AC Milan följer noggrant händelseutvecklingen kring Alberto Aquilani och överväger att försöka värva mittfältaren (Gazzetta dello Sport).

Alberto Aquilanis agent Franco Zavaglia bekräftar uppgifterna om att Aquilani gärna vill flytta till Fiorentina, men inte på lån (Gazzetta dello Sport).

Juan Mata närmar sig Arsenal samtidigt som Nicklas Bendtner är nära en flytt till Sporting Lissabon. Valencia är beredda att acceptera £17,5 miljoner för Mata och kontraktsvillkoren kommer troligtvis inte att bli något problem. Arsenal är dessutom beredda att höja sitt bud på Phil Jagielka från £12 miljoner till £15 miljoner (The Daily Mail).

Arsenal hoppas kunna signa Phil Jagielka inom de närmaste 48 timmarna. Everton insisterar att mittbacken kostar £18 miljoner, men Arsenal hoppas kunna värva honom för £15 miljoner. Jagielka är den mittback som Wenger helst vill värva, trots andra alternativ som Chris Samba och Gary Cahill. Den sistnämnde har en utköpsklausul på £17 miljoner i sitt kontrakt, men med tanke på att mindre än ett år återstår av detta kontrakt, är Arsenal ovilliga att betala den summan. Arsenal är dessutom angelägna om att signa Juan Mata, som verkar vara tillgänglig för £17 miljoner (The Telegraph).

Arsenal och Valencia är överens om en övergångssumma för Juan Mata – £17 miljoner. Arsenal har dessutom höjt sitt bud på Phil Jagielka till £13 miljoner. Everton uppges dock vilja ha £15 miljoner för Jagielka. Om Arsenal misslyckas med att signa Jagielka kan de komma att återuppliva sitt intresse för Gary Cahill (The Mirror).

Carlos Tevez är aktuell för Inter (The Mirror).

Hur hett Chelseas intresse för Scott Dann är, är beroende av om klubbens serbiska mittback Slobodan Rajkovic lyckas få arbetstillstånd i Storbritannien. Liverpool håller också ett öga Dann, men klubben behöver göra sig av med spelare innan man intensifierar sitt intresse för Dann (Skysports.com).

* * *

Liverpool, Tottenham, AC Milan och Inter vill värva Lucas Moura (TalkSPORT).