PL-klubbarnas ekonomiska muskler visar sig inte endast på transfermarknaden – utan även när man ser vilka kontrakterade spelare som inte får plats i deras lag.

Nyligen offentliggjorde Premier League-klubbarna vilka 25-mannatrupper de har tagit ut till ligaspelet. De skedde inga större överraskningar, men en snabbanalys visar att många klubbar har meriterade spelare i sina frysboxar.

Ingen inbiten LFC-supporter överraskades av att Lazar Markovic, som enligt Daily Mail tjänar £35 000/veckan, petades från Jürgen Klopps trupp. Serben är uppenbarligen inte längre önskvärd i Liverpool – men även andra klubbar har valt att exkludera meriterade spelare.

En annan spelare som petades var Leicesters Andy King. 29-åringen har spelat över 300 matcher på minst sagt varierande nivåer för klubben. King har nämligen representerat Leicester i League One men var också en del av deras titelvinnande lag. King var nära att lånas ut till Swansea under sommaren men blev kvar i Leicester – vi kan förstås förmoda att han kommer att flytta i januari. Leicester har även petat Yohan Benalouane från truppen.

Ytterligare en meriterad spelare som petas är Younes Kaboul. Den skadedrabbade mittbacken får inte plats i Watfords trupp.

En annan London-klubb, nämligen Tottenham, har valt att exkludera Vincent Janssen från sin trupp. Anfallaren råkade ut för en fotskada under försäsongen, men den är opererad och han förväntas vara tillbaka innan januarifönstret öppnar.

Uppe i Newcastle har Rafa Benitez valt att inte ge Rolando Aarons en plats i truppen. Några av er kanske minns att Aarons var hypda för 2-3 år sedan, men aldrig riktigt slog igenom.