Liverpool lånar ut Markovic till Fenerbahce. Borini är också på väg bort.

Liverpool Echo, The Times och flera andra källor uppger att Liverpool kommer att låna ut Lazar Markovic till Fenerbahce den här säsongen. Fenerbahce får dock ingen utköpsklausul och Liverpools avsikt är att serben ska få speltid för att därefter återvända som en bättre spelare. Markovic uppges alltså fortfarande ha en långsiktig framtid i klubben, utlåningen till trots.

Liverpool Echo skriver även att LFC fortfarande förväntar sig få iväg Fabio Borini innan transferfönstret stänger. West Ham, Sunderland, Fiorentina och Inter ska vara intresserade av anfallarens tjänster. Liverpool vill helst sälja, men kan bli tvingade att acceptera en utlåning för att åtminstone slippa betala hans lön.

Däremot, skriver lokaltidningen, kan det bli svårare att få iväg Jose Enrique. Spanjorens kontrakt går ut nästa sommar och han vill stanna kontraktstiden ut, trots att han inte längre tränar med A-laget. LFC hoppas att det ska komma erbjudanden som får honom att ändra inställning innan transferfönstret stänger.

Ytterligare en transfernyhet är att LFC är ytterst nära att göra klart med den nigerianska anfallaren Taiwo Awoniyi. Som Totaal Liverpool tidigare har rapporterat kommer klubben att köpa honom och därefter låna ut till antingen belgiska eller holländska ligan. 18-åringen var även intressant för Monaco, Porto, Kalmar(!) med flera men det är alltså Liverpool som har vunnit dragkampen om hans signatur. Liverpool Echo skriver att tanken är att Awoniyi ska få arbetstillstånd lagom till nästa säsong och då kunna ansluta till Michael Beales U21-trupp.

3 kommentarer
  1. Liverpool möter Bordeaux, Rubin Kazan och C Sion i EL …. Lätt grupp ?

  2. BR anser Ibe mer mogen för PL än Markovic, lite märklig prioritering… Men men jag o BR brukar ju inte alltid vara överens 😉

Kommentarer är stängda.