Vad ska man tro om dagens match? Kommer Liverpool att vara fortsatt formsvaga? Hur påverkas Man Utd av sina avbräck på backsidan?

Startelvan: Reina, Johnson, Aurelio, Carragher, Skrtel, Gerrard, Lucas, Meireles, Maxi, Kuyt, Suarez.
Avbytare: Gulacsi, Kyrgiakos, Poulsen, Spearing, Cole, Ngog, Carroll.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades ro hem matchen med 3-1 efter hattrick av Dirk Kuyt. Det var en ytterst välförtjänt seger för Liverpool, som var klart bättre än Manchester United.

Det märktes verkligen att Liverpoolspelarna var taggade och publiken var naturligtvis med på noterna. LFC spelade en fantasifull offensiv fotboll med mycket rörelse, och kryddade det genom individuella prestationer – främst av Suarez.

När Liverpool gjorde 1-0 var det tack vare en individuell prestation av just Suarez, som fintade bort halva Uniteds lag innan Kuyt petade in bollen.

I den 39:e minuten – bara fem minuter efter första målet – kom också 2-0. Åter igen höll Kuyt sig framme, denna gång kan man kanske inte berömma medspelarna lika mycket för förarbetet, som en olycklig Nani stod för, men Kuyt gjorde inget misstag i avslutet och 2-0 var ett faktum.

Under slutfasen av första halvlek, som höll på i drygt 50 minuter(!), inträffade några kontroversiella situationer. Först tacklade Carragher fult Nani, som verkligen betedde sig konstigt efter tacklingen, men som uppenbarligen blev skadad på riktigt, då han tvingades byta. Gult kort till Carragher. Kort därefter gjorde Rafael en ful tvåfotare på Leiva, som lyckligtvis inte blev skadad, men avsikten med tacklingen var minst sagt ful. Gult kort till Rafael.

I andra halvlek var känslan att Liverpool skulle backa hem. Det gjorde man stundtals, men ändå inte särskilt mycket. Man anföll också; Suarez fortsatte att briljera och Kuyt fortsatte att göra mål. I den 65:e minuten skruvade Suarez en frispark fint över muren, som van der Sar släppte retur på, och vem var där om inte Kuyt som därmed gjorde sitt tredje mål för dagen.

Liverpool hade även bud på 4-0. Bland annat fick Carroll hoppa in och gjorde således debut för Liverpool. Han visade omedelbart prov på styrka i luftrummet. Men något 4-0-mål kom inte, istället reducerade Chicharito på övertid. 3-1-målet blev också matchens sista mål.

Spelarkritik:
Reina – Gjorde det han skulle.

Johnson – Fyllde på riktigt bra i anfallen, dessutom stabil defensivt.
Carragher – Gedigen defensiv insats men tacklingen på Nani var idiotisk och kunde ha blivit kostsam.
Skrtel – Mycket bättre än vanligt. Vann många dueller.
Aurelio – Inledde matchen bra men blev skadad i 24:e minuten, synd.

Meireles – Många bra passningar och framförallt smarta löpningar. Hittade ytor lite överallt på offensiv planhalva.
Leiva – Förstörde Uniteds spel på ett effektivt sätt.
Gerrard – Också bra spelförstörande men såg ganska seg ut ibland. Inte så framträdande som man vill att han ska vara.
Maxi – Tänkte som vanligt rätt, men fick inte mycket uträttat. Men emellertid smarta löpningar och passningar.

Kuyt – Alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Effektiv. Och givetvis en bra arbetsinsats.
Suarez  – Bäst på planen. Extremt skicklig och extremt hungrig.