Den här dagen har gått som på räls. Med den härliga 3-1-segern färskt i minnet beslutade jag mig för att kolla på söndagskvällens toppmatch mellan Marseille och Lille.

Det var naturligtvis en ytterst intressant match. Marseille är kompakta, tunga och starka – men lite statiska. Lille är offensiva, snabba och frejdiga – men lite slarviga bakåt. Två topplag – men med helt olika styrkor respektive svagheter.

Marseille är en magisk klubb, men Lille säsongen 10/11 är ett magiskt lag.

Bäst av alla är givetvis Eden Hazard, allmänt accepterad som ligans absolut bästa unga spelare. Och ärligt talat en av de bästa spelarna överhuvudtaget i Ligue 1. Belgarens skicklighet är makalös. Mot Marseille gjorde Hazard matchens första mål efter redan tio minuters spel. Verkligen inte något skitmål heller… Hazard drog in ett fantastiskt distansskott med vänsterfoten – som ska vara hans ”dåliga” fot. Wow!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wLf7SYyNDJE[/youtube]

Jag tycker faktiskt att Hazard var ganska anonym långa stunder av matchen. Mestadels eftersom Marseille i princip markerade honom med två spelare. Men Hazard lyckades ändå hitta medspelare med några smarta passningar. Verkligen en briljant spelare.

I andra halvlek lyckades Marseille kvittera. Ganska snyggt av Loic Remy, men givetvis inte lika snyggt mål som Hazards. En stund därefter blev Gervinho brutalt knuffad i Marseilles straffområde, men av någon helt obegriplig anledning blåste inte domaren. Den straffen var solklar! Därför kändes det riktigt bra när Pierre-Alain Frau avgjorde under matchens första övertidsminut. 2-1 till Lille, som trummar på i Ligue 1.

Gervinhos insats? Han gjorde ingen särskilt bra match.

* * *

Under helgen har jag även kollat på den i ryktesfloran omskrivna Mateo Musacchio. Han var bra, trots att Atletico Madrid lyckades besegra Villarreal med 3-1.

Det var inte särskilt svårt att se varför storklubbar scoutar honom. Han är tillräckligt snabb för att kunna matcha Sergio Agüero i löpdueller. Han är brytsäker. Han är fysiskt robust. Han gillar att tacklas. Han har en närvaro på planen. Han är passningsskicklig med högerfoten. Och han gillar att följa med i anfallen, sin mittbacksposition till trots. Ja, han är helt enkelt en modern mittback.

Jag fick dessvärre inte reda på om Musacchio är kompetent i luftrummet. Motståndarna Atletico Madrid valde nästan alltid att spela bollen längs gräset, vilket gjorde att luftduellerna uteblev.