Den utlånade Markovic kan komma att återvända till Liverpool redan i januari.

Många höjde på ögonbrynen när Liverpool lånade ut Lazar Markovic till Fenerbahce SK. Den 21-årige serben gjorde förvisso ingen stark fjolårssäsong, men känslan var ändå att han hade en anpassningssäsong till den engelska fotbollen och skulle växa in i laget den här säsongen. Brendan Rodgers ville docka annat och såg till att Markovic lånades ut till Fenerbahce. I Turkiet har Markovic inte fått varit helt skadefri, då ryggproblem höll honom borta från spel under tre veckors tid, men väl i spel har han gjort ett positivt intryck.

Idag skriver The Liverpool Echo att Liverpool har möjlighet att ta tillbaka Markovic i januari. Detta ska vara någonting som Jürgen Klopp överväger, menar tidningen. Lokaltidningen skriver också att Fenerbahce betalar hundra procent av serbens lön, och påpekar att den turkiska klubben inte har möjlighet att köpa loss honom.

Vill du att Liverpool ska ta tillbaka Markovic redan i januari? Diskutera gärna i kommentarsfältet.

9 kommentarer
 1. Nja. I detta skadeläge hade det varit bra men om Hendo, Sturridge(Benteke) och Firmino är skadefria så finns det inte plats för Markovic i min elva, men många matcher i Europa League och cuperna.

  • Jag tycker tvärtom. I min elva hade han varit solklar som startspelare som offensiv högerytter!

  • Och vem sätter du till vänster? Bara nyfiken då ytterpositionerna är inte Liverpools starkaste punkt och en formation utan yttrar som mot Spurs får nog ut det bästa av laget som finns.

  • Coutinho, Firminho, Lallana, Ibe kan alla spela på vänsterkanten. De tre förstnämnda kan ha en friare roll där de ska söka sig inåt mitten medan Ibe är mer av en traditionell ytter.

  • Mjo, dom kan ju spela där. Men Klopp verkar, iaf inte till en början, vara intresserad av att spela någon ur position. Han valde att frångå sin 4-2-3-1 formation så att han kunde spela Coutinho och Lallana på sin normala position. Sen är ju Ibe knappast ett alternativ för startelvan för tillfället och ska spela till höger om man vill ha honom som en traditionel ytter då han är högerfotad. Alla skulle nog få en roll vart dom ska dra sig in mot mitten då det är så Reus användes på vänsterkanten i Dortmund. Klopp ser ytterbackarna som spelarna som ska hålla brädden i anfallet. Den här säsongen kommer nog Liverpool spela med ett relativt centrerat lag. Med Markovic och säkerligen en eller två nya yttrar i sommar så kommer han nog återgå till sin 4-2-3-1 formation.

   Det är iaf så jag tror Klopp kommer agera. Men med traditionella yttrar som du vill ha kan ju underlätta spelet för Benteke som dock då kommer vara mer låst centralt i sin position. Den är nog positivt såhär i början men tror man kan få ut mycket mer av honom när han kommit in i laget. Sturridge där emot skulle nog inte trivas med traditionella yttrar då han behöver mer understöd och trivs bättre när man spelar med kortare passningar och instick i sista tredjedelen. Sen är han inte direkt en höjdare i huvudspelet och med tanke på storleken på resten av truppen så blir inlägg bortkastade bollar. Men som sagt Benteke och Origi för den delen skulle nog dra nytta av ett sådant system du föreslår.

   Blir intressant att se hur Klopp anpassar spelet till Benteke kontra Sturridge.

 2. Finns det någon chans att vi kan plocka hem Ilori också kanske? Ingen mening med att låna ut honom när han spelar U21-fotboll i Aston Villa…

 3. Med tanke på den energikrävande fotboll vi, förhoppningsvis, kommer att spela behöver vi en bred trupp och många löpstarka spelare. Vi kommer behöva kvalitet på bänken och vi kommer behöva rotera. Att få tillbaka Markovic vore väldigt bra, han kommer säkerligen att få speltid och nu kommer det kanske också bli på rätt position.

 4. Bra o få hem killen så fort som möjligt!
  Borde vara som klippt o skuren för Kloops taktik, så är väl lika bra o börja lära upp han!

 5. Enligt Echo nu så kan inte LFC återkalla Markovic förräns säsongen är över…idiotiskt!

Kommentarer är stängda.