Brandt vill inte riskera att missa VM 2018.

* * *

Liverpool jagar en ny yttermittfältare. Den som man helst ville ha är Julian Brandt, men han vill inte röra på sig i sommar, eftersom han är rädd att minskad speltid skulle innebära att han kan missa VM 2018. Andra alternativ för Liverpool är Mohamed Salah och Alex Oxlade-Chamberlain. Den sistnämnde är troligast, då LFC är beredda att betala £20 miljoner för honom medan hans kontrakt går ut om ett drygt år (GOAL.com).

* * *

Atletico Madrids Theo Hernandez är nära en flytt till Real Madrid – men Atletico försöker sälja honom till Liverpool eller Barcelona istället (Marca).

* * *

Vi noterar också att The Mirror uppger att Liverpool är heta på Michael Keane och är överens om ett fyraårskontrakt med honom. Detta förnekas dock av Liverpool Echo, som menar att Virgil van Dijk fortfarande är huvudspåret till mittbackspositionen och att Mirrors uppgifter helt enkelt inte stämmer.

* * *

Uppdatering:

Arsenal är beredda att ge Oxlade-Chamberlain ett kontrakt värt omkring £100 000 i veckan, men Liverpool är intresserade och spelaren är attraherad av idén att jobba med Klopp. Liverpool värderar honom till omkring £20 miljoner (Dom King, The Daily Mail).

Oxlade-Chamberlain överväger en flytt till Liverpool – eftersom han vill spela central mittfältare. Han inväntar ett nytt kontraktsförslag från Arsenal, men om de förhandlingarna misslyckas kommer han att pusha för en flytt till Liverpool. Om detta sker kan övergångssumman ligga på omkring £25 miljoner (Bascombe, The Telegraph).

8 kommentarer
 1. Skulle inte risken för Brandt vara större om Leverkusen gör en likadan säsong nästa år som denna? Dom har knappast rosat marknaden och även Brandts prestationer har sjunkit i takt med att laget i sin helhet inte har funkat.

  Dock så ska jag vara ärlig och säga att jag tycker Ox och Brandt är ungefär på samma nivå och jag skulle föredra Ox. Ser inte att någon av dom har större potential än den andra medans dom positiva delarna med Ox är att han är brittisk och att Liverpool snor honom från Arsenal.

  • Är inte Brandt yngre än Ox? Tycker Ox har stagnerat och är nog så bra som han har potential att bli medan Brandt har mycket mer utveckling i sig om han kommer till rätt klubb som spelar en fotboll som passar honom.

  • Brandt är 21 och Ox är 23(fyller 24 om 3mån). Inte direkt någon enorm skillnad och en spelare ses vanligt nå sin topp i 28-29års åldern(i deras position). Lallana t.ex. har utvecklats enormt sen han va 23-24år. Han har också tagit stora steg sen han kom till Liverpool som 26åring.
   Ox är väldigt långt ifrån färdig. Och dom matcherna jag sett honom spela både den här säsongen och tidigare så har jag alltid undrat varför inte han är ordinarie i Arsenal. Tycker han är tillräckligt bra för att vara det.

   Att Ox skulle han stagnerat håller jag inte med om. Speciellt när han statistikt sett har sin bästa säsong någonsin. Att säga att en 23åring inte kan bli bättre än han är nu är, nu får du ursäkta mig, korkat. Säger inte att du är korkad, bara att uttalandet va det.

   Sen skulle jag hävda att Ox, som är en speedig, teknisk, direkt och aggressiv spelare skulle passa alldeles utmärkt i Klopps spelsätt. Brandt också, men han är, av det jag sett, en mer metodisk och kreativa spelare, en spelartyp som inte är en direkt bristvara hos Liverpool. Liverpool saknar direkta spelare, endast Mané och Ings skulle passa in i den kategorin.

   Jag skulle verkligen vilja se Brandt i Liverpool, men om jag skulle endast få välja en mellan honom och Ox, så skulle jag ta Ox.

  • Håller med i samma spår som PJ här, men ytterligare för att OX är van vid ligans mentalitet och behöver inte anpassa sig x antal matcher/månader där vi ser att våra utländska nyförvärv behöver.

   Sen har vi Klopp, Brandt och OX skulle/kommer utvecklas med Klopp precis som alla våra spelare gjort hittills (undantag finns) men helst ser jag OX framför Brandt.

   Imorgon är det vinna eller försvinna, vi vinner våra resterande 2 och tar en 3’e plats, ManU kommer 6’a, Arsenal 5’a, City 4’a.

   Det bästa med detta är att ManU tappar Zlatan/Pogba/Mata och Mkthreyan (??????) och Murre säger upp sig, önsketänkande såklart men ironiskt kul skulle det vara 😂

 2. Känns som att ryktena kommer skjuta fart när vi vet om det blir CL eller inte CL, även kvaliteten på dessa rykten/värvningar kommer att bestämmas av CL eller inte CL. Tror inte vi går efter Van Dijk om vi missar CL utan då blir det nog snarare Keane. Sen så är det givet att Klopp gärna går efter Tyskt då det är där han vet vad han får, men jag gillar tanken med att få över Ox. Har har bra speed och står för en hel del poäng, hans negativa sida är väl just att han inte är speciellt bra defensivt och att han är ojämn. Men det var ju Mané också och där vet vi ju alla hur det gick.

 3. Enligt uppgifter är Hernandez redan klar för Real vilket fått Atletico att bli förbannade då de hade ett muntligt avtal att inte gå ut offentligt med övergången förrän CL semifinalen är klar.

  Tycker Brandt är en bättre värvning än Ox men det är väl ganska sällan tyskar lyckas i PL? Eller har jag fel?

  Personligen tar jag hellre Keane än van Dijk då jag ser Keane som en bättre försvare helt enkelt.

  • Keane är bra i ett djupt Burnley-försvar med 4 defensiva mittfältare framför sig. Skulle han greja att spela i ett lag högre upp i tabellen med högre backlinje?

   Van Dijk, ja… Har han ens några svagheter? Inte som jag sett iaf. Tar vi oss till CL hoppas jag att vi lyckas signa honom, annars får vi nöja oss med Keane och Salah.

  • Keane bättre än Van Dijk? Tack för skrattet, du gjorde min torsdag!!

Kommentarer är stängda.