Inför matchen:

Startelvan: Reina, Enrique, Johnson, Skrtel, Agger, Spearing, Adam, Downing, Henderson, Kuyt, Carroll.

Bänken: Doni, Gerrard, Maxi, Carragher, Shelvey, Kelly, Bellamy.

* * *

Efter matchen:

Matchen slutade 3-0 till Manchester City, som var skoningslöst effektiva mot ett som vanligt ineffektivt Liverpool.

Jag tycker att Dalglish gjorde en helt korrekt laguttagning. Bellamy är en 32-åring med knäproblem – att starta honom två matcher så tätt inpå varandra var nog aldrig ett rimligt alternativ. Inte heller att Gerrard inledde på bänken känns som något att orda om, då han förmodligen inte är i tillräckligt bra form för att kunna starta.

Första halvlek:
Liverpool visade omedelbart att man inte hade i åtanke att ge City initiativet i matchen. Man skapade ett friläge när Hendersons perfekta passning hittade Downing, men Hart kom ut bra och räddade, samtidigt som Downing inte var tillräckligt distinkt i avslutet. Det är naturligtvis ett måste att utnyttja frilägen om man ska vinna på bortaplan mot ett så pass hemmastarkt lag som City.

Bara minuter efter Downings miss kom en ren käftsmäll. I den 11:e minuten tappade Kuyt bollen i en känslig yta; några snabba passningar senare kunde Agüero avlossa ett skott, som egentligen inte var särskilt bra, men där Reina helt enkelt gjorde en målvaktstavla. 1-0 till City. Det var ett riktigt, riktigt tungt mål att släppa in – två av lagets mest rutinerade spelare klantade till det rejält och kort innan hade man ju missat ett friläge. Det håller inte.

City hade tålamod. De lät Liverpool ha bollen, förmodligen delvis eftersom LFC ändå inte lyckades skapa några målchanser. LFC saknade fantasi och spets; man var snudd på värdelösa på planens sista tredjedel, som man brukar uttrycka det.

I den 33:e minuten nickade Yaya Touré in en hörna. Snudd på omöjligt att göra något för Reina, som vid förgående hörna gjort en bra räddning på Kompanys nick. City tilläts alltså nicka på mål i två raka hörnor – underkänt försvarsspel av bortalaget.

Andra halvlek:
Liverpool hade fortsatt bolleinnehav – men laget förmådde inte att hota City, vars backar visserligen spelade bra, men å andra sidan saknade LFC rörelse & fantasi i anfallsspelet, vilket gjorde attackerna lätta att försvara sig mot.

I den 73:e minuten gav domaren LFC en chans att komma in i matchen igen när Barry visades ut efter ett minst sagt billigt utdelat andra gult kort. Agger sökte verkligen en frispark och fick jackpot.

Lyckan över att spela med en man mer skulle dock bli kortvarig. Spelsekvensen efter fick City en kontring. Yaya Touré kom till ett friläge och gjorde allt för att få en straff – och han fick det sedan Skrtel gett honom chansen att filma. Ingen fingertoppskänsla av domaren varken där eller vid utvisningen, men i det stora hela var domarinsatsen bra och påverkade inte matchens utgång.

Väl vid straffpunkten klev Milner fram och måste väl slutligen ha förintat Reinas sedan länge oförtjänta rykte om att vara straffspecialist. 3-0 till Manchester City.

City hade även bud på 4-0 men Adam Johnsons skott tog i stolpen. Liverpool kastade visserligen in Gerrard och Bellamy med dryga halvtimmen kvar av matchen, och duon tillförde visserligen idéer i anfallsspelet, men det var inte tillräckligt för att spräcka Harts nolla. I slutet av matchen släppte Hart en retur som tvingade fram en bra räddning av honom, och han gjorde därmed två kvalificerade räddningar i den här matchen. Det räckte för att hålla nollan mot Liverpool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Håller med dig där Pelle2x var nog väldigt viktigt att få ut signalen att Liverpool inte lägger sig ner och självdör när Torres lämnade! Llorente hade inte suttit fel! Jag tror Hendo kan växa mer och mer framöver tycker tyvärr Adam går åt fel riktning. Skulle sitta fint med ngt rejält köp redan nu om man fick drömma lite!

 2. Jag tycker inte lucas håller klass för att spela för liverpool. jag tittar på varje match och jag är glad att han saknas. ni som tycker att lucas är bra hur kommer det sig att varje gång han gått in i närkamp med hans klumpiga fötter där vi oftast fått frisparkar emot oss som resulterat i målchanser och mål. hans felpassningar som resulterat i mål och målchanser samtidigt hans tacklingar även dem är väldigt klumpiga. sluta va trögsinta han är ingen bra mittfältare platsar inte att spela för ett lag som liverpool. jag vill ha attityd spelare som defensiva. essien macherano makelele gattuso viera liknande.. han kan vara okej i vissa matcher men alla kan spela okej. han hår åkt på räkmackan i liverpool just saying. Inte nog med att vårt mittfält dog när xabi drog men det dog verkligen när macherano stack. cl platsen denna säsong är bara att drömma om.

 3. Även om Henderson är värvad på sikt så hade han ändå redan gjort två lyckade säsonger hos Sunderland. Jag tror personligen att Liverpool hade väntat sig mer av honom redan denna säsong. Tycker inte i dagsläget att Henderson är så mycket bättre än Shelvey och det är därför jag ifrågasätter köpet ”på sikt”. Förhoppningsvis besitter han ändock större potential än vad jag själv ser. Comolli och co har förmodligen mer koll på detta än jag.

  Vid fallet Carroll får jag nog hålla med dig i det du säger. Bra styrkebesked med värvningen och han hade trots allt gjort bra ifrån sig i Newcastle. Bara jäkligt tråkigt att han inte fått till det hos oss. Synd då jag inte heller ser några lovande tendenser från honom mer än några vunna nickdueller.

 4. Det där med att Carroll var en nödvändig prestigevärvning för att sända ut signaler till fansen, måste vara bland det dummaste en klubb någonsin har gjort. Så mycket pengar för en så begränsad spelare som dessutom var skadad. Sedan köpte man inte in någon anfallare av klass i somras och sålde dessutom Meireles! Vilka signaler sänder detta ut till fansen idag, mer än att kortsiktiga lösningar långt ifrån alltid är så bra.

 5. Alltså.

  Jag tycker inte heller Carroll är någon jävla höjdare när han spelar. Men ni som gnäller på honom måste ju se att det är helt omöjligt för honom att åstadkomma något när han är helt isolerad när han spelar ensam på topp. Han har inget understöd från mittfältet för 5 öre.

  När Gerrard kom in i andra halvlek på Newcastle och började leverera bollar till forwards som dom inte har fått på hela säsongen så skapades det direkt 4-5 klara målchanser. Dessutom så tycker jag att han har blivit bättre med fötterna och noggrannare i sina bollmottagningar felvänd.

  Carroll är en Mario Gomez spelartyp som ska ha fart och drag runt sig och sen vara inne i boxen och göra ”skit” målen.

  Och ”John Doe” är en 22 åring en kortsiktig lösning?

 6. Ovan har någon skrivit att Carroll värvades som en slags prestigevärning för fansen när Torres stack. Och om så är fallet så är Carroll en kortsiktig och dum lösning enligt min menning. Möjligtvis gladde han en del fans när han kom, men tror inte att det är någon idag som tycker att han har gjort något som motsvarar övergångssumman.

  35 miljoner pund för en spelare som i stort sett bara står i straffområdet och väntar på höjdbollar! För om det är ett bra pris för Carroll, så borde vi alla beundra Man City som fick Auguero för ungefär det samma. För om han skall värderas utifrån samma premisser som Carroll, så borde han värderas till åtminstone 70 miljoner pund.

 7. Jag har aldrig sagt att jag tycker priset var bra. Det är horribelt. Men vi vet också omständigheterna varför priset blev som det blev.

  Just då. Var Carroll en av Premier Leagues hetaste anfallare han hade gjort många fina insatser för Newcastle, han var landslagsaktuell och 22 år + att vi alla vet här inne att det är svindyrt att köpa engelskaspelare mellan olika PL klubbar. Och med dom omständigheterna och att klockan var 23.00 på sista transferdagen så är det klart som fan att priset blev som det blev.

  Jag håller fortfarande på att Carroll var en BRA prestigevärvning när han värvades eftersom han var en av Premier Leagues hetaste anfallare och man trodde att han lätt skulle inom en kort framtid bli bofast i det Engelska landslaget. Men så blev inte fallet och det är helt omöjligt för någon att förutspå att han skulle få den svackan han har haft i Liverpool.

  Men jag vidhåller också att han får dålig hjälp av sina lagkamrater för Carroll är en spelare som ska ha bollarna serverade och sen dunka i bollen, han är ingen Suarez spelartyp som kan dra 3 gubbar och skapa sig en egen målchans. Inse det alla.
  Jag lovar att jag kan räkna på mina två händer hur många målchanser Carroll har fått den här säsongen, det är mittfältets uppgift att förse våra forwards med chanser alla spelare skapar inte sina egna målchanser som Suarez gör.

  Att jämföra det med Aguero går ju inte, han kommer till en klubb som kan ge han en av Premier Leagues högsta löner som erbjuder Champions League spel och som utmanar om ligatiteln. Sen har inte vi en jävla aning om vad Aguero har för svindyra klausuler i sitt kontrakt som skulle skjuta Pools lönestruktur i höjden.

 8. Helt ärligt peta charlie adam och spela Shelvey tills Gerrard orkar 90 minuter….

 9. Vad än Auguero får skulle han vara värd det för Liverpool. Antar att Carroll har runt 70-80 tusen pund i veckan för att prestera ingenting. Mer än att Reina har sagt att han den är sämst på att träna i hela truppen. Sedan när kollade jag Carrolls alla mål på You Tube efter han blivit värvad, så slog det mig hur många han gjorde på huvudet samt att bollkontrollen inte verkade vara den bästa. I det längsta trodde jag att jag bara inbillade mig eftersom jag trodde att han måste vara enormt välscoutad av klubben. Men så verkar inte vara fallet och det bekräftas av att man ville ha en prestigevärvning till varje pris.

  Du har helt rätt i att Carroll inte kan dra tre man.. Men en anfallare måste ju kunna mer än bara vänta i straffområdet på höjdbollar, vilket nästan är det enda han kan få eftersom han är så långsam och har så dålig med bollbehandling. Men han kommer säkert göra något mål. Det är ju omöjligt att det inte händer eftersom han är i straffområdet hela tiden.Dock är han ingen spelare som en klubb med ambitioner att vara i topp 4 skall ha i sin trupp.

 10. Kolla på Mario Gomez. Typisk Box-Player. Så ska vi använda Carroll och sätta han i situationer där han har CHANSEN att göra mål. För det har han inte fått dom matcher han har spelat.

  Det finns inga klara missar från Carroll. Det är
  för att han aldrig får några chanser att jobba med inga bollar serverade som en striker ska få. Det enda han får är kassa inlägg som 8/10 hamnar på första försvarande mittback.

  Jag tycker att man ska dra in yttrarna längre in mot Forward för att inte Forward ska bli för isolerad mot båda mittbackarna. För att söka väggspel, rörelse och hota backlinjen bättre.

 11. Mario Gomez är kanske en ”lite ”bättre spelare än Carroll. Han räcker inte till.. Det är den enkla sanningen…Kan inte direkt se att Bayern skulle vilja köpa Carroll som en ersättare för Gomez om några år

 12. Det jag menar är att det är samma spelartyp naturligtvis! Och att vi ska försöka använda Carroll på det sättet. Mario Gomez räknades också som en ”flopp” och det är egentligen bara den här säsongen han har kommit igång på allvar.

  Innan vi börjar gnälla så måste vi ha gett Carroll en ärlig chans. Det tycker inte jag han har fått i form av rätt taktik när han spelar, bollar att jobba med och tillräckligt bra understöd.

 13. bspringsteen* Vi köpte Carroll och sen anpassade taktiken efter honom med att värva ”vassa” yttrar. Hur har taktiken blivit? Har KK lyckats få ut max av de spelare vi har eller inte? Om du frågar mej så NEJ!
  Jag ska inte säga att vi ska sparka Kk än men, kräver mer av det matrial vi har!

 14. Kollade Gomez statistik och förra säsongen gjorde han 28 mål i tyska ligan..Om man räknar ifrån säsongen 2007-2008, så är hans sämsta säsong 2009-2010 och då gjorde han 10 må i ligan. Så han har allt gjort en del bra säsonger förutom denna.

 15. DeeZ:

  Det är ju vad jag har försökt säga hela tiden. En del här inne försöker få det att låta som om det bara är Carrolls fel.

  Han behöver bollar att jobba med så enkelt är det och det var det yttrarna skulle bidra med. Särskilt Downing som är köpt som ”poängspelare” och leverera direkt. Henderson som ni också gnäller på är köpt för framtiden och har inte ett antal Premier League säsonger i ryggsäcken som Downing har och jag tycker inte han ska ha samma krav på sig att leverera direkt som Adam och Downing ska ha.

  Ser ingen anledning att sparka Kenny just nu. Det finns väll knappt någon het tränare på marknaden som skulle kunna ersätta han just i dagsläget? Sen har jag som säkert många andra drömt om en riktig stortränare i Liverpool, Ex. Mourinho, Guus Hiidink. Det tycker jag skulle vara skithäftigt.

 16. Jag har aldrig skrivit ett ont ord om Henderson. Sedan kanske du skulle sluta att få det att låta som att det är alla andras fel att Carroll inte lyckas. För hans arbetsinsats planen är väl knappast optimal. Men om han nu är så felanvänd som du säger, så måste det ju finnas en massa ” storklubbar ” som vill köpa honom för hans fantiska spetskompetenser…

 17. Jag tror att alla har en bidragande orsak till att anfallspelet inte blivit som vi önskat. Carroll är alldeles för begränsad tyvärr. Men då måste han utnyttja den han är bra på mycket mycket bättre. Jag skrev det innan, han kan inte bara står i straffområdet och vänta på bollen han måste löpa löpa löpa och peka med hela handen om det behövs för att visa vad han vill ha bollen. Så länge han löper så kan Crroll och alla andra börja ställa HÖGA krav på våra yttra. Downing vi vet vad han kan och det kommer lossna. Nä detta blir tydligt kommer inlläggen träffa och målen börja trilla in.