Ni vet alla vad som gäller, säsongens viktigaste match spelas i eftermiddag. West Ham står på den andra sidan, ett lag som inte riktigt lyckats följa upp fjolårssäsongen, men som så sent som i förra veckan släckte Tottenhams titelhopp. Alexander Olausson(@alexolau) är skribent för West Ham på svenska fans och berättar i dagens Q&A om Hammers säsong:

1. Säsongen är snart över, hur skulle du sammanfatta den för West Hams del? Är det en godkänd säsong?
Nej, det är inte en godkänd säsong, skulle jag säga. Klubben satsar på flera olika sätt och det där riktigt lyftet som man pratade om när man skulle flytta till London Stadium, har uteblivit. Sedan ska man tillägga att en arenaflytt inte föder framgång per automatik. Det verkar som många supportrar och tyckare trott det.
Tittar man truppmässigt så har den varit skadedrabbad. Det har varit väldigt många matcher där Slaven Bilic tvingats flytta runt i laget mer än vad han kanske ville på grund av alla skador.
Med detta sagt är säsongen fortfarande inte godkänd. Är man en klubb som satsar mot Europa så är nulägets 12:e plats för dåligt. Visst, man kan klättra uppåt några steg men poängskörden är för dålig.


2. Hur är Slaven Bilic status i klubben?

Slaven Bilic status i klubben är fortsatt oklar. Jag tror dock att han kommer få stanna över sommaren. Han har ett år kvar på kontraktet och så som styrelsen har uttryckt sig kommer han få stanna.

3. Det har gått några månader sedan Payet-affären, hur tycker du att klubben skötte den och hur har den påverkat laget?
Det har så klart påverkat negativt. Klubben ska dock ha credd för hur man skötte situationen. Man fick helt okej betalt för honom och man föll inte för de skambud som lades inledningsvis. Något positivt som kommit från Payets försäljning är att Manuel Lanzini tagit ett större ansvar med bravur.


4. Vem skulle du säga är årets spelare i West Ham?

Michail Antonio. Lagets främste målskytt med en vilja av stål.

5. Vad behöver klubben göra för att konkurrera högre upp i tabellen nästa säsong?

Skadefri trupp – som alltid. Sedan bör man se över sina värvningsmetoder för många av de spelarna som kom in förra sommaren har varit, kanske inte floppar, men de har underpresterat. Där måste man vara mer noggrann i sitt arbete.

6. Liverpool behöver tre poäng i den här matchen, för att befästa greppet om CL, hur är formen på det West Ham vi ställs mot?
Helt okej men jag tror att West Ham faller på brist på motivation. Liverpool har mer att spela för och jag tror att många Hammers-spelare innerst inne vill gå på semester och sedan börja om på nytt.