[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ryktesinlägget är uppdelat i delarna:
1) Danny Ings
2) Christian Benteke
3) Mateo Kovacic
4) Lucas Leiva
5) Luciano Vietto

vietto

* * *

1) Danny Ings

Den kommande veckan kommer Liverpool att inleda förhandlingar med Danny Ings, som vill flytta till LFC. Den ekonomiska summan kommer att fastställas av en tribunal och troligtvis landar den på omkring £4 miljoner. Liverpool vill göra klart med Ings så fort som möjligt (The Liverpool Echo).

* * *

2) Christian Benteke

Aston Villa kommer att erbjuda Christian Benteke ett nytt kontrakt som skulle ge honom bättre betald än den nuvarande veckolönen på £50 000. Liverpool, Manchester United och Chelsea är intresserade av Benteke, men ingen av klubbarna tros vara villig att trigga utköpsköpsklausulen på £32,5 miljoner. Liverpool förväntas ge Aston Villa ett konkret bud den här veckan (The Telegraph).

Aston Villa kommer att erbjuda Benteke en veckolön på £75 000 i hopp om att behålla honom. Sherwood har kommenterat Bentekes framtid: If no one meets the clause he won’t be going anywhere. ”I have told him already that I want him to stay, have a good season and score at the same ratio as he did when I came in here…I’m not sure what his plans are. He didn’t tell me either way. We just tried to get this game out of the way. It is right to talk to him about the speculation and we need to put it to bed. We need to offer him a new contract, which the club are prepared to do, and he needs to sign it. When he does, we know he’s not going anywhere” (The Times).

* * *

3) Mateo Kovacic

Liverpool har erbjudit Inter €18 miljoner för Mateo Kovacic, men italienarna vill ha åtminstone €25 miljoner för kroaten (Gazzetta dello Sport).

Liverpool har erbjudit €18 miljoner för Mateo Kovacic, men Inter vill ha €25 miljoner. Klubbarna kanske kan komma nå en kompromiss vid omkring €22-23 miljoner (SportMediaset).

* * *

4) Lucas Leiva

Inter är fortsatt intresserade av Lucas Leiva. I januari ville Liverpool ha €12 miljoner för brassen men nu är prislappen mindre (Gazzetta dello Sport).
* * *

5) Luciano Vietto

Liverpool, Arsenal och Atletico Madrid är villiga att betala Luciano Viettos utköpsklausul på €20 miljoner. Argentinaren blir troligtvis inte kvar i Villarreal och nu är det upp till honom att välja ny klubbadress (AS).

7 kommentarer
 1. Om det ens är möjligt för oss (tveksamt då klubbar i cl lär vara intresserade) så borde vi gå all in på Vietto och Kovacic. Vi måste få in minst ett namn som stärker startelvan nästa säsong. Med tanke på att vi inte har cl i år får vi nog hoppas på att spelare som Markovic, Lovren, Lallana, Moreno höjer sig ett steg…

  Behåll Sterling om det inte kommer ett jättebud från en utländsk klubb.

 2. Hur pass bra står sig Vietto? Är det någon som går direkt in och förstärker oss? Eller bör man räkna med något utvecklings år först?

  • Tror inte vietto går in och dominerar direkt. Dock är han likt suarez ganska lurig och avig vilket ett första år när försvararna inte riktigt har koll ändå kan bära frukt.

  • Han har spelat ett år i Europa. Han är inte en spelare Liverpool behöver just nu. Det vore direkt korkat att köpa in honom som den som ska axla anfallet och det vore inte mycket smartare att ta in honom för utveckling då Origi är redan den spelaren. Om man nu köper honom så är det bästa man kan göra är att låna ut honom direkt.

 3. Skulle personligen inte drömma allt för mycket om Vietto då Atletico är med å budar. Känns som ett mer logiskt steg för hon att ta. Komma till ett lag som behöver anfallare, spelar CL fotboll och tränas av hans gamle coach.

 4. Vietto hade varit en våt dröm, men som det står i artikeln; Arsenal och Athletico är med i matchen så utan CL blir det svårt att få honom. Kovacic är mer trolig då han har haft ett tufft år i Inter, men likt Coutinho så tror jag att han kan blomma ut rejält i rätt miljö.

  Ings får gärna komma och förstärka, känns bättre än både Lambert och Borini. Sedan ser jag som många andra, en uppgradering av Balotelli. En världsklass som går direkt in i startelvan, Vietto kan vara en sådan men om vi inte får honom så måste någon annan in.

  Levia kan jag tänka mig att vi säljer, men bara om vi köper in någon som tar hans plats i elvan. Även där behöver vi en som höjer nivån på vår trupp.

 5. Folk klagar på att Liverpool inte köper in färdiga spelare men kommer i byxorna av att dom är intresserade av Vietto. Snäll, kolla upp spelarna. Vietto hade en bra säsong i ryggen, hans första säsong i Europa. Han är inte en färdig spelare. Han är inte en spelare Liverpool behöver, speciellt med Origi som ansluter samt att Ings med största sannolikhet skriver på. Där har Liverpool redan två anfallare som ska utvecklas.

  Liverpool behöver en erfaren anfallare som t.ex. Benteke(inte mitt förstaval direkt), inte tre stycken anfallare under 22år och en erfaren anfallare som är skadad 23h om dygnet.

Kommentarer är stängda.