Efter lite tekniska problem, som bland annat innebär att ett flertal inlägg raderades, är bloggen ”back in action”.

För att återgå till gårdagens drabbning mot Birmingham, kan man sammanfattningsvis säga att en poäng är ett helt okej facit med tanke på vilket lag Liverpool mötte och var matchen spelades. En bortamatch mot Birmingham är ingen säker tvåa för någon PL-klubb.

Däremot är jag missnöjd med matchutvecklingen. Jag syftar i synnerhet på första halvleken, då Liverpoolspelarna stod för felpassning efter felpassning. Man gav helt enkelt bort initiativet och matchens ”momentum”, som man så populärt brukar uttrycka det.

Med Joe Cole avstängd och Raul Meireles förmodligen ännu inte hundra procent installerad i klubben & laget, har jag förståelse för att Roy Hodgson valde att starta med både Lucas Leiva och Christian Poulsen, men hädanefter vill jag inte se dem spela tillsammans. Som duo saknar de enhetsmässigt offensiva egenskaper – ja, överhuvudtaget offensiva löpningar – vilket gör Liverpool väldigt statiskt och lättläst när dem båda är på planen.

Som tur är kommer är Cole tillbaka inom kort och Meireles gjorde ett fint inhopp – visserligen något högre upp i banan – men det var ändå ett positivt tecken. Portugisen såg ut att hänga med i tempot och spelade ett snabbt passningsspel. Liverpool kommer garanterat att få mycket nytta av honom den här säsongen.

Det tror jag även att man kommer att få av Paul Konchesky, som gjorde en finfin debutmatch innan han gick sönder. Jag hoppas visserligen att han kommer att uttrycka sig mer offensivt i framtiden, men hans passningsspel var gediget och han gav ett allmänt stabilt intryck.

Bäst i Liverpool var naturligtvis den storspelande och efter matchen hyllade Pepe Reina, vars världsklassvärvningar räddade laget från att släppa in baklängesmål.

Det är desto svårare att identifiera någon offensiv spelare som verkligen var bra. Milan Jovanovic gjorde en hygglig match, vilket räckte för att överglänsa lagets andra offensiva vapen.

Steven Gerrard kändes ganska mätt under stora delar av matchen, men blixtrade till vid några tillfällen, och Fernando Torres verkade mest vara sur och slö. Maxi Rodriguez har i och för sig varit sjuk på sistone, men han gjorde inte heller någon glad. Trots att Dirk Kuyt är skadad och Ryan Babel verkar ha blivit anfallare på heltid bör Maxis plats i startelvan vara hotad av Daniel Pacheco. Jag tycker att den unge spanjoren utgör ett stort hot mot Maxi, som ju uppenbarligen har en väldigt låg lägsta nivå.

3 kommentarer
  1. Reina
    Johnson Agger Skrtel/carra Konchesky
    Kuyt Gerrard Meireles Cole
    Babel Torres

  2. Tycker detta ser ganska spännande ut. Tror Babel skulle kunna överraska i det ’hålet’. Inget ont om Kuyt men nån spännande ytter blir han aldrig!!! Så den positionen skulle kanske bytas.

Kommentarer är stängda.