Hull Citys mittback Daniel Ayala, som ju bekant är inlånad från Liverpool, uppges ha gjort en oerhört bra match i kvällens 2-0-seger mot Derby County.

Enligt uppgifter till bloggen gjorde Ayala en stark defensiv insats, och dessutom gjorde han matchens första mål när han spräckte Derbys nolla i slutet av andra halvlek. Framspelningen stod Hulls duktiga 91:a Tom Cairney för.

Liverpool har ett helt gäng av lovande mittbackar. Sommarköpet Danny Wilson är förstås ett hett framtidsämne, likaså Andre Wisdom, som har sett nästan oförskämt bra ut hittills den här säsongen.

Trots Ayalas skicklighet är jag ytterst tveksam om han har en framtid i Liverpool – just på grund av den stenhårda konkurrensen från exempelvis Wilson & Wisdom – men det är intressant att han glänser i the Championship, vilket ju även Jay Spearing gjorde som utlånad i Leicester förra säsongen.

För mig tyder detta på att Liverpools reservlag håller god klass och att den spelarutbildning som ges i klubben är av acceptabel kvalité. More to come…