Liverpool följer James McCarthys kontraktsförhandlingar med stort intresse. Liverpool är beredda att värva mittfältaren om Wigan bestämmer sig för att sälja honom. För några år sedan nobbade McCarthy Liverpool för att få speltid, vilket han har fått i Wigan, men nu börjar han känna att det är dags att gå vidare. Liverpool var nöjda med att fortsätta följa McCarthys framfört i Wigan och försöka värva honom i framtiden, men hans kontraktsförhandlingar med Wigan har dragit ut på tiden. Inga framsteg har gjorts i förhandlingarna och Wigan överväger att sälja McCarthy, som de värderar till omkring £15 miljoner. Situationen har fått Kenny Dalglish att vara beredd; om Wigan beslutar sig för att sälja kommer Dalglish att göra ett seriöst värvningsförsök. Arsenal och Chelsea är också intresserade (The Mirror).

Everton vill låna Manchester Citys yttermittfältare Adam Johnson (The Mirror).

* * *

Överraskande nog överväger Juventus att värva Alberto Aquilani (Sportitalia).

* * *

Enligt The Evening Chronicle är Liverpool fortfarande mycket intresserade av Newcastles vänsterback Jose Enrique. Liverpool är beredda att ha is i magen och vänta till transferfönstrets slutskede innan man värvar Enrique, eftersom han skulle kunna bli betydligt billigare då. Man letar efter en vänsterback och har identifierat flertalet spelare som potentiella kandidater. En annan spelare som Liverpool överväger är Stephen Warnock, som ju var aktuell även i januari.

En källa på Merseyside sa till The Evening Chronicle: “The defence is beginning to be a concern. It’s obviously an area that needs to be strengthened.

“There are a few options and Enrique is still very much one of them.”