LFC möter Rubin Kazan, Bordeaux och FC Sion i Europa League.

Liverpool har aldrig mött Rubin Kazan. Klubben har vunnit två ryska ligatitlar under de 57 åren som den har funnits. Förra säsongen slutade de på en femteplats i ligan. Rubin har inte samma ekonomiska förutsättningar som exempelvis Zenit, men de kan ändå mönstra ett starkt lag. Den ryska landslagsmittfältaren och tillika tidigare Everton-spelaren Diniyar Bilyaletdinov samt den forna supertalangen Carlos Eduardo är två namn som sticker ut i truppen.

Liverpool mötte Bordeaux i Champions League. Det var nio år sedan. Då vann LFC båda drabbningarna. Förra säsongen kom Bordeaux sexa i Ligue 1, då hade de bland annat en från Liverpool inlånad Tiago Ilori i laget. De har en målfarlig spelare i form av den uruguayanska anfallaren Diego Rolán och möjligtvis kan även Isaac Kiese Thelin utvecklas till en vass anfallare framöver.

Liverpool har även mött Sion vid två tillfällen. Matcherna spelades 1996 och LFC vann bägge. Sion har vunnit två ligatitlar men ifjol kom de sjua. Deras trupp består till stora delar av okända afrikanska importspelare. Den 22-årige anfallaren Moussa Konaté, som gjorde succé för Senegal i OS 2012, är lagets namnkunnigaste spelare. I sommarfönstret har de värvat exempelvis Martin Zeman, 26, som i unga år jämfördes med Patrick Berger. Med facit i hand kan man dessvärre konstatera att den jämförelsen var i klass med när Gérard Houllier jämförde en ung Bruno Cheyrou med Zinedine Zidane…

8 kommentarer
 1. En helt överkomlig grupp … Då det ligger en CL biljett i potten så bör denna turnering prioriteras framför FA samt Ligacupen ..

  • Kommer nog inte prioriteras högre än dom andra cuperna. Liverpool har hela tiden sagt att man kommer att rotera friskt i alla cup matcher.

  • PJ : Bara för att man roterar betyder det ju inte ”att man inte prioriterar” el ?!? man anpassar 11:an efter motståndet samt hur ligaspelet ser ut helt enkelt och det är ju bra med Europaspel då både BR å spelare behöver få erfarenhet tills nästa års CL spel ?

  • Med roterar menar dom att det är inte PL elvan som spelar. Ungdomar och bänk spelare är dom som kommer spela turneringen. Det är ju klart att dom går för att vinna varje turnering dom är med i men cuperna kommer alltid vara sekundära till PL. Så i sin helhet kommer Liverpool inte prioritera cuperna men det är klart att ju längre dom kommer, desto bättre lag kommer dom ställa upp med. Men t.ex. om det är en EL kvartsfinal i veckan och sen möte mot en toppkonkurrent på helgen så kommer viktiga spelare vilas inför ligamötet.

 2. Haha hur kan man skriva tuff grupp??? Sjukaste jag läst! I cl hade vi förmodligen varit i sista potten och kunnat få psg och real, det är en tuff grupp! Men kalla dessa lagen tufft är juuh ett skämt…

  • Det är aldrig en lätt match att åka till Ryssland och spela, bättre lag än Liverpool har åkt på pumpen där. Sen är Bordeaux ett bra lag. Sen har Liverpool underskattat Schweiziskt motstånd förr.

   Sen ska du nog komma ihåg att Liverpool kommer inte spela med sitt bästa lag i EL medans dom andra i gruppen kommer till spel med sitt bästa. Spelare som Ilori, Bogdan, Origi, Ings, Rossiter m.f. kommer vara startspelare i EL.

 3. Tuff borta match mot ryssarna. Men denna grp ska vi gå vidare ifrån

  • Rubin Kazan verkar dock vara helt ur slag i ligan. Bar tagit 3 poäng på 6 matcher hittills och ligger därmed på kvalplats. Kval nedåt då såklart. Men de lär ju som vanligt vara sjukt taggade när det kommer till att möta Pool, så visst ska vi inte undervärdera motståndet.

Kommentarer är stängda.