Jamie Carragher tror Liverpool kommer att kunna hantera den kommande förlusten av Steven Gerrard, men menar att klubben måste börja köpa färdigare spelare: “I think Liverpool are in a good place for next season when you look at the results when Stevie has been out,” sa Carragher enligt The Mirror.

“Their young squad is a good thing – they had a very young side against City, and they were so impressive I questioned the age of the City team afterwards.

“But there is that thing with Liverpool, I have felt they are always buying players with potential. I think in terms of looking to the future, it looks rosy, but you don’t want to be continually looking ‘oh this team in three years time’.

“You want to see what they’re like next season, so maybe buy two or three players at 25 or 26 to go straight into the team. You don’t want to go to the summer and buy another three 20-year-olds and always be looking what it is going to be like tomorrow. We want it today.”

* * *

Juventus och Inter är de italienska klubbar som visar intresse för Stevan Jovetic. Mest intresserade är Inter; Jovetic är öppen för att flytta dit, men Milanoklubben måste naturligtvis lyckas komma överens med Manchester City för att en övergång ska kunna bli av (Sky Italy).

* * *

Liverpool är den senaste klubben att visa intresse för Memphis Depay, som även är intressant för Manchester United och Tottenham. Brendan Rodgers gillar Depay så pass mycket att han har instruerat klubben att matcha samtliga bud på holländaren (GOAL.com).

* * *

Liverpool scoutar Leeds-talangen Alex Mowatt och överväger att buda på honom i sommar. Everton och West Ham är också intreserade av Mowatt, som skulle kosta åtminstone £5 miljoner att köpa loss (The Mirror).

* * *

Liverpool är intresserade av Villarreals högerback Mario Gaspar, som scoutades i Europa League-matchen mot Sevilla. Gaspar passar in bra och Liverpool har fina scoutrapporter om honom. Barcelona följer också händelseutvecklingen kring Gaspar, som Villarreal troligtvis skulle sälja för omkring £7 miljoner. Brendan Rodgers är ute efter en högerback, eftersom Glen Johnsons kontrakt går ut. Johnson har medgett att han kan flytta utomlands och Roma vill signa honom (The Mirror).

Raheem Sterling har skjutit upp fortsatta kontraktsförhandlingar tills efter säsongen. Detta är oroväckande för Liverpool som hade hoppats att förlänga under de kommande veckorna. Trots att Liverpool har erbjudit Sterling £100 000 i veckan verkar inte parterna vara nära en förlängning. Real Madrid och Bayern München följer händelseutvecklingen kring Sterling (The Mirror, The Daily Mail).

* * *

Wigan vill låna Jerome Sinclair resten av säsongen (The Daily Mail).

* * *

Den för tillfället utlånade Joao Carlos Teixeira kommer att ges möjlighet att visa framfötterna på Liverpools resa till Australien under nästa försäsong (The Liverpool Echo).

20 kommentarer
 1. Raheem Sterling bör säljas.då han uppenbarligen tror han är bättre än han verkligen är.
  Får vi bra betalt så ingen tvekan…..SÄLJ!!!!

  • Håller med, gillar inte det man får höra om Sterlings inställning. Tycker han har en del kvar att bevisa innan han kan räkan med sådana löner han kräver…

  • Nu tycker jag att vi alla slutar brusa upp p.g.a. detta, han har över 2 år kvar. Vill han ha +£100 i veckan får han visa det genom att ta oss till topp 3!

 2. Någon som vet hur kommer påverka liverpool under själva ombyggnationen? kommer delar av main stand stängas av?

 3. Framgången verkar har gått lite åt Sterlings huvud. I min värld är han inte mer värd än Ibe. Visst har han spelat mer men Han är inte en färdig spelare på långa vägar. Jag gillar Ibe mer pga hans kvaliteer och han spelar mer direkt. Sterling har börjat snubbla lite för ofta och har tendenser till divalater. Dock skulle jag verkligen vilja ha båda två men skulle inte gråta floder om vi säljer Sterling.

 4. Köpa färdiga spelare, som Lovren, Lambert och Balotelli då kanske?

 5. Hade inte varit emot att sälja Sterling om vi hade kunnat exempelvis fått in Griezmann…

 6. Inte förvånad alls att Memphis Depay ryktas till Liverpool. Efter vad jag såg utav honom i VM så är jag övertygad om att han kan bli en av de bästa i världen. Påminner om en viss CR7 i min mening!

  Som ni andra så börjar jag bli sjukt trött på Sterling… förtjänar verkligen inte den lönen han kräver och visar ingen uppskattning alls mot klubben.
  Sälj han dyrt till Real Madrid. Då kan han sitta där på bänken eller läktaren och inse vad han hade i Liverpool!

  • Tragiskt att säga att jag håller med, efter den utvecklingen han har haft… Men om vi kan få 40-50 miljoner för Raheem, vilket inte borde vara en omöjlighet med de klubbarna intresserade. Så tror jag att Ibe och om vi då försöker på Depay, så tror jag vi har det ungefär lika bra. Kanske tom bättre iom att Markovic är med och konkurrerar på positionerna.

 7. Har dom ingen lönetrappa så lönen höjs varje år eller nåt sånt,eller efter prestation som suarez fick?Tycker heller inte han är värd så mycket i lön just nu iallafall,spelar för mycket för sej själv just nu,nästan han slår knut på sej själv när han dribblar,peta till bollen o spring för snabb är han.

 8. Går Sterling till Bayern eller Real har han gjort bort sig eller vem tänkte han slå ut i deras elvor?
  Killen har potential att bli riktigt bra men har långt kvar men jag skulle bli ledsen om han lämnar.

 9. Kommer ett bra bud så sälj Sterling. Förbannat överskattad och har hittills inte tagit det där extra klivet i utvecklingen som man hade hoppats, men som han själv och hans agent verkar tro att han har tagit – och lite till.

  • Jag tycker absolut inte vi ska sälja sterling som är en av europast största talanger. Kan vi ge en skadebenägen sturridge 150 000 i veckan så kan vi i alla fall ge sterling 120 000. Han är bara 20 år och en sån enorm talang får vi inte bara släppa.

  • Som Coutinho nämner här nedanför så ska väl Sterlings statistiska topp komma om typ 6 år så att avskriva honom nu, tycker jag är att ta i. Vad har folk för förväntingar förresten? Detta är hans första säsong som ”självskriven starter” i ett Liverpool som gjorde sin värsta start på 100 år (eller ngt sånt) och ändå så ligger han i topp, både i mål och assist i vår Internaliga.

  • Lillebroer: Att Sterling ligger i topp i skytteligan är ju helt på sin plats. Han är väl den spelaren som har fått mest speltid i anfallet, och när han inte har spelat där har han spelat på andra offensiva positioner. Med den bakgrunden är inte 6 ligamål särskilt imponerande. Det finns otroligt många spelare som har gjort fler mål varav många spelar i betydligt sämre lag.

   Ja, Sterling ska vara som bäst om ett antal år. Och det är först när han presterar som en världsklasspelare som han ska ha betalt som en världsklasspelare.

 10. Såklart så tycker jag inte heller att han borde bli betald som en superstjärna redan nu, men jag reagerade på att det är så pass många som avskriver honom, som att han inte bidrar eller kommer att ha något att bidra med. Och att många, efter att ha sett Ibe spela 4-isch matcher anser att han är den större talangen av de två.

  Det fick mig att komma in på att trots att detta är Sterlings första säsong som starter (för cirka ett år sedan pratades om att värva in Salah eller Konoplyanka för att låna ut Sterling) och trots att Liverpool som lag gjorde en katastrofal höst-säsong, som inte vände förens en viss liten 20-åring blev satt uppe på topp, så har han ändå levererat i ett underpresterande lag.

  Att jämföra hans målsnitt med Ings och Austin kan man väl göra, men jag tycker samtidigt att man ska väga in att de är äldre, mer erfarna spelare, som spelar under helt andra förutsättningar. Men visst dom har träffat nätmaskorna dubbelt så många gånger som Sterling. De är också spelare som har en fast och säker position, Sterling spelar på alla möjliga positioner, varav ensam 9:a är för den här säsongen en helt ny roll för honom, så vitt jag vet.

  Återigen så förstår jag varför Liverpool inte är beredda att ge honom en topplön, men kan samtidigt förstå Sterlings läger som vill få ut max av en spelare som anses som en av Europas största talanger och som också statistiskt sett fortsatt är den som leverar i Liverpool, trots en hel del groll i maskineriet. Och om man ska vara ärlig, om Sterling ser sig om i omklädningsrummet så förstår jag varför han ör ute efter en topplön. Gerrard har sett sina bästa dagar, Sturridge är för det mesta skadad, Balotelli är en loose-canon, Lallana & Coutinho är mammas pojkar och nöjda med vad de får…Om jag var han så skulle jag nog också anse mig vara värd en topplön i laget.

  • Lilebroer: Om Sterling har levererat den här säsongen kan man ha olika åsikter om… Om en världsklassanfallare hade gjort 6 ligamål hade vi knappast varit nöjda med hans prestation. Att Sterling har levererat mycket mer än Lambert, Balotelli och Borini säger ju mycket mer om deras säsonger än om hans. Glöm inte att Sterling har fått extremt mycket speltid i ett starkt lag. Det är egentligen inte på grund av Sterling som säsongen har vänt, det är på grund av en ny offensiv struktur och framförallt ett oerhört förbättrat försvarsspel som gör att Liverpool släpper in väldigt få mål.

   Jag tycker även att Sterling har varit den absolut grövsta målsumparen i flera av säsongens viktigaste matcher, syftar på exempelvis båda matcherna mot Basel och ligamatchen mot Man United. Om Sterling hade satt hälften av sina frilägen i de matcherna hade Liverpool gått vidare i CL.

   Visst har Sterling gjort en klart godkänd säsongen, men då är måttstocken att han är en 20-årig talang och inte en världsklasspelare. Som sagt, om en etablerad världsklasspelare hade missat så många chanser och varit så ojämn, så hade ju denne blivit helt söndersågad. Sterling är inte en av lagets viktigaste spelare, han är en väldigt intressant talang och bör ha betalt därefter. Jag tycker det känns väldigt trist att han uppenbarligen anser sig vara förtjänt av lika hög lön som Luis Suarez, Steven Gerrard och Daniel Sturridge. Det säger liksom väldigt mycket om Sterling och/eller hans agent.

 11. Fast är de pengarna som Sterling eftersträvar verkligen pengar som en världsklassanfallare söker? En världsklassanfallare.

  Diego Costa drar in £200k (Som säkert lär höjas efter att ha levererat under sina första säsong i PL. Uniteds topp trio drar in £300,280 och 250k fördelat till Rooney, Falcao och Van Persie medans grannen Kün Aguero plockar in £220 i veckan.

  En bättre spelare att jämföra med kan tex. vara Eden Hazard. En av världens bästa offensiva mittfältare. Han tjänar £185k i veckan. Och under Chelseas säsong så har han hittills presterat 10 mål och 6 assist (med CL inräknat, 15 mål och 8 ass). Till skillnad mot den FYRA ÅR YNGRE Sterling så spelar han i ett framgångsrikt lag på en fast position med en trygg roll som han får bemästra.

  Med ett nytt monster TV-avtal i hamn för klubbarna så förstår jag verkligen om Sterling ser sig om efter en marknadsmässig lön för en av Europas största offensiva talanger. De som tjänar bäst i hans egna lag är spelare som Gerrard, Johnson och Skrtel. Att lagets och nationens stora affischnamn, som trots en enorm oerfarenhet, ändå har levererat hyggliga siffror i ett underpresterande lag, från en mängd olika positioner inte skulle söka efter lite avbetalning på detta tycker jag snarare är anmärkningsvärt än det andra alternativet. Att ånga sedan avfärdar hans talang och hellre säljer honom till högstbjudande är för mig förbluffande.

  • Blev lite knasigt i början där men du förstår säkert min poäng.

Kommentarer är stängda.