Aston Villa fick av smittoskäl ställa upp med U23-laget i FA-cupen. Det hindrade inte Klopp från att starta Henderson, Mané, Salah och co. Inställningen efter paus gav segern även fast det var lite darr på ribban i paus.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Kelleher, N.Williams, R.Williams, Fabinho, Milner, Henderson(46), Wijnaldum, Jones(61), Minamino(61), Mane(74), Salah(74)

Liverpools bänk: Alisson, Thiago(46), Firmino(61), Oxlade-Chamberlain(74), Shaqiri(61), Robertson, Origi(74), Phillips, Alexander-Arnold

Aston Villas startelva: Onodi, Walker(75), Revan, Bridge, Rowe(75), Hayden, Raikhy(65), Dialla Sylla, Bogarde(66), Chrisene(61), Barry

Aston Villas bänk: Tait, Sohna(65), Young(61), Lindley(66), Swinkels(75), Rowe(75), Ealing, Zych, Jay-Hart

* * *

Matchfakta:

Aston Villa – Liverpool 1-4 (1-1, 0-3)

0-1: Mane 4′

1-1: Barry 41′

1-2: Wijnaldum60′

1-3: Mane 63′

1-4: Salah 65′

Skott på mål: 1 – 13
Totalt antal skott: 2 – 29
Skott utanför: 0 – 9
Bollinnehav: 16,8% – 83,2%
Passningsprocent: 52,9% – 89,7%
Vunna luftdueller: 35,3% – 64,7%
Offsides: 1 – 1
Hörnor: 2 – 18
Gula kort: 0 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Kelleher – Fångade några bollar innan han blev helt blottad av Williams på kvitteringen. Fick förhoppningsvis inga köldskador efter paus i en rätt ensidig historia, vilket övertaget i bollinnehav och skott på mål visade.

N.Williams – Såg ut att trivas, men spelade ju såklart inte mot lika kvalificerat motstånd denna gång. Trots det så ska inläggen slås och det gjorde han oftast bra.

R.Williams – Hängde inte med Louie Barry i löpduellerna, men turligt nog så behövde han inte göra det särskilt ofta. Förståeligt att Klopp inte vågat spela honom senaste tiden, tyvärr.

Fabinho – Satt under press vid några tillfällen och ställde till det för sig själv vilket visade tendenser till underskattning av motståndet. På det stora hela var han dock relativt komfortabel och visade bättre fokus i andra halvlek.

Milner – Gav funktionell teknik ett ansikte och var säkerligen en av rösterna i paus som såg till att vi fick se ett annat lag efter paus. Var väldigt tydlig efter kvitteringen att laget var tvungna att rycka upp sig, fast på ett mer ”icke diplomatiskt” vis. Hundraprocentig inställning från start till mål.

Henderson(46) – Slarvade bort onödigt mycket bollar till Aston Villa. Oklart om det var meningen innan match att han skulle spela 45, eller om det var den platta insatsen på planen som gjorde Klopps byte oundvikligt.

Wijnaldum – Inte tillräckligt produktiv i spelet med boll. Satte dock dit den med ett kontrollerat avslut efter paus, firade inte ens målet, vilket var lite arrogant men samtidigt lite förståeligt då matchen mer påminde om ett (trist) träningspass i anfallsspel.

Jones(61) – Lite för kontrollerad och borde visat mer i en sån här match. Dock bakom det första målet. Men det kändes inte som han var 100% påkopplad.

Minamino(61) – Tog mycket initiativ och var en av få spelare som visade gnista första halvlek. Känns dock som han vill lite för mycket stundtals och att det därför låste sig återigen.

Mane(74) – Tidig målskytt med en bra nick och blev sedan något bekväm och tänkte nog det skulle gå enklare av sig självt. Bättre fart i andra och stod då får en klasschipp som avgjorde matchen mer eller mindre.

Salah(74) – Mycket spring i benen som vanligt. Kunde dock inte utnyttja de stora ytorna förrän Thiago kom med i leken. Kontrollerat klassmål och en helt okej insats överlag.

Inhoppare:

Thiago(46) – Lite ringrostig initialt, kom dock igång och gav Liverpool ett rakare anfallsspel som också bidrog till ett par tidiga mål. Hoppas det fortsätter så. Känslan är dock att det återstår några växlar innan vi får se den fullfjädrade Thiago i aktion.

Firmino(61) – Rörde runt i grytan och lattjade med bollen när matchen redan var avgjord efter 4 minuter på planen.

Shaqiri(61) – Bidrog med två assist direkt, svårare att göra ett bättre intryck än så inom loppet av några minuter.

Oxlade-Chamberlain(74) – Lite liknande känsla som hans tidigare matcher, taggad på att ta offensiva löpningar, liten end-product.

Origi(74) – Bambi på hal is, underhållande utan att övertyga något särskilt.

* * *

Övriga kommentarer om matchen: