Liverpool allt tunnare på mittbackspositionen.

Gårdagens seger mot Napoli var ingen särskilt fysisk match, i synnerhet inte eftersom domaren mer än gärna blåste så fort Liverpoolspelarna gick in i närkamperna, men lik förbannat råkade LFC ut för ytterligare en skada.

Det var Joel Matip som skadade nyckelbenet. Idag kom beskedet att Matip har en fraktur i sitt skadade nyckelben – och att han troligtvis blir borta från spel i omkring 6 veckor.

Matips skada är olycklig av flera skäl. Dels gjorde han flera bra matcher sedan sitt inträde i laget, dels har laget ju redan en mittbacksskada i form av Joe Gomez, som inte förväntas vara tillbaka förrän i februari. 

Skadorna innebär att Jürgen Klopp har få alternativ kvar på de viktiga mittbackspositionerna. Den suveräna Virgil van Dijk är lyckligtvis skadefri, men bredvid honom är Dejan Lovren numera den enda hela mittbacken. Då ska man komma ihåg att Lovren har haft sina besvär under säsongen – nu på slutet har han missat matcher på grund av en hjärnskakning som han fick på träning. 

1 kommentar
  1. Verkar som det var i den allra sista nickduellen i matchen som han går sönder. Så himla typiskt. Var grymt bra igår;)

Kommentarer är stängda.