich. Vill så gärna se ett hattrick av Suarez igen! Sen tycker jag straffen var det inget snack om men visst tycker Chelsea annorlunda. Sen tycker jag Ramirez ska få en lång avstängning. Otroligt fult gjort. Han måttar ju ett slag mot Sebs ansikte. Nästan Pepe klass på det…

 4. Egentligen petitesser men det är inte Chelsea som gått 77 hemma matcher utan förlust utan Chelsea med Mourinho som tränare som gjort det. Glöm inte att de torskade mot oss för två säsonger sedan.
  Sämre dålig förlorare är nog svårt att hitta dock, jag hoppas det sved ordentligt för Mou då Mou under samma match lyckades förlora mot jättejumbon och i stort sätt även försvinna från titelracet.

 5. Enbart när Liverpool spelar brukar jag bli HELT inne i matchen och skrika osv men kände att man nästan blev Sunderland supporter för en dag när man satt där och skrek åt tvn. ^^
  Undra hur många samtal och meddelanden Borini fick från sitt ”gamla” lag efter dagens match. Nog många som ville tacka honom! 😉

 6. Vinner vi titeln måste vi skicka en flaska dyr champagne till Connor Wickham. Tre mål på två matcher mot våra största konkurrenter!

Kommentarer är stängda.