De senaste veckorna har Liverpools 17-årige tysk Christopher Buchtmann representerat sitt Tyskland i U17-EM. Han har fått en hel del publicitet, bland annat på grund av en mycket bra insats mot England, där han stod för flera målgivande passningar, och nog bör Buchtmann vara redo för reservlagsspel nästa säsong?

Faktum är att hans insatser i U17-EM har varit så pass imponerande att han kom med på UEFA:s lista över ”The Top 10 Stars of the Future.”

null

Buchtmann är en mångsidig spelare. Han är vänsterfotad och gör sig bäst som vänsterback eller kanske framförallt vänstermittfältare. Helt klart ett intressant framtidsämne, precis som många andra andra unga Liverpoolspelare.

Skulle dock vilja se honom mer innan jag fäller ytterligare omdömen.

Eftersom jag skrev om Stewart Downing tidigare under dagen är det såklart på sin plats att komma med en uppföljning på hans skadesituation.

Alldeles nyligen gick Boros assisterande manager Malcolm Crosby ut offentligt med att Downing ska operera sin fot och kommer att bli borta åtminstone två-tre månader efter operationen.

Skadan minskar förstås avsevärt Downings chanser att komma till en storklubb i sommar. Det måste kännas otroligt bittert för honom.