Jag tycker att Benfica är en bra lottning för Liverpool. Visst är de ett lurigt lag med en hel del kvalité och stark sydamerikansk prägel, men de saknar starka ledartyper för att kunna skeppa ut ett lag som Liverpool.

Pablo Aimar var betydligt bättre för fem år sedan, likaså Javier Saviola. Aimar är naturligtvis fortfarande en skicklig spelare, men den fysiska biten blir tuff för honom när han ställs mot engelskt motstånd.

Benficas kvalité ligger främst i mittförsvaret, vänsterkanten samt anfallet.

För att gå in på närmare detaljer.

Mittförsvaret består av brasseduon Luisao och David Luiz. Alltså en rutinerad pjäs kombinerad med en ung. Luisao har nästan 40 A-landskamper för Brasilien och Luiz är en spelare på frammarsch. De känns som ett pålitligt mittbackspar.

På vänsterkanten härjar den eftertraktade Angel Di Maria. Jag tror att nyckeln till att stänga ner Benficas offensiv blir att stänga ner Di Maria. Han är deras starkaste offensiva kort. Glen Johnson måste prioritera defensiven i Portugal.

Längst fram huserar den väldige Oscar Cardozo, en 194 cm lång anfallare från Paraguay. Han är väldigt stark i motståndarnas straffområde och skjuter som en häst sparkar, men brukar ha problem att producera mot bra motstånd. 4 mål på 29 landskamper imponerar naturligtvis inte heller.

Det ska bli intressant att se om Cardozo kommer att vika ner sig mot Liverpools starka mittbackar. Om Rafa Benitez är riktigt rädd för hans huvudspel kanske vi får se Sotiris Kyrgiakos matchas mot honom.

Slutligen ska jag försöka tippa kvartsfinalerna. Mina vinnare står i fet stil:

Fulham Wolfsburg
Hamburg – Standard Liege
Valencia Atletico Madrid
Benfica – Liverpool