[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

TL-panelen är tillbaka efter ett längre uppehåll och detta med endast sju matcher kvar av säsongen. Givetvis så kretsar dagens ämne mycket kring Liverpools titelchanser , samt den senaste tidens imponerande resultat. Det blir även snack om Glen Johnson, Jordan Henderson och helgens match mot Tottenham. Välkomna!

TotaalLiverpoolFB

1.  Liverpool tog under onsdagen sin sjunde raka seger och ligger numera bara en poäng bakom serieledande Chelsea, hur långt kan detta räcka egentligen?

Robin: Möjligheten att kamma hem den så oerhört eftertraktade PL-titeln finns, det måste man vara blind för att inte se. Samtidigt vågar och tänker jag inte bita efter för mycket. Vi tar oss till Champions League, allt mer än det ser jag som en bonus, kanske till och med en helt fantastisk bonus.

Tomas: Det kan räcka hela vägen, men jag tror det blir väldigt svårt att rubba både Chelsea och City, de har större erfarenhet av liknande situationer och att en av de tränare som vi måste ta oss förbi är Mourinho känns inte helt säkert. Säga vad man vill om den osympatiske portugisen, men det är få som är lika skickliga på att få de resultat som behövs. Hemmamatchen mot Chelsea kommer att bli väldigt tuff. Vi kommer behöva vinna i stort sett alla matcher vi har kvar, vilket såklart inte är omöjligt, men någon nit kommer vi säkerligen att gå på. En fjärdeplats för oss hade innan säsongen känts som en succé, så jag tror inte jag kan ställa in mig mentalt på att vi faktiskt har en liten chans att plocka hem titeln. Så, det kan räcka hela vägen, men jag tror inte det gör det.

Jesper: Jag ser Manchester City som laget att slå i Premier League-racet. De må ha två matcher mindre spelade, men absolut ingenting tyder på att de kommer förlora mot varken Sunderland eller Aston Villa. Chelsea har annars det på pappret klart bästa schemat och är antagligen det största hotet mot City’s promenad mot titeln i vår. Vart befinner sig LFC i racet då? Liverpools enda chans att vinna titeln är genom att slå båda ovanstående lag på Anfield, är det omöjligt? Absolut inte, vilket tyder på vilka framsteg det här laget gjort den senaste säsongen.

Lucas Hendo

2. De röda fick slita och kämpa till sig 2-1 mot Sunderland, är detta ett tecken på styrka eller ett tecken på svaghet?

Robin: Att vi vann denna match, trots några nerviga sista minuter var en otrolig lättnad. En tidigare upplaga av LFC hade kanske kunnat tappa ledningen. Matchen borde ha varit avgjord tidigare, men när vi till skillnad mot t.ex Hull kan ta tre poäng trots lite grus i maskineriet ger det hopp. Hade dock föredragit en seger med 5-0.

Tomas: Att vinna matcher när man inte är på topp är ett typiskt kännetecken för ett lag som hamnar i toppen, vi kan inte räkna med att vi ska köra över de här lagen som kämpar för sin existens. Så på ett sätt kan man se det som en styrka. Men, det här är inte första gången den här säsongen som vi är nära att slänga bort en säker ledning, Stoke borta och Swansea hemma är två exempel, och det är inget styrkebesked. Vi behöver utveckla vår förmåga att stänga matcher utan att det krävs att vi gör fem mål framåt. Det är riskabelt att ofta ge motståndarna en chans att komma in i matchen igen, även om vi under den här säsongen kommit undan med det. Att ta en säker ledning och sedan bara spela av matcherna är något tidigare mästarlag varit skickliga på, där är vi inte riktigt än.

Jesper: Jag fick lite (gamla) United-vibbar på segern i onsdags. Det var knappast något skönspel man bjöds på sett över 90 minuter. Men det vi såg var däremot ett kliniskt, effektivt och kontrollerande lag. Om inte det är ett tecken på styrka så vet jag inte vad som är det faktiskt. Måstematcher ska också vinnas, och det var längesen ett liverbird-prytt lag gjorde det senast.

Hendo

3. Någon som inte fått några stora rubriker den här säsongen, men som verkligen har utvecklats till en klasspelare är Jordan Henderson. Vad är det som har hänt och varför är han numera en tongivande spelare för Liverpool?

Robin: Henderson ska ha en stor eloge för att han trots motgångar har fortsatt kämpa hela vägen fram tills att han nu är gjuten på mittfältet i Liverpool. En viktig del stavas även förtroende. Att få starta vecka in och vecka ut kan verkligen göra underverk för en spelares självförtroende och densammes utveckling. Det går även hand i hand med att Hendos roll i laget har blivit klarare och han vet vad han ska göra varje gång han äntrar planen.

Tomas: Den stora anledningen är att Henderson får spela i en roll som passar honom, i stället för att vara placerad ute på en kant. Givetvis spelar det också in att han känner stort förtroende från Rodgers, som verkligen låtit honom ta ett stort ansvar. Jag tror även att förväntningarna kan spela in en hel del, han kom till oss med en stor press och han skulle dessutom etablera sig i laget under en period då det gick ganska tungt. Sedan Rodgers tog över har vi varit ett lag i medgång och det har nog underlättat för Henderson och han har stegvis kunnat ta sig in i truppen, tagit en ordinarie plats och blivit en nyckelspelare. Det är viktigt att komma ihåg att han var både ung och relativt orutinerad när han kom, det tar ett tag att växa i kostymen när man spelar i ett större lag. För mig är han den givne kaptenen när Gerrard slutar.

Jesper: Vad har hänt? Sur Alex skrev en instruktionsbok i löpning. Skämt åsido så känns det som att Henderson är ett resultat av Brendan Rodgers briljanta ’man management skills’ samt att han hittat en roll som verkligen passar ’Hendo’ som handen i handsken. Om jag ska peka ut en annan punkt som jag tror betytt mycket för Sunderland-förvärvets utveckling så är det Liverpools nye mentale coach Steve Pieters. Han verkar ha gjort underverk men den tidigare så livrädde och harige Henderson. Det märktes tidigare i hans spel att det låg £18m på hans axlar vart han än sprang, men nu är de pengapåsarna som bortblåsta. Sedan måste man givetvis även hylla Henderson själv som alltid verkar villig att lära sig nya saker och inte verkar vara den som vägrar ställa upp på nya metoder. Är man villig att göra allt för att lyckas, så gör man det till slut.

Johnson

4. Glen Johnson har varit mycket upp och ner den här säsongen och har bara två år kvar på sitt kontrakt. Om du var Brendan Rodgers, skulle du behålla eller sälja i sommar?

Robin: Om jag var BR skulle jag vilja behålla honom. Om jag var FSG hade han nog legat mer pyrt till. Johnson har verkligen inte imponerat varje match under säsongen, men av alla våra ytterbackar anser jag att han innehar högst högstanivån. Vid försäljning skulle det också innebära ytterligare en ny införskaffad back och då det t.ex kan komma in en ny vänsterback och mittback i sommar tycker jag det är dumt att göra ytterligare en förändring. Att spela in en helt ny backlinje tar tid. Trots hans ibland stundtals slarviga spel vill jag utan tvekan behålla Johnson.

Tomas: Ska Johnson stanna ska det vara på våra villkor, lönen ska givetvis ner och han bör ej ses som en given startspelare. Han kan vara nyttig att ha i truppen, då han kan spela på båda kanterna och dessutom varit med länge i klubben. Vår trupp är trots allt ganska ung och rutin bör inte underskattas, speciellt kommande säsong då det förhoppningsvis blir fler matcher än i år. Om Johnson dock kräver en ordinarie plats eller vill ha kvar sin alldeles för höga lön är det bara att sälja honom, han är inte den klassbacken han var för några år sedan.

Jesper: Jag tror att Johnson är en underskattad spelare att ha i truppen, men kan samtidigt förstå Liverpools vilja att sänka/bli av med hans lön. Precis som i fallet Pepe Reina så är det naturligtvis inte logiskt att ha en truppspelare på multum-lön. Min magkänsla säger att Johnson sticker i sommar och att han behöver en ny utmaning. Men å andra sidan är det bra mycket svårare att lämna ett Liverpool på en andraplats, än en sjundeplats. Så vi får väl se hur mycket cash som ’Johnno’ är villig att offra för att få stanna.

Sturridge

5. Sist men inte minst, vad tror ni om nästa match hemma mot Tottenham?

Robin: Vi ska vinna och vi kommer att vinna. Lägg i högsta växel från start så hoppas jag vi får se ett Spurs, som redan är i gungning, att gunga än mer.

Tomas: Av princip tippar jag aldrig något resultat när Liverpool spelar, men jag är ganska övertygad om att det kommer bli en underhållande match, med en hel del målchanser. Presterar vi på den nivå vi gjort de sista veckorna vinner vi matchen, det är det inget snack om, men vi är i en ny situation nu, då vi helt plötsligt ses om en kandidat till att vinna ligan och frågan är hur spelarna påverkas mentalt av detta. Spurs spelar inte under någon större press, deras CL-plats är långt borta och det krävs väldigt mycket för att de ens ska komma in i kampen om den igen. Det är hur som helst dags för Sterling att starta igen, hans snabbhet blir något för att Tottenhams backlinje att bita i. Jag hoppas också att vi får tillbaka glöden hos Sturridge och Suarez igen, det känns hårt att kritisera dem med tanke på hur de spelat i år, men i veckan var de båda bleka och ska vi gå hela vägen har vi inte råd med det. En spelare vi får se upp med är Christian Eriksen, han har imponerat i de matcher jag sett med Spurs i år. Han ska dock inte räcka om vi gör en bra match.

Jesper: Något som är säkert är att Spurs kommer vara något fruktansvärt revanschsugna efter den förnedrande 0-5 torsken på WHL senast. Fast gör Liverpool en bra match så kommer de att slå Tottenham, och Flanagan kommer göra ett drömmål. Den saken är säker.

8 kommentarer
 1. Henderson har verkligen fått Sir Alex att se dum ut med sin bok…måste vara en skön känsla.

 2. Jag har så svårt att förstå varför man inte ska se GJ som en startspelare framöver.. Han är trots ojämnheten fortfarande överlag vår bästa YB och så länge vi inte köper in något nytt bör han fortsatt vara uttagen i startelvan.

  • Fast nästan allt tyder på att Liverpool kommer köpa in minst 2 nya ytterbackar i sommar. Det gör att Johnson automatiskt flyttas ned ett snäpp i rangordningen och då är han helt plötsligt bara den ojämna truppspelaren som har multum i lön.

   Den typen av spelare brukar inte bli långvariga i FSG’s värdesystem.

  • Måste tillägga att jag skulle inte vara förvånad om man bara köpte en ytterback och då en VB. Med Flanagans utveckling så räcker det med en VB om man behåller Johnson. Sen om Ashley Cole signar så ser jag det som Enriques tid är förbi. Så med alla ungtuppar och utlåningar på ingång ser jag bara behov av en ytter, CM och en VB. Eventuellt MB om någon lämnar/säljs. En anfallare skulle också behövas om Borini inte kommer tillbaka.

  • Angående ytterbackarna. Jag tror nödvändigtvis inte att Enriqués tid i Liverpool är förbi, men Cissokhos är definitivt det. Vänsterbacken som värvas i sommar kan betraktas som en ersättare (och uppgradering) till Cissokho.

 3. Hyfsade resultat idag eller vad tycker ni? Hade faktiskt 1X på stryktipset i Chelsea matchen. Synd att inte resten också var rätt.

  • Det måste man ju säga. Kunde inte bli så mycket bättre resultat för LFC’s del. Nu har man råd att kryssa mot Spurs om det skulle vara så, vilket måste kännas skönt.

 4. Riktigt fina resultat idag, det har dock höjt mina förhoppningar än mer och förvandlat mig till ett riktigt nervvrak inför imorn, käken dallrar, biter på naglar, låren krampar och sömn kan man ju glömma. Aja om man ska prata fotboll så hoppas jag sterling får chansen mot spurs, deras ytterbackar är ganska dåliga faktiskt så jag tror han kommer kunna snurra upp sin back rejält. Cou kanske får stå bredvid trots sin hyfsade match senast för jag känner att vi ändå behöver Allen i mitten. Fast litar på att BR gör det bästa ändå, han och Gerrard kommer se till att ingen spelar på nån annan nivå än deras absolut bästa vem det än nu blir som spelar 🙂

Kommentarer är stängda.