Liverpool följer James McCarthys kontraktsförhandlingar med stort intresse. Liverpool är beredda att värva mittfältaren om Wigan bestämmer sig för att sälja honom. För några år sedan nobbade McCarthy Liverpool för att få speltid, vilket han har fått i Wigan, men nu börjar han känna att det är dags att gå vidare. Liverpool var nöjda med att fortsätta följa McCarthys framfört i Wigan och försöka värva honom i framtiden, men hans kontraktsförhandlingar med Wigan har dragit ut på tiden. Inga framsteg har gjorts i förhandlingarna och Wigan överväger att sälja McCarthy, som de värderar till omkring £15 miljoner. Situationen har fått Kenny Dalglish att vara beredd; om Wigan beslutar sig för att sälja kommer Dalglish att göra ett seriöst värvningsförsök. Arsenal och Chelsea är också intresserade (The Mirror).

Everton vill låna Manchester Citys yttermittfältare Adam Johnson (The Mirror).

* * *

Överraskande nog överväger Juventus att värva Alberto Aquilani (Sportitalia).

* * *

Enligt The Evening Chronicle är Liverpool fortfarande mycket intresserade av Newcastles vänsterback Jose Enrique. Liverpool är beredda att ha is i magen och vänta till transferfönstrets slutskede innan man värvar Enrique, eftersom han skulle kunna bli betydligt billigare då. Man letar efter en vänsterback och har identifierat flertalet spelare som potentiella kandidater. En annan spelare som Liverpool överväger är Stephen Warnock, som ju var aktuell även i januari.

En källa på Merseyside sa till The Evening Chronicle: “The defence is beginning to be a concern. It’s obviously an area that needs to be strengthened.

“There are a few options and Enrique is still very much one of them.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Vore oerhört dumt av dalglish att värva en till mittfältare för dyra pengar istället för att värva en vänsterback, ytter eller en anfallare.

 2. Kommer att bli riktigt trångt på Liverpools mittfält!
  Även om ett par kommer att lämna så har man en hel drös av innermittar och detta måste ju nästan betyda att man planerar att ha en 4-2-3-1 alternativt 4-3-3 som grund uppställning.
  Sen så har man ju verkligen tryggat sitt innermittfält för framtiden.
  En ny ytter samt mittback och ett alternativ framåt så känns det riktigt bra. Antingen en renodlad striker eller en som kan spela ytterforward. För man kan ju har ju i dagsläget 3st som kan spela den central forwardsrollen i Carroll, Suarez och Kuyt där dom 2 sista lika gärna kan spela ytterforward.
  Om man vill ha en Engelsman måste man ju försöka köpa lös Adam Johnson, skulle ju passa perfekt på högerkanten. Verkar ju känna sig misshandlad i City senaste säsongen.

 3. Skulle gärna se McCarthy i Liverpool, men då måste vi göra oss av några mittfältare också.

 4. Snälla ge oss Adam Johnson! Han och Downing på var sin kant 🙂 Tråkigt om man får in spelare i sista minuten, då har de inte varit med på försäsongen eller nått..

 5. Själv tycker jag det är smart med mittfältsförvärven. Jag menar, titta på Gerrard som nu är borta till september. Hade vi inte köpt in Adam och Henderson hade folk klagat på att mittfältet ser tunnt ut. Nu har vi dom två + Meireles, Lucas och Spearing (räknar med att Aqua försvinner). Jag tycker vi behöver en vänsterback och Enrique lär anlända under slutet på fönstret. Annars har vi en bra trupp, visst hade en extra anfallare smakat mumma men det är inte nödvändigt. Jag tror vi klarar oss på de backar som finns.

 6. Adam Johnson skulle inte vara helt fel. Han är ju en kreativ snabb mittfältare som brukar hålla till på höger om jag inte misstar mig. Rotera på han och Kuyt, så kan Kuyt även användas som anfallare. Och då behöver inte köpa en backup anfallare.

 7. Vill se att Aquilani, Poulsen och även Meireles försvinner, och samtidigt värvar vi inga fler centrala mittfältare. Jag hoppas verkligen att Dalglish spelar med den formation han gjorde framförallt mot de båda Manchester lagen, med Suarez i en släpande roll bakom Kuyt eller Carroll.

  Detta innebär då att det finns två centrala mittfältsplatser att slåss om för Gerrard, Lucas, Adam, Henderson och Spearing. Låna ut Shelvey en säsong.

  Jag hoppas även att ryktena stämmer om att Liverpool ska lägga bud på Adam Johnson. Hade verkligen varit perfekt med Downing och Johnson på var sn kant.

  Så här skulle starelvan se ut mot Sunderland i säsongspremiären:

  4-2-3-1/4-4-1-1

  Reina

  Johnson – Carra – Agger – Enrique

  Hendo – Lucas

  Johnson – Suarez – Downing

  Kuyt

  Avb: Doni, Kelly, Flanagan, Spearing, Adam, Cole, Carroll

 8. Pelle? BruiserRAWK och MiguelCastroLFC prata igår på twitter om att Oddball (RAWK) hade postat om projectWesleySneijder. Något du grävt vidare i?

  • Jörget, Jag tror att han gav ledtrådar till en stor värvning som han menade inte blev av… Känns ganska meningslöst med ledtrådar och sånt. Om man tror på det kan man ju lika gärna tro på horoskop. Folk som ger ledtrådar om nya spelare har naturligtvis alltid rätt på något sätt…