Liverpool har intensifierat sitt intresse för Jose Enrique. Kenny Dalglish är dock beredd att vänta till transferfönstrets slutskede för att få Enrique så billigt som möjligt (The People).

Manchester United vill inte värva Wesley Sneijder under nuvarande omständigheter. United är inte beredda att betala mer än £175 000 i veckan – mindre än vad han begär i lön – och är heller inte beredda att beredda att betala Inter mer än £30 miljoner. Den italienska storklubben vill ha £35 miljoner för Sneijder (The People).

Real Madrid har bestämt sig för att dumpa Kaka. Brassen har gjort en tveksam försäsong och kommer att erbjudas bland andra Chelsea. Kaka är tillgänglig för £25 miljoner (The People).

Roberto Mancini är åter igen oense med sina chefer i Manchester City. Anledningen är att Mancini vill ha Samuel Eto’o i en eventuell affär som tar Carlos Tevez till Inter. Mancini är angelägen om att rekrytera Eto’o, men alla i City är inte lika övertygade, då den numera 30-årige anfallaren skulle kosta åtminstone £15 miljoner i övergångssumma och kräva en lön på minst £180 000 i veckan (The People).

Sunderland vill signa Adam Johnson (The People).

Villarreal förbereder att bud på £8 miljoner för Mikel Arteta (The People).

Arsenals krav på £15 miljoner för Nicklas Bendtner, och danskens krav på £3 miljoner om året, skrämmer bort intressenterna (The People).

* * *

Om Everton säljer Phil Jagielka till Arsenal, vill de ersätta honom med Chris Samba (The Daily Express).

Tillsammans kostade de nästan £100 miljoner och tjänar £700 000 i veckan. De är Manchester Citys så kallade ”deadwood”. City har försökt sälja de – men utan framgång. Det handlar om spelare som Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Craig Bellamy, Wayne Bridge och Roque Santa Cruz. Tevez problem är visserligen inte sportsliga, men City har ändå stora problem med att hitta en köpare. De andra – Adebayor, Bridge, Bellamy och Santa Cruz – är inte ens med i Citys 28-mannatrupp till försäsongsturneringen i Dublin. Om de ”ruttnar” i reservlaget kommer de att kosta i £20 miljoner om året i löner. Tottenham och Liverpool har också problem med högavlönat ”deadwood”, men inte lika stora problem som City (The Daily Express).

Malaga visar intresse för Dimitar Berbatov (The Daily Express).