Portos mittfältare Raúl Meireles är extremt nära en flytt till Liverpool. Övergången kan rent av komma att offentliggöras inom de närmaste timmarna (A Bola).

Liverpool har agerat snabbt för att ersätta Javier Mascherano. Man är överens med Porto om en övergångssumma på £10,7 miljoner för Raul Meireles, och är dessutom överens med spelaren själv om kontraktsvillkoren. Om allt går som planerat kommer 27-åringen att klara av läkarundersökningen och skriva på för Liverpool under helgen. Anledningen till den relativt låga övergångssumman är att Meireles har ett år kvar på sitt kontrakt med Porto, som hellre vill sälja nu än riskera att han lämnar på free transfer nästa sommar. Manchester United var också intresserade, men Glazer-familjen vill inte att klubben ska spendera stora pengar på spelare över 26 års ålder – Dimitar Berbatov undantaget – och Liverpool fick fritt fram, eftersom man inte har någon sådan policy i klubben (The Guardian).

Raul Meireles är Roy Hodgsons första val att ersätta Javier Mascherano. Andra spelare som Hodgson har koll på för uppgiften är Scott Parker och Gökhan Inler (The Daily Mail).

Paul Konchesky kommer att genomgå en läkarundersökning med Liverpool i helgen (Skysports.com).

Liverpool och Fulham är överens om att Paul Konchesky kan byta klubb för £4 miljoner. Eventuellt kan talangerna Lauri Dalle Valle och Alex Kacaniklic på något vis ingå i affären – antingen på lån eller permanent basis. En som definitivt ser ut att lämna Liverpool permanent är Lucas Leiva, då hans familj vantrivs i Liverpool – Inter och Palermo övervakar hans situation. Liverpool är intresserade av Scott Parker (The Daily Mail).

Roy Hodgson är beredd att spendera pengarna som Javier Mascherano inbringar på tre spelare – nämligen Gökhan Inler, Paul Konchesky samt Ola Toivonen (The Mirror).

Daniel Pacheco har förlängt sitt kontrakt med Liverpool med ytterligare två år. Samtidigt är det klart att hans landsman Daniel Ayala kommer att lånas ut till Hull den här säsongen (The Mirror).

Charles N’Zogbias förväntade flytt till Birmingham har kollapsat, eftersom parterna inte kommer överens om fransmannens kontraktsvillkor. Wigan har redan accepterat Birminghams erbjudande, men nu ser alltså en övergång inte ut att bli av ändå (Skysports.com).

Uppdatering #5: Roy Hodgson kommer att få tillgång till alla de £20 miljonerna som försäljningen av Javier Mascherano inbringar. För dessa pengar kommer Hodgson att försöka köpa tre spelare. Paul Konchesky förväntas bli klar inom kort, och Hodgson försöker fortfarande värva Ola Toivonen, och vill dessutom ha in en mittfältare som ersättare till Mascherano (The Liverpool Echo).

Uppdatering #6: Liverpool har agerat snabbt för att ersätta Mascherano. Portos Raul Meireles är så pass nära en flytt till klubben att han förväntas skriva på under helgen (The Telegraph).

Fler uppdateringar kommer vid middagstid.

10 kommentarer
 1. Roy har snarare en policy att inte köpa spelare under 26 🙂

 2. Nån som kan berätta ngt om Meireles?
  Spelartyp osv.

 3. Bra passningsspelare, bra skott och dessutom ingen dålig närkampsspelare.
  Betydligt bättre offensivt än Masch.

 4. Ok, tack för bra info ”cribe”.
  Dock en följdfråga- är han kapabel att kallas masch ersättare?
  Kan han rakt av ta masch position eller kommer roy tvingas ändra spelsätt pga ev värvningen?

 5. Meireles kommer inte ha exakt samma uppgift som Masch, men han kommer ta hans position. Är inte riktigt samma spelartyp. Anser att Lucas är mer samma spelare, men han kommer förmodligen få spela mindre nu när Raul kommer.
  om ens Lucas stannar det vill säga….

 6. Redan inatt stod det på wikipedia att han tillhör LFC 🙂

 7. Wki är förmodligen eller stryk det förresten det är den sämsta källan man kan tänka sig.
  Kolla på tex guardian eller någon liknande…

 8. Det var inte menat som fakta, utan kuriosa. Någon har gått händelserna i förväg.

Kommentarer är stängda.