Totaal Liverpool tar en titt på hur de utlånade spelarna presterar i sina respektive klubbar.

Ben Woodburn har haft en oväntat tuff inledning i Sheffield United. Fem matcher in på säsongen har Woodburn fått två starter och tre inhopp. Mycket anmärkningsvärt är att han har blivit utbytt redan i halvtid vid båda tillfällena som han har startat matcher. I helgen fick Woodburn bara ett fyraminutersinhopp när Sheffield besegrade Bolton med 3-0. Visst kan detta mycket väl vara en acklimatiseringsperiod på A-lagsnivå för Woodburn, men som sagt, hittills han haft en tuff tid i the Championship.

Harry Wilson fick starta Derbys inledande två matcher. Han visade positiva intentioner men lyckades inte producera poäng. Därefter har han varit skadad och det är oklart när han är tillbaka.

Ovie Ejaria gjorde ett snyggt mål i söndagens 3-3-match mellan Glasgow Rangers och Motherwell. Ejarias 3-2-mål såg ut att bli matchvinnande, men till Steven Gerrards stora besvikelse lyckades motståndarna kvitterai slutskedet. Ryan Kent fick följa hela matchen från bänken, men han har tidigare fått speltid i såväl ligan som Europa League-kvalet.

Marko Grujic har knappt hunnit landa i Hertha Berlin, men har redan hunnit debutera i Bundesliga för klubben. I gårdagens 1-0-seger mot Nürnberg kom Grujic nämligen in i den 88:e minuten när matchens enda målskytt Vedad Ibisevic blev utbytt. Hertha Berlin – där bland annat superlöftet Arne Maier utgör konkurrens på mittfältet – kommer säkert visa sig bli en lämplig omgivning för Grujic, som ju alltjämt värderas högt av Jürgen Klopp.

Taiwo Awoniyi står fortfarande på noll mål efter sex ligamatcher för Gent. Nigerianen i princip varannan match och hoppar in i varannan. I dagens 2-1-seger mot Lokereren kom Awoniyi i 67:e minuten vid ställningen 0-1. Han var med och vände matchen, men lyckades inte få in bollen, det var dock riktigt nära vid ett par tillfällen, framförallt när han nickades i ribban. Kampen om speltid har blivit oväntat hårt i Gent, då den 18-årige kanadensaren Jonathan David gjort succé under säsongsinledningen.

Anderson Arroyo, också utlånad till Gent, flyttade dit för bara några dagar sedan och har inte hunnit debutera.

Allan har fortfarande inte debuterat för Eintracht Frankfurt. Det närmaste han har kommit är en bänkplats i cupmatchen mot SSV Ulm 1846.

3 kommentarer
 1. Taiwo Awoniyi har redan öppnat målkontot i Gent när han gjorde mål i EL kvalet. Det jag ändå läst, då jag inte har sett hans matcher, är att han gör det bra men har inte riktigt flytet med sig. Han verkar också vara lite trögstartad under säsongerna och har sina formtoppar var han sprutar in mål. Ingen utpräglad målskytt än.

  • Belgiska ligan visas numera på Viaplay. Inte alla matcher, men utvalda. Så du kan se Awoniyi den här säsongen.

   Som spelartyp är han en ganska utpräglad målskytt, så han behöver göra mål. Men knepigt för honom att deras unga kanadensare har levererat i säsongsinledningen, kan bli svårt för Awo att få speltid om det fortsätter.

  • Får ta och göra det.
   Menade mer att han inte är en utpräglad målskytt i det att han leverera mål med jämna mellanrum. Han har sina stunder vart han gör mål nästan varje match, sen kan det ta ett tag innan han gör mål igen. Det lilla jag sett av honom så är han en nr.9 i allt vad det innebär. Han är kvick och teknisk samt ett bra skott och bra positionering i boxen. Han måste bara bli mycket jämnare i sitt målskytte, han måste kunna göra mål även när hans spelar dåligt, annars har han inte en suck om att ta sig in i Liverpools a-lag.

Kommentarer är stängda.