[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool och Manchester City kollar på Ravel Morrison. West Ham äger fortfarande Morrison, som är utlånad till QPR på grund av oenigheter med Sam Allardyce. QPR kommer att försöka signa 21-åringen på permanent basis efter säsongen, samtidigt som Newcastle troligtvis också kommer att buda (The Telegraph).

Morrison

Morrison hade en väldigt stark säsongsinledning i West Ham innan han blev osams med Allardyce. Rapporter i media har gjort gällande att orsaken till bråket var att Allardyce försökte få Morrison att byta agent – någonting som Allardyce har blivit anklagad för av andra spelare vid tidigare tillfällen. Allardyce har en märklig vana att värva samma spelare om och om igen – och klienter för samma agenter om och om igen.

Sedan Morrison anslöt till QPR har han gjort 5 mål på 8 matcher. Han har som bekant en bakgrund i Manchester United. Somliga kanske minns att Morrison och Paul Pogba var Uniteds bästa talanger under A-laget för några år sedan. Det är anmärkningsvärt att båda lämnade klubben på free transfer och ser ut att lyckas på andra håll.

* * *

Enligt GOAL.com planerar Liverpool att erbjuda nya kontrakt till hela fem spelare i sommar. Daniel Sturridge, Philippe Coutinho, Jordan Henderson, Glen Johnson och Jon Flanagan kommer att sätta sig ner med Liverpool för att prata om nya kontrakt. Det kommer även Brendan Rodgers att göra när säsongen är färdigspelad.

FSG vill vanligtvis inte sköta kontraktsförhandlingar under pågående säsong, men enligt GOAL.com gjorde de ett undantag med Luis Suarez tidigare under den här säsongen.

* * *

Metro har visat sig vara en ganska risig källa för ’transfer news’, men jag väljer att ändå publicera deras senaste LFC-rykte av den enkla anledningen att jag älskar spelaren i fråga.

Metro uppger nämligen att Liverpool är beredda att buda £8 miljoner för Mateo Kovacic och vill göra klart med honom innan VM. Bakgrunden till att Kovacic kan vara på väg bort är att han får lite speltid i Inter. Kovacic är missnöjd med situationen och ryktas vara osams med managern Walter Mazzarri.

Kovacics agent har också gjort ett utspel i italienska medier där han påstår att ingen förstår varför hans klient inte får spela, samtidigt som han inte vill kommentera ryktena om att kroaten skulle vara osams med Mazzarri mer än att han inte är nöjd för tillfället.

* * *

Real Madrid är den senaste klubben att visa intresse för Juan Iturbe (Sky Italy).

Iturbe ryktas som bekant sedan tidigare till ett antal andra klubbar – inklusive Liverpool. Argentinaren har gjort en fin säsong för Hellas Verona, som han är utlånad till från Porto.

* * *

Tottenham undersöker möjligheten att köpa tillbaka Steven Caulker, som ju såldes till Cardiff så sent som förra sommaren. Den nuvarande managern Tim Sherwood gillar Caulker betydligt mer än företrädaren AVB, men det är oklart om Spurs har något ’buy-back’-avtal med Cardiff. Det är även oklart om Sherwood blir kvar i Tottenham nästa säsong, då klubbens ordförande Daniel Levy gillar idén att ersätta Sherwood med Louis van Gaal, som för tillfället är förbundskapten för Holland, men som kommer att få söka nytt jobb efter VM. Guus Hiddink kommer nämligen att ta över Holland efter VM. Hur som helst, en anledning till Sherwoods intresse för Caulker är att två andra mittbackar kan vara på väg bort. Det rör sig om den skadedrabbade Younes Kaboul, vars kontrakt går ut i sommar, samt Jan Vertonghen. Den sistnämnde finns, tillsammans med David Luiz, på Barcelonas önskelista inför sommarens transferfönster (The Guardian).

3 kommentarer
  1. Det viktigaste kontraktet att förlänga måste vara Rodgers. Med honom vid rodret tror jag Vi kommer utföra stordåd.

    • Fast Kovacic skulle vara ett riktigt spännande nyförvärv … Konstigt att han inte får spela…..

  2. Morrison eller Kovacic? Ja valet är inte så svårt. Tror en kille som Morrison skulle kunna förstöra mycket i omklädningsrummet. Dessutom en fd ManU spelare…nej tack!

Kommentarer är stängda.