Inför matchen:

Med några omgångar kvar av Premier League har Liverpool skaffat sig ett utmärkt utgångsläge att knipa femteplatsen, som ju innebär en plats i nästa säsongs Europa League.

Ikväll står Fulham för motståndet. Det är naturligtvis en svår bortamatch för Liverpool – särskilt med tanke på att laget sällan kniper trepoängare på just bortaplan.

Liverpools startelva: Reina, Flanagan, Johnson, Carragher, Skrtel, Spearing, Lucas, Meireles, Kuyt, Suarez, Maxi.

Avbytare: Gulacsi, Kyrgiakos, Wilson, Cole, Shelvey, Poulsen, Robinson.

Matchtips: Fulham – Liverpool 1-2.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades vinna mot Fulham med hela 5-2. Segern grundlades redan under matchens första 16 minuter, då bortalaget hann göra hela tre mål!

Liverpool gjorde en fantastisk match. Man skruvade omedelbart upp tempot och spelade med fantastisk rörelse, fantasi och passningsspel – Fulhamspelarna var bara statister. Den extremt formtoppade Maxi Rodriguez satte 0-1 i matchens första minut och 0-2 bara fem minuter senare. Sedan fortsatte Liverpool att trumma på och ett tredje mål låg i luften. Mycket riktigt kom det också genom Dirk Kuyt – men vad sjutton sysslade Mark Schwarzer med i den situationen? Nåja, Arsene Wenger, som ju försökte köpa honom förra säsongen, lär ha konstaterat att australiensaren verkligen ser ut som en Arsenal-målvakt.

Fulham verkade bli chockerade och allmänt paralyserade av Liverpools makalösa start. I halvtid ledde Liverpool med 3-0, men det var nästan i underkant. I andra halvlek hade Mark Hughes gett tydligt order till sina spelare att satsa framåt inför sin hemmapublik. Det var precis vad Fulham gjorde.

Det tändes ett visst hopp för Fulham när Moussa Dembele placerade in 1-3 i den 57:e minuten. Då var känslan att detta – trots inledningen – kunde bli en spännande match. Men Liverpool ville annat; Maxi gjorde 1-3 och Luis Suarez 1-4. Ridå ner för Fulham, som dock gjorde ett otroligt snyggt reduceringsmål i den 86:e minuten genom Steve Sidwell.

Hur som helst, Liverpool gjorde 5 mål och borde nästan ha gjort fler – ja, man skapade massvis med målchanser… Det normalt sett försvarsstarka Fulham var sig inte alls likt och en pålitlig klassback som Brede Hangeland gjordes i stort sett till narr av Liverpool ledda av den glödheta Suarez.