Den belgiska målvakten vill fortfarande lämna Liverpool – trots utlåningen av Karius.

Liverpool har ruskat om ordentligt på målvaktsfronten under sommaren. I dagsläget ser den tidigare förstamålvakten Simon Mignolet ut att bli den stora förloraren i klubbens målvaktskarusell, då han är den som har blivit kvar som uttalad tvåa bakom suveräna Alisson Becker.

Mignolet verkar dock inte ge sig utan en fight. Det framkommer i en intervju som han nyligen gjorde med belgisk media: ”Jag finner det bisarrt att Karius är utånad, medan jag också hade alternativet, men av någon anledning var det inte möjligt. En målvakt som föredrogs framför mig förra säsongen lånades ut. Konstigt,” sa Mignolet till Het Laatste Nieuws.

Målvakten fortsatte: ”Att Karius lämnar förändrar ingenting för mig. Jag har alltid varit tydlig: jag vill spela. Nummer två eller tre gör liten skillnad. Speltiden är det viktigaste. Ingenting har sagts till mig efter Loris flytt. Så jag vet inte vad min framtid i Liverpool är. Vi får se vad som händer den här veckan”.

Det är uppenbart att Mignolet är inte aktuell för startlevan, men Liverpool behöver ändå ha kvar honom. Annars kommer man endast att ha rookie-målvakterna Caoimhin Kelleher och Kamil Grabara bakom Alisson.

7 kommentarer
 1. Mignolet är ju bättre än både Grabara och Kelleher, men är det enda inte värt att ha dom som två och trea? Visst, om olyckan är framme så står vi med en 19åring i kassen i PL och CL. Men utan att jinxa så blir inte målvakter skadade så ofta. Dock är väl Allison lite mer, låt oss säga även äventyrlig av sig än dom flesta så han kan ju få sig en törn.

  Även målvakter måste ha en väg från akademin till a-laget så varför inte ha dom som andra och tredje. I värsta fall plockas det in någon i Januari. Mignolet vill ju uppenbarligen inte vara kvar så det känns riktigt taskigt att sätta honom på bänken en hel eller halv säsong.
  Är fortfarande helt förbryllad över att Ward såldes. Han kunde lika gärna varit andramålvakt i Liverpool istället för Leicester. Tror inte den affären va så värst genomtänkt då nu har man lånat ut den förra 1:än och har en 2a som inte vill vara i klubben. Ward tror jag hade varit nöjd med att spela Ligacupen och FA Cupen.

  • LFC tabbade sig rejält med Ward förra säsongen genom att ha kvar honom till absolut ingen nytta vilket inte gynnade någon. Efter det kände de sig nog tvungna att låta honom flytta om han ville det.

   Så tror jag också det var osäkerhet kring Karius vilket gjorde att Ward eventuellt skulle varit nummer tre eller fyra i klubben. Då är det roligare för honom att vara nummer två i Leicester.

  • Just att det va osäkerhet kring målvaksläget så hade det nog ändå varit bäst att vänta lite med försäljningen av Ward. Kändes som Liverpool inte direkt va beredda på ett bud på Ward och blev lite överrumplade och bara acceptera utan att tänka hur det va med dom andra två man va mer beredda på att sälja/låna ut.

   Men man får väll acceptera att det blev lite kaos när Roma väldigt oväntat sänkte sitt pris på Alisson och allt hände nog lite för snabbt.

  • Men det är inte så enkelt. Leicester kanske inte är intresserade av att värva en målvakt bara några få dagar innan säsongen startar och då står LFC där med fyra seniormålvakter varav två (i Migs och Ward) är sura.

  • Nu hade dock både Mignolet och Karius erbjudanden sen fönstret öppnade. Sen tror jag knappast Leicester hade någon som helst panik med att köpa in en andramålvakt och kunde lätt väntat ett par veckor till. Ward skulle ju inte spela i ligan ändå så det gör ju ingen skillnad för dom om dom får in honom två månader eller en dag innan ligastarten.
   Och i absolut värsta fall hade han enkelt kunnat skeppas iväg till Championship som förstamålvakt till i stort sett vilket lag som helst.

   Liverpool har helt enkelt gjort fel med sina reservmålvakter. Nu har dom den målvakten som absolut minst ville stanna kvar i klubben som andramålvakt. Det går inte att klassas som något annat än en enorm fuck up.

  • Faint: Om man blir erbjuden drygt £12 miljoner för en 25-årig tredjemålvakt (eventuellt fjärdemålvakt) så är det bara att sälja. Sedan vet ju inte du om Ward eller Karius ville stanna mer än Mignolet, eller hur?

   Enligt Daily Mail tackade Mignolet nej till Fulham i ett ganska tidigt skede, så han får delvis skylla sig själv.

  • Baserar det att Mignolet är den enda som utåt visat en vilja att lämna. Han har inte direkt varit hemlighetsfull med att han vill ha speltid och att det verkar ligga på annat håll.

   Vad jag läst så kom det aldrig ut vad Liverpool ville ha och vad Napoli va beredda att betala. Kan inte dock tänka några stora summor. Så Liverpool borde nog accepterat deras bud, om det nu inte va ett rejält skambud d.v.s.. För Napoli va ju trotts allt anledningen till att han nobbade Fulham.

   Oavsett vad som har hänt så är resultatet att man står med en missnöjd andramålvakt. Det borde ha kunnat hanteras på ett bättre sätt. Om det va att göra sig av med alla tre och köpa in en till eller vad.

Kommentarer är stängda.