Liverpool uppges vara nära att signa Gremios hypade anfallare Luan.

Det är The Mirrors David McDonnell, vars pålitlighet är oklar i dagsläget, som skriver att Liverpool är nära att värva Luan. LFC och Gremio ska vara nära att komma överens om en övergångssumma på £26 miljoner, samtidigt som spelaren tackade nej till en kontraktsförlängning för en månad sedan. Eftersom Luan bara har ett år kvar på kontraktet med Gremio är en försäljning den naturliga konsekvensen av hans ovilja att förlänga.

McDonnell hävdar att Luans representanter flög till London i april. Väl framme i Englands huvudstad ska de ha träffat representanter från LFC. Då Liverpool är beredda att matcha Gremios prislapp ligger en övergång nära till hands.

Den 24-årige Luan är en sylvass anfallare som även kan spela på kanten eller i en släpande anfallsroll. Han har varit en av de absolut bästa spelare inom den brasilianska klubblagsfotbollen under de senaste åren och är på gränsen till A-landslaget.

* * *

Uppdatering:

Mer från The Mirror är att Liverpool har vunnit dragkampen om Hulls vänsterback Andrew Robertson och kommer att offentliggöra värvningen när säsongen är färdigspelad. Övergångssumman nämns inte, men Robertson har 12 månader kvar på sitt kontrakt med Hull, vilket förstås är till köparens fördel.

Mirror rapporterar även att Liverpool, Tottenham och Newcastle är intresserade av Hulls mittback Harry Maguire.

7 kommentarer
 1. Jag älskar youtubescouting, alla ser ut som messi 🙂
  Ser ju riktigt spännande ut ändå, hur ser det ut med arbetstillstånd för en sån grabb?

  • Egentligen har jag inget tydligt eller övertygande svar till dig men jag vet att han spelade i OS för Brasilien och jag tror att sådant kan hjälpa när det kommer till att få arbetstillstånd i England. Att ha spelat för landslaget alltså. Däremot vet jag inte om det rent tekniskt räknas som landslaget då man ska ha ett visst antal unga spelare med i OS.

  • Dave: Reglerna är för arbetstillstånd har ändrats lite de senaste åren. Tidigare fanns undantagsregler för ’exceptionella talanger’ (Coates fick väl via det) men nu är det lite enklare, kortfattat ska det otroligt mycket till för att spelare som kostar £10m+ inte ska få arbetstillstånd i UK. Kenedy i Chelsea fick trots att han kostade mindre. Du kan läsa mer här http://weaintgotnohistory.sbnation.com/2015/8/2/9085083/kenedy-chelsea-work-permit

   Luan kommer alltså inte ha några problem med att få arbetstillstånd i UK.

 2. Någon som kan beskriva denna Luan? Vilken typ av spelare? Styrkor och svagheter. Alltid spännande med nya brasilianska talanger men är det en Ronaldinho eller Denilson?:)

Kommentarer är stängda.