Liverpool scannar av marknaden efter ett lämpligt nyförvärv.

Flera tunga skador gör att Liverpool är i behov av förstärkning i backlinjen. Många hoppas på en dyr klasspelare, men transfergurun Fabrizio Romano menar att så inte kommer bli fallet: ”They are looking for opportunities. If something arrives, they will be ready to sign a new player but spending 60 or 70 million euros for players like (Dayot) Upamecano or this kind of centre-back is absolutely impossible in this window for Liverpool”, sa Romano till Sky Sports.

* * *

Två okända spelare som ryktas till Liverpool i franska medier är Loic Badé och Mohamed Simakan. De är unga mittbackar som representerar Lens respektive Strasbourg.

Enligt Le 10 Sport följs både Badé och Simakan nära av Liverpool, men även andra klubbar är intresserade av 20-åringarna.

* * *

Liverpool hoppas kunna förlänga Virgil van Dijks kontrakt. Holländarens nuvarande kontrakt går ut sommaren 2023.

På tal om van Dijk. Domaren Michael Oliver har medgett att de gjorde ett misstag som inte visade ut Jordan Pickford i situationen där van Dijk skadades. I en intervju med Daily Mail erkänner Oliver att både han och VAR-domaren fokuserade helt och hållet på om van Dijk var offside eller inte, och att detta var fel att göra. Med facit i hand menar Oliver att de visserligen borde ha dömt offside, men också gett Pickford ett rött kort, trots att van Dijk bedömdes vara offside.

* * *

En holländsk mittback som haft desto svårare i Liverpool är Sepp van den Berg. Enligt GOAL.com vill Liverpool låna ut 19-åringen den här månaden.

van den Berg har fört videosamtal med klubbar från Belgien, Tyskland och Schweiz, men även Blackburn är intresserade, och en ny klubbadress förväntas bli klar inom kort. Klubbarna från Belgien och Schweiz ska tillhöra högsta divisionerna, men den tyska klubben spelar i Bundesliga-2.

Trots skadorna på mittbackar har van den Berg inte varit särskilt nära spel den här säsongen. Jürgen Klopp har valt Nat Phillips, Rhys Williams och även Billy Koumetio före honom i A-laget.

1 kommentar
  1. Jag fattar inte då varför man inte bara kan lån 1-2 mittbackar ett halvår.
    – Måste finnas några bättre än Nat och Rhys tillgängliga, typ från något storlags frysbox
    – Inte behöva spela utan mittbackar
    – Slippa stressa tillbaka Gomes och VVD

Kommentarer är stängda.