Den betrodda insiderkällan Thommo86 är i farten igen. Den här gången redogör han för en rad olika spelare som Liverpool är intresserade av.
Mittbackar: Gary Cahill, Phil Jones, Mamadou Sakho.
Vänsterbackar: Jose Enrique, Aly Cissokho, Gael Clichy.
Innermittfältare: Charlie Adam (prislapp £8m), James McCarthy, Yann M’Vila.
Offensiva spelare: Ashley Young, Stewart Downing, Karim Benzema (prislapp £22m), Eden Hazard, Iker Muniain, Juan Mata.

Kommentar: Till skillnad från en del andra personer som säger sig ha välunderrättade källor finns anledning att tro på Thommo. Jag har gjort ganska stora efterforskningar på flertalet av nätets ”insiderkällor” och detta är en av få som går att lita på. Många av spelarna som nämns håller naturligtvis oerhört hög klass; glöm inte att även om Liverpool verkligen vill ha de, kan de bli mycket svåra att ro hem.

Mina kortfattade åsikter om spelarna;
Cahill – Intressant mittback men lite för slarvig för att jag ska gilla honom, med tanke på att han inte längre är jätteung borde han redan har slipat bort slarvigheten. Bra värvning tidigare säsonger, men har som sagt inte utvecklats som jag hoppades.
Jones – Högintressant mittback som redan håller hög klass, sin unga ålder till trots.
Sakho – Kanske Europas bästa mittbackstalang, har i princip allt.

Enrique – Inte fulländad defensivt men skulle ändå tillföra mycket i LFC.
Cissokho – Tycker han är överskattad och vore nog inte värd pengarna som Lyon vill ha för honom… men absolut en OK värvning för allt under £12m. Gör för många enkla misstag för att vara värd mer.
Clichy – Fyndvärvning om han är tillgänglig för £5-6m. Inte direkt en personlig favorit, men en spelare med bra ålder + erfarenhet.

Adam – Hans vänsterfot skulle tillföra mycket. Tycker han är underskattad i övriga delar av spelet också.
McCarthy – Liverpool har ju varit ute efter honom i många år och det är lätt att förstå varför. Kommer bli en världsklasspelare.
M’Vila – Fantastiskt bra defensivt men med tanke på Spearings genombrott skulle jag hellre se en offensivt skicklig innermittfältare.

Young – Pålitlig leverantör i PL. Tillför alltid snabbhet, kreativitet och mål+assist. Har redan bra kemi med somliga i laget. Tillgänglig för bra pris. Vill dock inte ha honom om han föredrar Man Utd.
Downing – Pålitlig spelare men jag vill se wingers med andra egenskaper.
Benzema – Skulle komplettera anfallsuppsättningen på ett utmärkt sätt.
Hazard – Drömvärvning. Enough said.
Muniain – Fantastisk talang, tyckte han var för omogen förra säsongen. Har sett lite denna säsong – kanske mognare nu?
Mata – Det vore omöjligt att tacka nej till honom, men jag är tveksam till om han verkligen är värd de stora pengarna som Valencia antagligen kräver…?

* * *

Juventus är beredda att sälja Felipe Melo, som inte har levt upp till förväntningarna sedan han anlände från Fiorentina (Tuttosport).

Borussia Dortmund har informerat Arsenal om att Mario Götze inte är till salu, oavsett hur mycket intressenter är beredda att betala (Bild).

Inter och Fiorentina är överens om villkoren för Riccardo Montolivos övergång mellan klubbarna (Corriere dello Sport).

Chelsea är intresserade av Celta Vigos talang Hugo Mallo (Cadena Ser).

Real Madrid visar intresse för Radamel Falcao (O Jogo).

Niko Kranjcar är högaktuell för AS Roma (Corriere dello Sport).

Atletico Madrid vill signa den av Manchester City ägda anfallaren Felipe Caicedo (The Daily Mail).

Al-Sadd vill värva Andrea Pirlo, och är beredda att ge italienaren ett fyraårskontrakt värt hela 7 miljoner euro per säsong (Milannews.it).

*  *  *

Liverpool planerar att sätta in en stöt på Juan Mata. Både Liverpool och Manchester City har uttryckt intresse för Mata under de senaste veckorna, men Liverpool är favoriter till att signa spanjoren. Mata skulle kosta 25-30 miljoner euro att köpa loss från Valencia, som alltjämt dras med stora skulder. Valencia har för övrigt redan visat intresse för Antoine Griezmann, som betraktas som en ersättare till just Mata (CLICK Liverpool).

Nuri Sahin är klar för Real Madrid (Real Madrids officiella hemsida).

AS Roam är beredda att betala 30 miljoner euro för Javier Pastore (Corriere dello Sport).

Arsenal visar intresse för Karim Benzema (Marca).