[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Uppdatering:

Liverpool och Southampton är överens om en övergångssumma för Lambert (The Times, The Liverpool Echo, The Guardian, BBC Sport).

Liverpool och Southampton är överens om en övergångssumma för Lambert, som förväntas genomgå en läkarundersökning på lördag (Sky Sports).

Liverpool och Southampton är överens om en övergångssumma på £4 miljoner plus ’add-ons’ för Lambert. Om allt går enligt planerna kommer anfallaren att resa till Merseyside efter kvällens träningsmatch mot Peru på Wembley och bekräftar som en LFC-spelare på måndag (The Daily Express).

* * *

Lambert vill gärna flytta till Liverpool och en övergång är väldigt nära för £4 miljoner plus ’add-ons’. Anfallaren vill väldigt gärna genomföra flytten och han förväntas genomgå en läkarundersökning imorgon fredag – bara 48 timmar efter att Liverpool etablerade kontakt med Southampton. Däremot har Liverpool betydligt svårare att få Saints att sälja Lallana, då deras värdering på £30 miljoner är hela £10 miljoner mer än Liverpools första bud (The Independent).

Liverpool är nära att värva Lambert, men Saints nobbade det första budet på £4 miljoner plus ’add-ons’. Saints kräver dock inte särskilt mycket mer och en övergång ligger således nära till hands. Liverpool har även budat £16 miljoner för Moreno, men Sevilla vill att LFC ska höja budet med £2 miljoner för att en övergång ska bli av. Samtidigt fortsätter Liverpool att försöka signa Emre Can (The Times).

Liverpool försöker värva Lambert. Initialt var man ute efter Wilfried Bony, men man var inte särskilt pigga på att betala de £20 miljonerna som Swansea kräver för Bony (GOAL.com).

* * *

Liverpool och Saints är nära att komma överens om en övergångssumma för Lambert. Den ligger på £4 miljoner plus ’add-ons’. Liverpool hoppas att anfallaren ska kunna genomföra sin läkarundersökning på lördag, eftersom England flyger till Miami på söndag. Saints tackade nej till Liverpools första bud, men förhandlingarna fortsätter, och Saints kommer inte att hindra en övergång om de får ett acceptabelt bud. Det finns även intresse från andra PL-klubbar, men för stunden är Liverpool den enda klubben som Lambert är intresserad av att flytta till. I sin ungdom tillbringade Lambert fem år i Liverpool innan han släpptes som 15-åring och han har fortsatt vara en supporter sedan dess. Samtidigt förhandlar Liverpool och Saints även om Lallana och Lovren. Angående Moreno, så har Liverpool informerat Sevilla om att man är villiga att betala £16 miljoner för vänsterbacken (BBC Sport).

Liverpool är nära att signa Rickie Lambert sedan man lagt bud på £4 miljoner. 32-åringen förväntas genomgå en läkarundersökning hos Liverpool på lördag. Roy Hodgson kommer att ge Lambert tillåtelse att slutföra sin övergång innan Englands trupp flyger till Miami för sina slutgiltiga VM-förberedelser. Samtidigt befinner sig Liverpool fortfarande i förhandlingar rörande Adam Lallana och är även alltjämt ute efter Dejan Lovren. Xherdan Shaqiri betraktar som ett alternativ till Lallana, och LFC pratar fortfarande med Emre Can rörande en övergång. Och man har budat £16 miljoner + Suso för Moreno (The Daily Mail).

Tidigare under året berömde Brendan Rodgers det numera förväntade nyförvärvet Lambert genom att säga: ”He’s probably never got the recognition for what a really good footballer he is. He is probably seen as a traditional big number nine, a typical British striker, but he’s one of the most accomplished footballers I’ve seen. Look at his touch and the different types of goals he scores; he is a terrific player” (The Guardian).

Liverpool hoppas signa Lambert för £4 miljoner plus ’add-ons’. Veteranen vill väldigt gärna återvända till sitt älskade Liverpool, som dessutom är ute efter Lallana och Lovren. Samtidigt är Liverpool beredda att lyssna på erbjudanden för Iago Aspas (The Guardian).

Liverpool har budat på Lambert. Budet kan bli värt uppemot £9 miljoner om anfallaren uppfyller samtliga prestationsbaserade tillägg (GOAL.com).

Liverpool och Saints är nära att komma överens om en övergångssumma för Lambert. Den ligger på £4 miljoner plus ’add-ons’. 32-åringen kommer att erbjudas ett tvåårskontrakt och Liverpool hoppas kunna slutföra övergången inom 48 timmar. Lambert vill väldigt gärna till LFC och är beredd att flytta inom kort (The Liverpool Echo).

Liverpool och Southampton är nära att komma överens om en övergångssumma på omkring £7 miljoner för Lambert. Liverpool har även lagt bud på Lallana och Lovren, samtidigt som Manchester United är intresserade av Shaw (The Telegraph).

Kommentar: Det cirkulerar en hel del rykten som gör gällande att övergångarna för Lambert, Lallana och eventuellt Lovren är sammanvävda på varandra. Teorierna/ryktena är att både Liverpool och Southampton har ett intresse av att Liverpool betalar så lite som möjligt för Lallana, eftersom Bournemouth har rätt till 25% av övergångssumman, och därför betalar överpriser för Lambert och eventuellt Lovren.

Liverpool och Southampton är nära att komma överens om en övergångssumma på omkring £9 miljoner för Rickie Lambert (Sky Sports).

Liverpool försöker värva Rickie Lambert för £7 miljoner. Rodgers vill förstärka anfallet och Lambert är ett överraskande alternativ som kan innebära att Liverpool värvar hela 3 spelare från Southampton. Liverpool vill som bekant även ha Adam Lallana och Dejan Lovren. Dessutom har Liverpool budat £16 miljoner för Alberto Moreno och hoppas att den övergången ska gå igenom (The Mirror).

Lambert

* * *

Under dagen har Alberto Moreno som bekant fortsatt att ryktats till Liverpool. Allt tyder på att man har budat 20 miljoner euro + Suso (kanske på lån, kanske på permanent basis). Dessutom har det blossat upp ett rykte som gör gällande att Rickie Lambert(!) är på väg till Liverpool. Det är främst ett rykte som diverse ”ITK:s” har på Twitter har startat, men även mer pålitligt folk som den Merseyside-lokaliserade agenten Neil Sang har hört ryktet.

* * *

Dessutom fortsätter det att cirkulera rykten om att Liverpool är ute efter Lazar Makovic och Dele Alli.

* * *

Markovic 2

Liverpool vill signa Lazar Markovic, men Chelsea är också med i leken (A Bola).

* * *

Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal och Chelsea är intresserade av MK Dons unga mittfältare Dele Alli, som värderas till omkring £5 miljoner (Sky Sports).

27 kommentarer
 1. 32 år för 95 millar. Om de värvar han för den summan…… Lite mindre än vad vi fick sturridge för. Fan vilket överpris. Värva yngre….

  • Det cirkulerar en del teorier om att Liverpool betalar mer för Lambert för att få ett bättre pris för Lallana. Själva poängen är att Bournemouth, som ju har rätt till 25% av övergångssumman för Lallana, krånglar till Lallana-förhandlingarna. Skulle kunna vara ett smart drag av både Liverpool och Saints, om det stämmer dvs.

  • Lambert är ju absolut inte en dålig spelare men det kommer som en total överraskning om jag ska vara ärlig. Men Lamberts erfarenhet och faktumet att han är en Red gör det hela intressant om inget annat.
   Om det nu är så att man betalar ett överpris för honom för att få ner priset på Lallana så är jag helt för det. Det betyder att om det hela går igenom så har Liverpool SJU spelare i Englands VM trupp.

  • Ja, även om Rodgers talade gott om Lambert under säsongen, så trodde nog ingen att han verkligen skulle vara en spelare som Liverpool är ute efter på allvar. Håller med om att överpriset är smart om det betyder att man får Lallana… 7 spelare i Englands VM-trupp är överlag positivt, men samtidigt ska man inte glömma att England antagligen inte kommer att vara bland VM:s bästa lag.

  • Pelle2x

   Jag verkar vara den ända som tycker att England har ett super intressant lag i VM. Dem har inga direkta svagheter (förutom tränaren) o kan absolut nå kvarten o med lite tur semi.

   Om det är så att dem vill komma runt lallana med att värva för överpriser så kan dem ge 20 milj för Louvren o 10 för lallana. Sedan kan dem skippa lambert, håller inte för oss.

  • Jo, visst har England ett kvartsfinallag på pappret, men där tror jag att det tar stopp för deras del. Det finns flera lag som är bättre, och att ha Hodgson som förbundskapten är en stor nackdel. England hade faktiskt ett klart bättre lag och förbundskapten när Svennis var där.

  • Hmm tvek på om England ens tar sig förbi gruppen, håller Italien och Uruguay som starkare lag.

 2. Intressant start på fönstret om detta stämmer!
  Lambert
  Lallana
  Lovren
  Moreno
  Emre Can

  Då ryker nog
  Agger
  Lucas
  Borini
  Suso

  Vi kan sedan sitta lite halvlugnt och se VM… och sedan kan vi buda på någon mb till samt storstjärna i slutet av augusti…

 3. Lambert känns väl inte som någon bra värvning.

 4. Lambert känns inte som en Liverpool värvning med tanke på ålder men värvas kanske precis som Toure som utfyllnad vilket jag personligen borde ges till yngre förmågor. Skulle gärna se att huvudmålen i silly season blir klara innan VM.

 5. Om summan som nämns stämmer så är det en bra deal. Han är medveten om att han är köpt som en backup men kommer ändå få speltid då vi förhoppningsvis har 60-65 matcher nästa säsong. Lifelong redman, fantastiskt bra avslutare när chansen dyker upp och engelsk landslagsman.

  Odds på att han sliter av sig tröjan och visar sin Liverbird när han gör första målet för LFC?

 6. Smart drag om det betyder att vi får Lallana också. Jag gillar Lambert. Visst han är över 30 men levererar mål och vilken fin backup att ha när vi måste pressa på i slutet av matcherna. Lite rutin är aldrig fel att ha och han passar bra in på matcher såsom Chelsea där snabbhet inte är en faktor utan lurighet i straffområdet behövs. Bra köp!

 7. Om vi signar Lambert, vem tar då straffarna? 🙂

 8. Fan av lambert, är den spelaren som imponerat mest på mig de matcherna jag har sett med saints :). Scouser som ej kommer att klaga allt för mycket av att vara tredjeval. Dessutom har jag känt i vissa matcher att vi har haft ruggit svårt att få fast bollen på våra anfallare vilket inte lambert fallet med lambert. Skulle bli väldigt glad om han köptes trots att transfern säkerligen kommer få några motståndare eftersom man hellre vill ha sämre tonåringar med potential att kanske bli bra och tro att alla stora spelare=carroll.

  • Det är ju i alla fall positivare än när Paul Koncheskys morsas facebook var på tapeten… 🙂

  • Haha! Hade glömt bort det. Dött lopp mellan mamma Konken´s och Gary Neville´s scouser-hat 🙂

  • Mrs Konchesky wrote: ’To all you Liverpool scouse scum out there, never mind the cockney ****, take a real look at your team. Stop living off the past, the team are ****. If anyone made a mistake, its the cockney ****, who never should have left Fulham.’

 9. Skulle förvåna mig mycket om vi inte fick in Lallana nu också. Detta känns väldigt bra om vi får in Lambert, Lallana och Moreno. Att Suso skulle försvinna ser jag inte som ett problem då vi har Texteira bakom Coutinho och Lallana samt Sterling som kan spela i den offensiva mittfältspositionen.

 10. Först och främst vill jag bara säga att jag tycker Lambert vore en klockren värvning.

  Pelle/Jesper vad tror ni om Can? Av det jag sett så tycker jag inte han verkar något speciellt, skulle han gå in i vår startelva? Ytterst tveksamt tror jag..

  Btw så tyckte jag det var bra när ni skrev uppdateringarna i röd text:) Keep it up

  • OK, ska försöka tänka på det angående uppdateringarna.

   Jag har ingen koll på Emre Can, och till skillnad från många andra är jag försiktig med att fälla omdömen om spelare som jag inte har koll på… Men ja, klart det vore svårt för honom eller någon annan mittfältare att slå sig in i startelvan, med tanke på konkurrensen.

 11. Mitt Bayern Munchen fan till kompis hypade upp Can en hel del när han spelade där. Har ingen aning själv, leverkusen är dock det tyska lag jag sett mest av i år (pga Sami) men det är ändå väldigt lite och can är ingen spelare jag fått upp ögonen för direkt under de matcherna. Leverkusenforum verkar ju mest vara överraskade att vi är intresserade då han inte verkar ha haft nån supersäsong (även de ej tycker han vart dålig)

 12. *även om. Lambert är en Liverpoolspelare enligt wikipedia, hehe då var det klart 😉

 13. Varför kan vi inte bara värva Pastore och Shaqiri? Vi får ju dem två för samma peng som Lallana.. Men visst, glad att vi äntligen ser ut att värva någon! Gillar Lambert 🙂

  • Kanske samma sammanlagda övergångssumma – men lite större löneutgifter med Pastore och Shaqiri än Lallana.

Kommentarer är stängda.